Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Megőrjít az anyósom! Tényleg...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megőrjít az anyósom! Tényleg ennyire rosszak az ötleteim?

Figyelt kérdés

A párommal az esküvőnket tervezzük. Saját magunknak gyűjtöttük össze a pénzt, mindent mi fizetünk magunknak. Nem kértünk kölcsön, nem kaptunk szülői segítséget.

Mindezt azért tettük, hogy senki nem szólhasson bele a mi nagy napunkba.

Az anyósom mégis mindent kritizál. A párom jelenleg külföldön van így nekem kell minden harcot megvívnom a párom anyukájával.

Az egész ott kezdődött, hogy nem akarunk túl nagy esküvőt. 60 fő van meghívva családdal, rokonokkal együtt.Az anyósom pedig kiverte a hepajt, hogy ezt meg azt miért nem hívtuk meg. (jelzem, hogy a legsenkibb rokonokat akarja meghívni)

Édesanyámmal megvettük a ruhámat. Egy nagyon gyönyörű elefánt csont színű Daalarna ruhám lesz, amit annyira lefikázott az anyósom, hogy szó szerint rám jött a sírás. Anyukám próbált védeni de annak a szipirtyónak akkora hangja és olyan stílusa van, hogy bármelyik politikus megirigyelhetné.

A heti dobása az volt, hogy megakarta változtatni a tortánkat.

A párommal megbeszéltük, hogy nem szeretnénk mézes mázos édes, habos babos tortát meg úgysem fogja senki megenni.

2 hete a párom és én eldöntöttük, hogy a 3 emeletes tortánk közül 1 gyümölcsös-túrós, 1 eszterházy és egy mignom alapú lesz.

Lesznek kisebb más-más ízesítésű torták még, hogy mindenki megtalálja magának a megfelelőt, de a fő torta ilyen lesz.

Anyósnak fülébe jutott, hogy már le van adva a rendelés és a cukrászdában ismeri a tulajt így meg akarta változtatni a gyümölcs részét dobos tortára mondván, hogy én szeretném így.Szerencsére a tulaj felhívott, hogy tényleg így van-e.

De beleszól az ültetésbe, a zenekarba, az italokba, a vőfélyünket (aki hivatalos vőfély és közeli barátunk) ócsárolta.

Tegnap vettem cipőt a menyasszonyi ruhához ami törpesarkú, mert egyforma magasak vagyunk a párommal (sőt, egy picit talán én magasabb is vagyok). Idétlenül nézne ki ha sokkal magasabb lennék az esküvőn. Nagyon csinos, elegáns cipő. Kényelmes, márkás és abszolút megy a ruha stílusához. Erre nekem esett a nő, hogy márpedig nekem magassarkút kell felvennem.

Ma délelőtt kipróbáltuk a fodrászommal a frizurát úgy ahogy az esküvőre szeretném majd. Mivel nagyon egyszerű és szolid a ruha és magam is egyszerű lélek vagyok, így egy könnyed hullámos hajat választottuk, egy laza fonással.

Ma pont meglátott az utcánkban az anyósom, rögtön kiszúrta a hajamat. Láttam, hogy nagyon nem tetszik neki (pedig mindenki szerint nagyon csinos és illik hozzám és a ruhához is) és elindult felém.

Én picit begyorsítottam, befordultam a lépcsőházba és bezártam az ajtót. Csengetett kaputelefonon vagy 7-8 alkalommal de nem nyitottam neki ajtót, fel sem vettem a kagylót.

Én már nem bírom ezt a nőt. :(

Viszont nem akarok minden alkalommal árulkodni a páromnak, mert félek, hogy ha összevesznek akkor a párom még az esküvőről is kitagadja az anyját. Nem ápolnak túl jó viszonyt, de szeretném ha ott lenne az esküvőn...elvégre csak az anyukája...

Jaj, csajok! :(

Én reagálom túl vagy tényleg ilyen idióta a nő?

Volt már valaki hasonló helyzetben?

