Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Téged felháborítana egy ilyen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Téged felháborítana egy ilyen esküvő?

Figyelt kérdés

2 hete voltunk párom rokonának az esküvőjén. Amin már az elején kiakadtam, hogy szűk egy hónappal az esküvő előtt kaptuk meg a meghívót. Családi unszolásra el kellett mennünk. Már a meghívón fel volt tüntetve, hogy pénzt kérnek. Nem állunk jól anyagilak, mert én munkanélküli lettem, szóval elég rosszkor jött a meghívás. Páromnak,és nekem se volt ruhánk így azt is venni kellett, kb 30 000 volt+ nászajándék 20 000, utiköltség 10 000 Ft.

Maga az esküvő elég spórolósra sikerült, italok nagyon hamar elfogytak, kevés választék, ceremóniamester, dj barát volt. Szállásra, fuvarra egyáltalán nem gondoltak.

Ezzel nem is lenne semmi baj, mert nincs mindenkinek több milliója egy esküvőre. Amin viszont totálisan kiakadtam: a menyasszonytánc előtt a kedves férj és feleség körbejárta az asztalokat megkérdezték, hogy minden rendben van-e, persze mindenki mondta, hogy nagyon jó, ők meg erre, hogy ennyi pénzért remélik is, mert 15 000 Ft-ba került fejenként a vacsora+pia és hogy milyen jó lenne, ha visszajönne az esküvő ára. És ezt minden asztalnál eljátszották. Nekem nagyon kellemetlen volt, hogy ők elvárták a 30 000 Ft kettőnktől, mi meg csak 20 000 tudtunk adni.

Végül kb az esküvő árának a kétszeresét kapták vissza.

És ami a vicc, nekünk jövőre lesz az esküvőnk, és kértem árajánlatot a szolgáltatójuktól mert a hely nem volt rossz és 11 000 Ft kaptam, ez a legdrágább csomagjuk ennél csak olcsóbb van.

Nem értem, hogy mire volt ez a nagy rámenősség és hazudgálás jó, a mi esküvőnkre sincs nagy keret, de arra próbálunk törekedni,hogy a vendégek és mi is jól érezzük magunkat. Van, aki csak keveset tud adni, de mi azt is örömmel vesszük. Gyomorforgatónak tartom, hogy mi annak ellenére, hogy nem állunk valami fényesen, megpróbáltunk tisztességesen odamenni, de a vendéglátók, erre nem voltak képesek csak arra, hogy követelőzzenek.

2012. nov. 19. 22:21
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
81%

Én úgy értelmeztem, h kettőjük ruhája volt 30 000. A piacon egy öltöny 15 000 és a cipő még nincs benne.

Igen, felháborítana. Nekem már attól is forgott a gyomrom, mikor itt pár menya kért olyan kis versikéket a meghívóba, amivel a pénzt követelik.

Mi nem kértünk ajándékot senkitől.

2012. nov. 19. 22:44
 12/38 anonim ***** válasza:
92%
Nagy udvariatlanság volt tőlük, csúnyán viselkedtek.
2012. nov. 19. 22:46
 13/38 anonim ***** válasza:
58%

ez tényleg így megy az esküvőkön?

én 25 vagyok, utoljára 10 éves korom körül voltam esküvőn idén tavaszig, szóval nincs tapasztalatom és emlékem se, hogy mennek a pénzes dolgok. De idén tavasszal és nyáron is voltam 1-1 esküvőn(nem tudom mi volt a meghívókon mert egyik pár egy közeli barátomék voltak, ők 6 szemközt hívtak meg engem, a másik pár meg a barátnőm rokonsága volt), de benzinnel együtt költöttem összesen kb 15k-t.

jó persze nekem öltönyöm volt még az egyetemről ami ide is tökéletesen illett :D

engem valahogy nem tud zavarbó hozni egy rokon vagy barát ha oda jön kuncsorogni, megiszom a pia adagom hazafele meg vezet az asszony :D

2012. nov. 19. 22:51
 14/38 A kérdező kommentje:

Azzal nincs gond, hogy pénzt kérnek, mert mindenki azt kér amire szüksége van. Csak így a konkrét összeg, elég fura volt.

30 000 Ft sok ruhára? Öltönyt legolcsóbban 15 000 találtunk,+cipő+ing 22 000 Ft, nekem nem volt cipőm, szoknyám + blézerem, és már meg is van az összeg.

2012. nov. 19. 22:52
 15/38 anonim ***** válasza:
83%

"ha mondjuk egy párnak már van mindene, mégis, mit kérjen? még 20 kávéfőzőt? én is pénzt kérnék."

akinek megvan mindene, az miért kér pénzt olyantól, akinek tudja, hogy ez gondot okoz?

2012. nov. 19. 23:10
 16/38 anonim ***** válasza:
84%
Érdekes én rokonomnak most nyáron volt esküvője..mondtuk,h nem tudunk elmenni,mer nincs pénzünk.. És a válaszuk az volt,hogy nem baj csak jöjjünk el.. nem kellett még nászajándékot se vennünk nem volt csinos ruhánk nekem csak egy feket rövidnaci és egy fehér blúz..
2012. nov. 19. 23:18
 17/38 anonim ***** válasza:
86%

Én pénzt sosem adok ajándékba! Ha valakit meg akarok ajándékozni, fordítok rá elég időt, hogy olyan ajándékot tudjak adni, ami az ajándékozotthoz illik.

A menyasszonytánc az más, de arra is mindenki annyit adjon, amennyi nem megterhelő.

Kérni bunkóság és nem is tűröm. Ilyen esküvőre nem megyek el akkor sem, ha nem megterhelő.

Sosem kérnék ilyenkor pénzt. Elfogadni elfogadnám, de nem kérném. Arra sem tisztességes célozgatni, hogy mennyibe került az esküvő. Nem az én esküvőm! Mi közöm hozzá. Ha meghív, akkor vendég vagyok. Most vasárnap is meghívtam rokonokat, és jó barátokat vendégségbe hozzám. 15-en voltunk. Sütöttem, főztem, hogy mindenki jól érezze magát.

Egy felszolgálót is fizettem, hogy ne kelljen otthagynom a vendégeimet állandóan. Még sem gondoltam, hogy célozgatásokkal mindenkitől bezsebeljem a kaja és pia árát. Én szerettem volna összecsődíteni őket a magam és az Ő örömükre. tehát az én akaratom volt, nekik az anyagiakhoz közük nincs.

2012. nov. 19. 23:27
 18/38 anonim ***** válasza:
92%
Ez ebben a formában valóban nagyon gyomorforgató!
2012. nov. 19. 23:33
 19/38 A kérdező kommentje:
16! Szerintem mindenkinek így kellene csinálnia. Ha igazán fontos, hogy valaki ott legyen, akkor nem az a lényeg, hogy mennyit és mit visz. Párom nagyon közeli családtagjai, nagyon rosszul állnak, ott van 3 gyerek + 2 szülő. Lehet semmit nem tudnak majd adni, de az a lényeg, hogy ott legyenek, nekik pl a szállításukat is úgy próbáljuk megoldani, hogy ne kelljen utiköltséget fizetniük.
2012. nov. 19. 23:33
 20/38 anonim ***** válasza:
83%

Leírhatatlanul gusztustalan, amit ők esküvő címén műveltek...

Mellesleg én a helyedben semmilyen okból nem mentem volna el, ha egyszer tudom, hogy nincs rá keret.

2012. nov. 19. 23:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!