Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hogyan vehetem fel a párom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan vehetem fel a párom nevét az esküvő után?

Figyelt kérdés

sziasztok:)

nekem lenne egy konkrét elképzelésem ahogyan fel szeretném venni a párom nevét... most Molnár Zsuzsannának hivnak a páromat pedig Kovács Gergelynek , az esküvő után én "Kovács M. Zsuzsanna" szeretnék lenni, a kérdés csak az hogy ez hivatalosan lehetséges-e?

ha tudtok segitsetek nekem légyszives.

köszönöm

2009. ápr. 8. 17:07
 1/5 anonim ***** válasza:
27%
Igen, ez abszolút lehetséges. Sokan vesznek fel manapság így nevet.
2009. ápr. 8. 17:08
 2/5 anonim ***** válasza:
93%

Ilyen formában nem lehet. Hanem a következőképpen:

A névviselésről szóló 1982. évi 17. számú törvényerejű rendelet 16. §-ában foglaltak szerint:

Házasságkötés után a következő névviselési formákból választhatnak:

A férj:

1. Kizárólag a maga teljes nevét viseli

2. A feleség családi nevéhez hozzákapcsolja a saját utónevét

3. Házassági névként:

a) családi nevének első tagját (a továbbiakban a családi név első tagja alatt az egytagú

családi név is értendő) összekapcsolja felesége családi nevének első tagjával és ehhez

hozzáfűzi saját utónevét

b) családi nevének első tagját összekapcsolja felesége családi nevének második tagjával

és ehhez hozzáfűzi saját utónevét

c) családi nevének második tagját összekapcsolja felesége családi nevének első tagjával

d) családi nevének második tagját összekapcsolja felesége családi nevének második

tagjával és ehhez hozzáfűzi saját utónevét

e) felesége családi nevének első tagját összekapcsolja saját családi nevének első tagjával

f) felesége családi nevének első tagját összekapcsolja saját családi nevének második

g) felesége családi nevének második tagját összekapcsolja saját családi nevének első

h) felesége családi nevének második tagját összekapcsolja saját családi nevének második

A feleség:

1. Kizárólag a maga teljes nevét viseli

2. A férje teljes nevét viseli a házasságra utaló toldással, amelyhez

a) a maga teljes nevét hozzákapcsolja

b) a maga teljes nevét nem kapcsolja hozzá

3. A férje családi nevét viseli a házasságra utaló toldással és ehhez a maga teljes nevét

hozzákapcsolja

4. A férje családi nevéhez hozzákapcsolja a saját utónevét

5. Házassági névként:

a) családi nevének első tagját ( a továbbiakban a családi név első tagja alatt az egytagú

családi név is értendő) összekapcsolja férje családi nevének első tagjával és ehhez

hozzáfűzi saját utónevét

b) családi nevének első tagját összekapcsolja férje családi nevének második tagjával és

ehhez hozzáfűzi saját utónevét

c) családi nevének második tagját összekapcsolja férje családi nevének első tagjával és

d) családi nevének második tagját összekapcsolja férje családi nevének második tagjával

e) férje családi nevének első tagját összekapcsolja saját családi nevének első tagjával és

f) férje családi nevének első tagját összekapcsolja saját családi nevének második tagjával

g) férje családi nevének második tagját összekapcsolja saját családi nevének első tagjával

h) férje családi nevének második tagját összekapcsolja saját családi nevének második

tagjával ás ehhez hozzáfűzi saját utónevét

2009. ápr. 8. 17:56
 3/5 anonim ***** válasza:
46%
Ha így akarod, akkor Kovács Molnár Zsuzsa lehet, és hivatalosan is lehet rövidíteni, Kovács M. Zsuzsának. Tehát hivatalos papírokon is írhatsz így alá. DE anyakönyvben Kovács Molnár Zsuzsa leszel.
2009. ápr. 8. 17:58
 4/5 anonim ***** válasza:
90%

Az elöttem szólóknak igaza is van és nem.

Vagy is ìgy hogy Kovács M. Zsuzsanna nem írják be, de úgy hogy Kovács-Molnár Zsuzsanna igen, ilyenkor szokták a Molnárt csak röviden M-mel írni. De hivatalos dokumentumokon ki kell írni az egészet.Vagy csak Kovács zsuzsanna leszel.

2009. ápr. 8. 18:00
 5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat. akkor valószinüleg kovács zsuzsanna leszek, és azt fránya "m." betűt elfelejtem onnan.
2009. ápr. 12. 19:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!