Segítsetek! :(

2012. nov. 7. 14:03
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam végig, de amit igen szo szerint ugyan az volt a helyzet nálunk is. Mindenbe bele szolt, minden sz@rt akart rám akasztani (hajamba, kotényke stb), meg akarta hívni az egész családot, de az egész mindenséget mi álltuk. Nálunk az jott be, hogy nem számoltunk be semmirol, mindent a férjemmel intéztunk. Utolso 2-3 hétben már náluk sem mentunk, mert mindég volt valami, amit plusszba akart jo drágán (és ugye nekunk kellett volna fizetni).

Nem akarlak elkeseríteni, de akkor jon majd a feketeleves, amikor majd gyereketek szuletik. Ahoz képest ez kismiska.

2 éves kislány anyukája

2012. nov. 7. 15:25
 22/30 anonim ***** válasza:
100%

A ruhád nagyon szép és szerintem is mindenképpen jobban illik hozzá egy kis könnyed frizura, mint egy konty. Én is egy kis egyszerűt szeretnék majd, hullámosat, hogy szabadon lógjon, mire mi házasodunk addigra úgy is nagyon hosszú szép hajam lesz:)

Magamat ismerve már nekimentem volna az anyósnak, az én anyósom is hasonló, de ő mondjuk a szemembe nem mondja, de folyamatosan hallom vissza. Talán ha egyszer leteremtenéd, hogy ez a te életed, kopjon le abbahagyná, bár ebben sem vagyok biztos.

Bár abban biztos vagyok, hogy nagyon jószívű vagy, hogy ezek után még szeretnéd hogy ott legyen:)

2012. nov. 7. 15:36
 23/30 anonim ***** válasza:
100%
Az anyóssal kapcsolatos véleményemet már leírtam, akkor a ruha linkje még nem volt fent. Nagyon tetszik és ehhez a fazonhoz kell a haj, azaz nem konty, hanem egy lágy esésű frizura. Furán festene konttyal. Az alkatod leírása alapján pedig szerintem is az egyszerű fazon illik hozzád, mert egy csupa-csipke ruha esetén nem a te személyiséged dominál, hanem a ruha. Azt írod, kicsi a melled. Akkor azon mit akar kiemelni az anyósod? Jobb lenne, ha a nyelvét emelné ki és csendben maradna.
2012. nov. 7. 15:55
 24/30 anonim ***** válasza:
12%
Nem a párodnak kell árulkodni,szépen le ülsz anyóssal szemtől szembe és elmondod neki mi a problémád.Néma gyereknek az anyja se érti a szavát.Lehet rosszat nem akar,csak szeret fontoskodni.Szerintem te is túl reagálod,nem volt szép dolog az orra elött becsukni az ajtót.Szóba se állni vele.Igy nem hogy csitulna hanem jobban elmérgesedik a helyzet,ő is megvan győződve a maga igazáról te is.Egymás szemébe kell mondani mi az ami nem tetszik,ha látja ki állsz magadért nem vagy szivbajos ő is máskép áll hozzá,vagy többet sem megy.De legalább tiszta vizet öntetek a pohárba.Te magad elismered nem bírod ezt a nőt.És ha ezt már el is könyvelted bármi jót csinálhat akkor sem fogod bírni.Mi az hogy a" leg senkibb rokonok"?látod látod mindenbe bele lehet kötni.Akik neked senki, lehet neki fontos emberek.
2012. nov. 7. 16:02
 25/30 anonim ***** válasza:
100%
Hát én elég hirtelen haragú vagyok, de én is tűrök jó sokáig. Viszont nekem is volt vitám, csak nekem apóssal, úgy kiosztottam, hogy remegtem utána az idegtől. Nálunk is torta meg utazás volt a fő gond, ital étel, szar drága stb, de csak az esküvő előtt 3 héttel adta oda a segítséget, amit ő ajánlott fel. Hát kiosztottam. Én nem bírnám. Megmondanám, hogy ez a ti esküvőtök, nem kértetek sem anyagi segítséget, sem kioktatást, ha valami nem tetszik, nem kötelező eljönni. Ha még egyszer beleszól, vagy mondd azt, hogy rendben, úgy lesz, azt majd lesz meglepi, amikor nem az lesz, amit ő akart. Plusz szólj a szolgáltatóknak, hogy kizárólag a te kérésedre változtassanak bármit is, tehát amíg veled nem beszéltek, addig bárki-bármit mondjon, marad az eredeti felállás.
2012. nov. 7. 16:02
 26/30 A kérdező kommentje:

Jaj, csajok!

