Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Téged felháborítana egy ilyen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Téged felháborítana egy ilyen esküvő?

Figyelt kérdés

2 hete voltunk párom rokonának az esküvőjén. Amin már az elején kiakadtam, hogy szűk egy hónappal az esküvő előtt kaptuk meg a meghívót. Családi unszolásra el kellett mennünk. Már a meghívón fel volt tüntetve, hogy pénzt kérnek. Nem állunk jól anyagilak, mert én munkanélküli lettem, szóval elég rosszkor jött a meghívás. Páromnak,és nekem se volt ruhánk így azt is venni kellett, kb 30 000 volt+ nászajándék 20 000, utiköltség 10 000 Ft.

Maga az esküvő elég spórolósra sikerült, italok nagyon hamar elfogytak, kevés választék, ceremóniamester, dj barát volt. Szállásra, fuvarra egyáltalán nem gondoltak.

Ezzel nem is lenne semmi baj, mert nincs mindenkinek több milliója egy esküvőre. Amin viszont totálisan kiakadtam: a menyasszonytánc előtt a kedves férj és feleség körbejárta az asztalokat megkérdezték, hogy minden rendben van-e, persze mindenki mondta, hogy nagyon jó, ők meg erre, hogy ennyi pénzért remélik is, mert 15 000 Ft-ba került fejenként a vacsora+pia és hogy milyen jó lenne, ha visszajönne az esküvő ára. És ezt minden asztalnál eljátszották. Nekem nagyon kellemetlen volt, hogy ők elvárták a 30 000 Ft kettőnktől, mi meg csak 20 000 tudtunk adni.

Végül kb az esküvő árának a kétszeresét kapták vissza.

És ami a vicc, nekünk jövőre lesz az esküvőnk, és kértem árajánlatot a szolgáltatójuktól mert a hely nem volt rossz és 11 000 Ft kaptam, ez a legdrágább csomagjuk ennél csak olcsóbb van.

Nem értem, hogy mire volt ez a nagy rámenősség és hazudgálás jó, a mi esküvőnkre sincs nagy keret, de arra próbálunk törekedni,hogy a vendégek és mi is jól érezzük magunkat. Van, aki csak keveset tud adni, de mi azt is örömmel vesszük. Gyomorforgatónak tartom, hogy mi annak ellenére, hogy nem állunk valami fényesen, megpróbáltunk tisztességesen odamenni, de a vendéglátók, erre nem voltak képesek csak arra, hogy követelőzzenek.

2012. nov. 19. 22:21
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
91%

Undorítónak és sértőnek tartom a leírás alapján, amit a fent említett pár művelt! Ezzel nem tudsz mit csinálni, le kell nyelni, vannak ilyen pofátlanok is a világban, TI ne érezzétek rosszul magatokat semmiképp (én adtam volna egy szál virágot, még annyit sem érdemeltek volna...)

Egyébként nektek meg sok boldogságot :)

2012. nov. 19. 22:25
 2/38 anonim ***** válasza:
93%

Igen, elég felháborító. Ha valaki nem tud pénzt adni, akkor mi van?

Én lehet, el sem mentem volna már eleve...

2012. nov. 19. 22:29
 3/38 anonim ***** válasza:
79%

Én egy dolgot nem értek. Minek mentetek el ha tudtátok anyagilag földhöz vág titeket? Mert az hogy "családi unszolásra" ez egy kicsit hülye kifogás.

Én tuti nem mentem volna el ha nincs rá anyagi keretem még akkor sem ha térden álla csúszna a család előttem. Tudod mit mondtam volna a család unszolására?

"Nem megyünk mert nincs rá keret. Ha annyira akarjátok hogy ott legyünk akkor tessék venni nekünk ruhát, állni az utazási költségeinket, és adjátok oda a mi nászajándékukat is az ifjú párnak..

Innentől kezdve nincs miért panaszkodni, és kiakadni.

2012. nov. 19. 22:29
 4/38 anonim ***** válasza:
91%

Ez nagyon undorító dolog.

Ugyanígy volt egy rokonom esküvőjén, ők is a meghívóban kikötötték (+szóban is)m hogy csakis pénzt akarnak kapni és nagyon remélik, hogy visszajön az esküvő ára+ a külföldi nászútjuk.

Mi sem állunk jól anyagilag, így nem is adtunk, csak 10 ezret összesen a férjemmel.

Ha ezen megsértődik, az az ő baja, bár végül is összejött a kívánt összeg nekik is.

Mi anno az esküvőnkön direkt mondtuk mindenkinek, hogy ne aggódjanak a pénzt miatt, csak jöjjenek el és érezzük jól magunkat, ez a lényeg (azért is hangsúlyoztam ki, mert tudom, senki sem gazdag a családunkban).

Nem is kaptunk pénzt mindenkitől, de eszem ágában sem jutott számolgatni, figyelgetni, hogy ki adott, ki nem, igazából, egyáltalán nem is ez volt a fontos, hanem, hogy végre összeházasodhattam a férjemmel.

2012. nov. 19. 22:30
 5/38 A kérdező kommentje:
De aranyos vagy, köszönjük!
2012. nov. 19. 22:30
 6/38 anonim ***** válasza:
84%

Életemben 1x voltam esküvőn, de többet egyre se megyek el a sajátomén és a gyerekeimén kívül. nem pont ezért, hanem másért, de én se szeretem már őket, egy csalódás az egész.

24/N

2012. nov. 19. 22:32
 7/38 anonim ***** válasza:
22%

Hazudgálás? Így normális ember nem beszél.

Csak ti láttátok ezt bele a dologba.

Aki nem áll jól anyagilag, az nem költ 30 ezret ruhára....

2012. nov. 19. 22:34
 8/38 A kérdező kommentje:

Az előző válasz az elsőnek ment. Hármas: most az, hogy nem állunk jól anyagilag nem azt jelenti, hogy nincs pénz villanyszámlára stb. De mint mondtam, nekünk is esküvőnk lesz és arra gyűjtünk. És úgy gondolom, hogy kb 60 000 Ft, kiesés egy hónapban azokat is megterhelné, akik jobban állnak nálunk anyagilag. Mellesleg ha időben szólnak, apránként könnyebb összerakni ezt a pénzt, pl:páromnak is találhattunk volna olcsóbb öltönyt.

A családi unszolás pedig azért volt mert több esküvőt is visszamondtunk, és nem akartunk mindig mi lenni a fura pár, akik mindenből kihúzzák magukat.

Ettől függetlenül köszönöm a válaszod és persze a többieknek is!

2012. nov. 19. 22:40
 9/38 anonim ***** válasza:
43%

1. nem volt kötelező elmenni.

2. ha mondjuk egy párnak már van mindene, mégis, mit kérjen? még 20 kávéfőzőt? én is pénzt kérnék.

2012. nov. 19. 22:41
 10/38 anonim ***** válasza:
86%

Az még hogy pénzt kér, azon nem háborodtam fel. Persze meghívóba így leírni szerintem is fura, inkább szóban szoktak rá finoman utalni. Barátnőmék is csak pénzt kértek, mert volt már mindenük, akkor meg minek még egy 23. kávéskészlet, meg 15. turmixgép...

Nekem az a durva, hogy így ilyen nyíltan, ott a menyasszonytánc előtt... Ez már több, mint bunkóság.

Szerintem ne érezd rosszul magad kérdező, nem érdemlik meg...

2012. nov. 19. 22:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!