Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Téged felháborítana egy ilyen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Téged felháborítana egy ilyen esküvő?

Figyelt kérdés

2 hete voltunk párom rokonának az esküvőjén. Amin már az elején kiakadtam, hogy szűk egy hónappal az esküvő előtt kaptuk meg a meghívót. Családi unszolásra el kellett mennünk. Már a meghívón fel volt tüntetve, hogy pénzt kérnek. Nem állunk jól anyagilak, mert én munkanélküli lettem, szóval elég rosszkor jött a meghívás. Páromnak,és nekem se volt ruhánk így azt is venni kellett, kb 30 000 volt+ nászajándék 20 000, utiköltség 10 000 Ft.

Maga az esküvő elég spórolósra sikerült, italok nagyon hamar elfogytak, kevés választék, ceremóniamester, dj barát volt. Szállásra, fuvarra egyáltalán nem gondoltak.

Ezzel nem is lenne semmi baj, mert nincs mindenkinek több milliója egy esküvőre. Amin viszont totálisan kiakadtam: a menyasszonytánc előtt a kedves férj és feleség körbejárta az asztalokat megkérdezték, hogy minden rendben van-e, persze mindenki mondta, hogy nagyon jó, ők meg erre, hogy ennyi pénzért remélik is, mert 15 000 Ft-ba került fejenként a vacsora+pia és hogy milyen jó lenne, ha visszajönne az esküvő ára. És ezt minden asztalnál eljátszották. Nekem nagyon kellemetlen volt, hogy ők elvárták a 30 000 Ft kettőnktől, mi meg csak 20 000 tudtunk adni.

Végül kb az esküvő árának a kétszeresét kapták vissza.

És ami a vicc, nekünk jövőre lesz az esküvőnk, és kértem árajánlatot a szolgáltatójuktól mert a hely nem volt rossz és 11 000 Ft kaptam, ez a legdrágább csomagjuk ennél csak olcsóbb van.

Nem értem, hogy mire volt ez a nagy rámenősség és hazudgálás jó, a mi esküvőnkre sincs nagy keret, de arra próbálunk törekedni,hogy a vendégek és mi is jól érezzük magunkat. Van, aki csak keveset tud adni, de mi azt is örömmel vesszük. Gyomorforgatónak tartom, hogy mi annak ellenére, hogy nem állunk valami fényesen, megpróbáltunk tisztességesen odamenni, de a vendéglátók, erre nem voltak képesek csak arra, hogy követelőzzenek.

2012. nov. 19. 22:21
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
81%
Illetlen volt,amit csináltak.Nem volt szép tőlük.
2012. nov. 19. 23:50
 22/38 anonim ***** válasza:
88%

Bunkóság volt!

De engem is bunkóztak már le itt, mert azt írtam, hogy egy négy tagú családnak ne kelljen már 50 ezret adni borítékban, ha elmennek, mert nem azt kellene ilyenkor nézni, hogy a meghívott "fizesse ki azt, amit megeszik".

Szerintem ez szörnyű tapló hozzáállás!

Ha azt nézik, hogy mit ettem meg, és mennyit adtam, akkor inkább elmegyek étterembe, az legalább korrekt.

Utálom ezt, amikor azzal jönnek, hogy adni kell annyi pénzt, amennyit megeszel az esküvőn.

Olyan bunkóság, olyan üzletszerű, annyira agyonvágja az egésznek a lényegét.

Ha nem tudom megtenni, hogy megvendégelek X embert, akkor nem hívok meg annyit, de burkoltan nem fizettetem ki vele a "fogyasztását".

2012. nov. 20. 00:51
 23/38 anonim ***** válasza:
93%
Én egy hasonló kérdéshez írtam, hogy az milyen lenne, ha mindenki a "fogyasztását" fizetné, és esküvő után sorban állnának a menyasszony előtt, és mindenki sorolná, hogy mit evett. ("Volt egy leves, igen. Csipegettem egy kis husit, de krumplit nem ettem. Üdítő, sör is volt. Tízesből tudsz visszaadni? Nem, kösz, nem kell számla.")
2012. nov. 20. 01:03
 24/38 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is pofátlanság esküvőn a pénzt emlegetni ilyen formában. Nyilván az esküvő teljes költségét osztották le fejenként, úgy jött ki a 15 ezer. Gyorsan felejtsd el ezt a sztorit és ne te érezd magad kellemetlenül más bunkósága miatt.
2012. nov. 20. 07:15
 25/38 anonim ***** válasza:
100%
bunkóék esküvőt tartottak..elég gáz.maga az hogy pénzt kértek nem is annyira hanem a stílus.rühellem az ilyen dolgokat.undorító.
2012. nov. 20. 08:08
 26/38 anonim ***** válasza:
95%
nyáron én is olyan "esküvőn" voltam ami háznál volt.nekünk kellett teríteni,elmosogatni,elpakolni,egy k...va kávét nem kaptunk,kaja sz.. volt,persze a boríték oda lett adva...no comment
2012. nov. 20. 08:10
 27/38 anonim ***** válasza:
77%
Az a pár szerintem a jég hátán is meg fog élni, ha nem szégyeltek ugymond kúdulni az esküvőjükön. Ami azonban a pénzajándékozást illeti, vannak helyek ahol az esküvön kérés nélkül is csak kimondottan pénzt ajándékoznak a fiatal párnak.
2012. nov. 20. 08:48
 28/38 anonim ***** válasza:
100%
Ritka nagy pofátlanság. Ennyit tudok mondani.
2012. nov. 20. 09:00
 29/38 anonim ***** válasza:
100%

Már rengetegszer le lettem pontozva, de azért elmondom: hihetetlenül gusztustalannak tartom, hogy ELVÁRÁS pénzt adni. Meg, hogy KÖTELEZŐ. Ilyen nincsen. Ha valakinek nincs pénze, akkor mi van?

Tavaly nyáron volt a barátnőm esküvője. Én munkanélküli voltam, és egy vasam se volt... Mondtam, hogy nem megyek el, csak max. a templomba. Erre rendesen könyörgött, hogy de, menjek el, mert neki fontos, hogy ott legyek. Elmentem, persze, de adni nem tudtam semmit! Illetve persze, kis személyes ajándékot vittem neki utána, mikor négyszemközt találkoztunk, de ennyi.

Nem tudom, mit kellett volna tenni, csak azért se elmenni? Vagy inkább éhezni egy hónapig, de odadugdosni a borítékot? Tényleg nem tudom. Természetesen nagyon minimálisan fogyasztottam csak, és igazából rögtön éjfél után el is jöttem, de tényleg nem adtam semmi pénzt, se nagy ajándékot. Ez van.

2012. nov. 20. 09:07
 30/38 anonim ***** válasza:
93%

Hát ezt kitárgyaltuk!

Mindenki egyet ért!

Azért lesznek még ilyen esküvők.

2012. nov. 20. 10:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!