Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hozzámennétek egy férfihez, aki megfelelne több szempontból is, de nem vagytok szerelmesek belé?
Egyébként az is kérdéses, hogy viszonyulsz a szakításhoz. Most összejönnél vele , mert megbántad a szakítást, mivel szerelem nem is volt, de rájöttél, hogy attól még vele volt a legjobb, az összes partnered közül ő tudta a legjobbat adni, vele illetek a legjobban össze, és hiányzik stb...
vagy:
összejössz vele, mert másnak nem kellesz, mindenáron meg akarsz már állapodni, unod már az egyedüllétet stb...
Sok házasság, ami ilyen kapcsolaton alapul, nagyon jól működik. De én soha nem mentem volna hozzá csak azért valakihez, mert jó ember. Főleg, ha már az elején "kicsit zavaró"-nak érzem a tedd ide, tedd oda-ságat. Mert ami az elején kicsit zavar, később még jobban fog, ami az elején nehezen elviselhető, az hosszabb együttélés után elviselhetetlenül idegesítővé válhat. De még ha nem is lenne zavaró tulajdonsága sem tudtam volna valakivel együtt élni, akivel nincs meg az a bizonyos vonzódás.
Én már kerültem olyan helyzetbe, hogy dönthettem volna olyan ember mellett, aki iránt ezt a jó barátságot éreztem és semmi mást, egy igazán rendes, jó ember, még a környezetem is úgy látta, hülye vagyok, ha elszalasztom. Ehelyett én inkább olyat választottam, akibe beleszerettem annak ellenére, hogy sokan le akartak beszélni róla. Azóta is hálát adok azért, hogy nem másokra, meg nem az eszemre hallgattam, hanem a szívemre: évek óta boldog házasságban élek a szerelmemmel, akinél jobb, szeretőbb, hűségesebb társat el nem tudnék képzelni magamnak. Ez az én történetem, de természetesen nem biztos, hogy másnak is ez a jó választás. Neked kell érezned, hogy le tudnál-e élni egy életet valakivel, akibe nem vagy szerelmes és később nem fog-e majd hiányozni a szerelem.
21:36-osnak: Én speciel nem értek veled egyet. Én több, mint három év vagyok együtt a párommal, ismerem a hibáit, nem látom tökéletesnek, nincsen már rózsaszín köd, de bizony mondhat bárki bármit, olyan szerelmes vagyok belé, mint ide Lacháza. A mi kapcsolatunkban is megvannak persze a konfliktusok, súrlódási pontok, mint mindenki másnál; de ez így van rendjén. Szerintem az igazán igazi szerelem az nem múlik el, legfeljebb nem a kezdetekre jellemző lángoló szerelem marad - hiszen nem is maradhat; rengeteg energiánkat emésztené fel -, hanem igen - ahogy mondtátok - valami mélyebbé, erősebbé. De! Én ezt nem szeretetnek nevezném. Persze aki szerint a szerelem=egyenlő a rózsaszín köddel, az érthetően így látja. De a valódi szerelem az nem a rózsaszín felhő, de nem bizony. Nálam legalábbis nem.
Vagyis: nem mennék hozzá egy olyan férfihoz, akibe nem vagyok szerelmes. A szerelem legyen az alap egy kapcsolathoz, de persze rengeteg minden kell még hozzá.
31/N
Én még annyit hozzátennék, hogyha lekötöd magadat egy olyan ember mellé, akit nem szeretsz, akibe nem vagy szerelmes, akkor majd jönni fog valaki aki megdobogtatja a szíved és a felszínes, külsőségekről szóló kapcsolatodat igen hamar offolni támad majd kedved.
Egyszer valamiért elhagytad ezt az embert és nyilván nem véletlen. Attól hogy most bizonyos gondolatok visszahúznak hozzá, még ugyanúgy zavarnának a rigojái és ahogy telnek majd az évek, csak egyre inkább zavarni fognak mígnem azt veszed észre, hogy egy "idegen ember" mellett ébredsz minden reggel.
Egyébként ha ebből indulunk ki a dédszüleim még úgy lettek "összeadva", nem kérdezték meg őket, hogy szeretnék-e. Még is boldog házasságban éltek le 60 évet, mert idő közben egymásba habarodtak, a szükség úgy hozta, hogy össze kellett szokniuk és ők a lehető legjobbat igyekeztek ebből kihozni. Még közös életük utolsó éveiben sem tudtak puszi nélkül lefeküdni aludni és úgy fogták egymás kezét akárhányszor utcára léptek, hogy nekem most is könnybe lábad a szemem. Ez bizonyítja azt, hogy alakulhat egy "rosszul induló" házasság is jól, de ha már szabad akaratom teljesülhet, akkor nem így házasodnék.
Olyanhoz menj hozzá,
1. akinek a hibáit hosszú távon el tudod viselni
2. akivel megvan a fizikai vonzalom, az intimitás és jó a szex
3. akivel meg tudjátok beszélni a problémáitokat, kezelni tudjátok a konfliktusaitokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!