Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Menyasszonyi ruha az internetről?
"Most komolyan, te mennyiért vettél, béreltél magadnak ruhát? Teljesen le vagyok döbbenve az árakon."
Ne haragudj, de az árak nem véletlenül olyanok, amilyenek. Tegyük hozzá, hogy én is ruhatervezéssel foglalkozom. Egy igényes, jó kivitelezésű ruhában irdatlan mennyiségű pénz és energia van.
Vegyünk egy egyszerű empire-fazonú ruhát: csak ahhoz kell 5 méter muszlin legalább. A tisztességes muszlin ára 20.000 ft körül kezdődik, de felszaladhat 40.000-ig is. Egy empire-fazont egyszerű megvarrni, de számoljunk rá csak egy hetet a díszítések, szalagok, egyéb kívánságok miatt. Akkor szerinted mennyinél végződik az ár? Hát 100.000 felett, bizony. Mesterséges muszlint lehet kapni már 5.000-ért is, ha azt varratja az ember, akkor kijöhet 40-50-ből.
(ilyen stílusúról beszélek, bár az empire inkább rövidujjas: [link]
Vagy vegyünk egy sima abroncsos ruhát, amit annyian szeretnek. Ne legyünk nagyravágyóak, legyen sima szaténból. Alsó hangon 10 méter kell, métere a viszkóz (ami mesterségesen előállított de természetes alapanyagú) szaténnak 3.000 a métere, a tisztességesnek kb. 7.000. A varrási idő itt már nagyon változó, a fűzőtől és egyéb kívánságoktól függ. Mondjuk azt, hogy 2 hét alatt elkészül. Akkor most 30.000-70.000 anyagra + a munkaidő ára.
Ennek ellenére én még mindig a varratást javasolnám, de mint mondtam, megbízható, jó varrónővel, olyannal, akinek tisztességes oldala van, referenciákkal, mintaképekkel, kielégítő minőségű alkotásokkal.
CSak úgy bármilyen varrónőt semmire nem érdemes felkérni, mert már elnézést, de...a legtöbbjüknek fogalmuk sincs róla, mit hogyan kellene.
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy ezeket az árakat, amiket felsoroltam általánosnak lehet venni.
Mármint az anyagárakat, ugyanis ennél olcsóbban valóban csak 100% poliésztert kap az ember (itthon is meg Kínában is). Magyarán a 100 dollárért és hasonló árakért kínált áruk kínai vagy más távol-keleti nyomornegyedekben gyártott ruhák, rossz minőségű varrással.
És mégvalami: nem azért járok ilyen kérdésekhez, mert kötekedhetnékem van - mielőtt még megkapnám a gyanúsítást, mint már annyiszor - hanem azért, mert van tapasztalatom a témában, és nem kívánnám senkinek, hogy olyan másolatokat kapjon, mint amik az előző oldalon linkelt képen láthatóak.
Lehet szerencséje is az embernek, lehet éppen normális kinézetű a ruha, amit kap. Azonban a nagy átlag az interneten nem erről számol be...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!