Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fiatalkorúak köthetnek házasságot? (bőveben lent)
17 évesek vagyunk mind a ketten, és arra lennék kíváncsi hogy köthetünk e házasságot, vagy meg kell várnunk még mind a ketten 18 évesen leszünk vagy legalább az egyik fél...Mármint történt e változás azok óta hogy az a törvény volt, amennyiben a szülő beleegyezik lehet házasságot kötni.
azt tudom hogy szülői beleegyezés kell, de azt nem, hogy mégis mennyit kell érte fizetni, pedig nagyon fontos lenne, hogy mégis mennyit kérhetnek el maximum mármint nem lenne az fontos ha neme egyházi az is elég lenne ha hivatalos csak hogy könnyebb legyen az együttélés.Mert hát elég messze vagyunk és nehézkes a találkozás. A szülők bele mennének csak így, hogy azt sem tudom mennyit kell perkálni, így nehezebb...Én ösztöndíjas tanuló vagyok szóval 21 ezret tudok bele fizetni de nem tudom az elég e hozzá mert egyikőnk sem gazdag. Tudnátok nekem segíteni?
mi a fő motivációtok a házasságkötésben? anélkül is együtt lehettek, elvégre a szülők nem tiltják.
komolyan nem értem minek 17 évesen házasodni!?
"csak hogy könnyebb legyen az együttélés.Mert hát elég messze vagyunk és nehézkes a találkozás"
Hmmm.... és ha összeházasodtok, akkor könnyebb találkozni, vagy mi a franc?! o.O
Nem lenne egyszerűbb simán összeköltözni?!
Te tanulsz, a párocskád szintén, saját magatok sem tudjátok eltartani.
Ezért nehézkes a találkozás: nincs rá anyagi forrásotok, egyszerűen egy ro.hadt buszjegyet nem tudtok kifizetni.
Ezen meg a házasság sem segít. Aki menne a családjához, az fog éppen hisztizni, és előbb-utóbb komoly veszekedések lesznek a fránya anyagiak (illetve azok hiánya) miatt.
A gyereket meg még pár évre felejtsétek el. A GYED-hez pl. kell két év munkaviszony. Gondolom, ezzel sem vagytok tisztában. :S
Csak figyelmeztetnek, hogy ne kövesd el ezt a hibát.
Na jó aztán abban a pár hónapban amíg nincs ösztöndíj majd vegetáltok? Ne sértődj meg de látszik a válaszaidból, hogy még nagyon fiatal vagy és fogalmad sincs a valós életről.
Kedves kérdező.
Véleményeket kérdeztél, megkaptad.
Én tudom, hogy a szerelmes embernek hiába beszél bárki, bármit, saját tapasztalatomból. Remélem, te nem fogsz így járni, kívánok nektek sok boldog, hosszú házasságban eltöltött éveket!
Hát én csak annyit tudok mondani ha nagyon akarjátok akkor csináljátok, ne másokra hallgassatok hanem magatokra, persze azért érdemes másokat is meghallgatni.
Ha olyanok vagytok ahogy elmesélted akkor én csak sok boldogságot tudok kívánni nektek.
Amúgy mindenkinek magánügye mikor házasodik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!