Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek igaz ez?
Az én álmom sem a templomi esküvő, mert az egyház nem része a hitemnek. Szóval, abban nagyot tévedsz, ha azt hiszed, hogy közel minden nő álma ez. Közel sem. Nekem tudod mi az álmom? Hogy a jövendőbelimmel boldog családként éljünk és, hogy Isten a templomi szertartás nélkül is megáldjon minket. :) Ez nekem valahogy fontosabb.
Amúgy miből gondolja valaki, hogy a kérdező Párja volt a hibás a házasság felbomlásában???
24N
ugye nem erti valki A ketolikus hit szerint teljessen mindegy ki hibajabol mentek szet nem a bunbakot keresik.De ha szetment a par addig nem aldozhat es nem letesithet massal szexualis es erzelmi kapcsolatot amig a hazassaga ervenyetelenitve nincs az egyhaz szerint.Sot bunbanatot kell tartani es imatkozni azert hogy ujra egymasra talaljanak es megbocsassanak egymasnak mivel a fogadalom OROKRE tart es komoly dolog. Akkor is ervenyes ha az egyik rossz vagy bunos vagy nem megfelelo mert feltetel nelkuli szeretet es megbocsajtas a katolikus hazassag alappillere Isten mellett.
De szerintem kedves kerdezo neked teljessen felesleges a templomi parade mert nem hiszel nem vagy igaz hivo Ha az lennel tudnad mirol szol egy egyhazi eskuvo.Szived ures marad maradnak a kulsosegek ami nem fogja betolteni az urt benned.
Nem olyan bonyolult ez.
Először is nem a pápához kell ez ügyben fordulni, hanem kell keresni egy papot, vagy egy kánonjogászt, aki ilyen ügyekkel foglalkozik, és majd az egyházmegye intézi a továbbiakat. Jogilag egy elég bonyodalmas procedúráról van szó, ami során kimondják/vagy nem mondják ki, hogy az előző házassághoz hiányoztak a feltételek, tehát létre sem jött! Ehhez kellenek tanúk, többször tárgyalás is lehet, az ügy évekig húzódhat. Ha jövőre házasodtok, szerintem addigra nem lesz ez kész.
Ha egy elvalt sot egyhazilag el sem valt emberrel vagy szerelmi kapcsolatban hazassag nelkul(mivel hazassagra a volegenyed nem lephet) akkor nem vagy igaz hivo.Nem tartod be az egyhaz es a biblia alltal elvart szabalyokat te paraznasagot o hazassagtorest kovet el es igy bunben eltek az egyhaz szerint. Nem aldozhatsz az biztos.
Hivo nem lehetsz kicsit vagy annyira amennyire neked bejon vagy hiszel es koveted az egyhazad szabalyait vagy nem.Fizeted a tizedet minden heten temploma jarsz aktivan jotekonykodsz napi szinten imadkozol betartod a tizparancsolatot es egyhazilag elismert hazassagban elsz ill hazassag elott nem letesitessz szexualis kapcsolatot.
Sok sikert remelem hazassagtoro parazna allapot hamar rendezodik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!