Én már próbáltam beszélni az anyóssal. Mondtam neki szépen, mondtam csúnyán, mondtam veszekedve. Kértem tőle, néha már gorombán rászóltam. Az én édesanyám is veszekedett már vele mert higgadtan nem lehet beszélni.

Egyik percben így lányom, úgy lányom, kedvesem vagyok a másikban egy ablakon pénzt kidobó flancolós menyasszony.

A 60 fős társaság eredetileg 43 volt. Csupa- csupa anyós részéről jött rokon tölti ki a 27 főt. Amikor a másod unokatestvérének a mostoha anyját szerette volna meghívni (akivel évente 2x találkozik- halottak napján és húsvétkor) akkor mondtam, hogy "anyuka! Itt a határ! Nincs több vendég"

Nah akkor minden voltam én csak úri lány nem.

2012. nov. 7. 19:14
 27/30 anonim ***** válasza:
Nagyon szép a ruhád, az anyós dolgait meg engedd el a füled mellett! Minden szolgáltató úgyis neked "engedelmeskedik". Sok boldogságot!
2012. nov. 7. 21:43
 28/30 anonim ***** válasza:
100%

nekünk nem régen volt az esküvőnk, anyós fő dobása (vendégek plussz meghívásán kívűl, stb)kérdezzétek meg elég meleg lesz-e a teremben illetve a maradékot ellehet-e vinni..sajnos ha nem mondjátok meg neki keményen nem fog leállni.

Nekem még az esküvőn is volt vele konfliktusom mert a családomból mindenki sütött ezért kb 300 főre való süti volt a 70 embernek..szóval szóltam a személyzetnek, hogy hajrá csomagoljatok gyerekeknek stb..

Majd arra megyek ki a konyha fele, hogy anyósom osztja őket milyen dolog beleenni más kajájába...mindezt azután hogy egész este azt hallgattuk hogy milyen sz.r a kiszolgálás-csak szerinte-..szóltam a férjemnek is aztán együtt helyre tettük a pincérek előtt...Sajnos vele másképp nem lehet...

szóval kénytelen leszel szerintem elküldeni melegebb éghajlatra....

2012. nov. 8. 07:25
 29/30 anonim ***** válasza:

Figyelj kicsikém,ez a Te nagy napod lesz és a párodé!!!!!

Ha a kedves házisárkánynak bármilyen nem tetszése van lehet írni a show hivatalba.Egyszerű a megoldás,nem kell neki részt venni sehol és semmibe ha neki valami nem tetszik.El lehet mondani,nem ő megy férjhez.

Állj ki magadért,mert nagyon rád fog kapni és amikor jön a gyerek,a szó szoros értelmébe semmibe fog venni,mintha csak béranya lennél.

A ruhád meg nagyon elegáns,bármikor elfogadnám.És mint a képen is látjuk a modell haja is hullámos ,le van engedve.Én mindig megnézem a képeken,hogy a modelleknek,az adott ruhához a haja hogy van elkészítve,mert a kettő nagyon is egybe függ,ha nem akkor már nem lenne olyan hatásos a kép.

2012. nov. 8. 14:17
 30/30 anonim válasza:
Én is hasonló problémákkal küzdöttem, csak mi addig jutottunk, hogy az esküvőnk is elmaradt. Aztán majdnem a párommal is szakítottunk. Most, nem beszélek a kedves anyóssal, a párom igen. Ha valahol véletlenül feljön az esküvő téma a gyomrom is görcsbe rándul. Vigyázz, nehogy idáig fajuljon a dolog nálatok is! Légy erős és tarts ki amellett amit szeretnél. MI csak apróbb dolgokban akartunk először engedni, aztán szépen lassan mindent kiharcolt, kihisztizett, sírt, hogy mi nem tudjuk, hogy ez mit jelent neki, mert az egy szem fiacskája nősül meg, így a végére teljesen olyan lett volna minden amit én gyűlöltem volna. Ez 2 éve történt. Azóta Ő valószínűleg szorít, hogy szétmenjünk. :(
2012. nov. 26. 11:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!