Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek illik ajándéklistát írni?
az esküvőnkre nem szeretnék mindenféle felesleges nászajándékot kapni , de pénzre sincs nagyon szükségünk, csak bizonyos háztartási cuccokra.
ezekről írnánk pontos listát (típus stb)
és ezt a meghívóhoz mellékelnénk
Nekem ebben csak az a taszító, hogy nem lehet tudni, hogy a kedves meghívottak közül ki milyen anyagi helyzetben van. Lehet, hogy úgy tűnik, mintha, de bejön egy váratlan kiadás, és k.rvára nincs 60ezer forintjuk az ajándékra, mert mondjuk kell a pénz rezsire. Na szóval sztem meggondolatlan vagy és egy csöppet beképzelt. 60ezer nem sok pénz... kössszépen. Az átlagembereknél (lásd GYIK-válaszok), egy nem túl távoli ismerős vagy rokon is 20-30 ezret szokott adni max., ha pénzről van szó. Aztán. Lehet azzal jönni, hogy bezzeg én elszállásoltam őket a luxusszállodába... de kérték ezt? Nem? Akkor meg? Ha elvársz vmit azért, amit teszel, az baromira nem szívesség, hanem merő önzőség.
Abban az esetben tartanám a listát jó ötletnek, ha:
-tényleg minden anyagi helyzethez mérhetően van ajándék (mittudomén, pl. színházjegy, teáskancsó, igényesebb lábtörlő, falikép, tényleg bármi, ami nem több tízezres áron van, nemhogy 60e fölött...
-lehet vhogy követni, hogy ki mit választott
-nem sértődsz meg azon, ha véletlenül mégis ugyanazt kapod, nem vágod ki a hisztit, és ha esetleg olcsóbb kategóriás terméket kapsz, akkor is jó szívvel fogadod, mert a fene tudja, hogy az adott család mennyi pénzből tud gazdálkodni
vagy: értelmes ember úgyis meg fogja kérdezni, mit vegyen (főleg ha ismeri a stílusodat és a habitusodat ezek alapján...). Aki nem, az egyébként is vagy sóher, és egyébként is keresne kiskapukat, vagy tényleg meg szeretne lepni, mert neki az ajándékfelfogásában a meglepetés a legfőbb elem. Aik megkérdezik, azoknak elmondjátok, hogy mi kell. A többihez jó pofát vágtok, vagy eladjátok Vaterán.
ismerem az anyagi helyzetüket,ha lenne köztük csóró akkor tőlük nem kérnék.
viszont ha már írok listát, akkor vagy pontosan azt kapjam amit kérek, vagy a pénzt.
Hát te nem semmi vagy, hallod. Szégyelld magad! Minden megnyilvánulásoddal bizonyítod a sekélyességedet! Undorító!!
"Csóró"?????????????????
Csóró? Mi az hogy csóró?
Na jó elmész te mostmár....oda...:@
á, akkor majd kap házassági évfordulóra férjecskétől bérletet ráncfelvarrásra vagy a kozmetikushoz
(jó, tudom, most is jár, mert ő nem olyan igénytelen, mint én, a csóró)
Még rosszabb... Nem tudom, miért, de ilyen viselkedést max. nőből néztem ki. Ilyen kis plázafruskából...
(Pedig én is nő vagyok amúgy...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!