Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Miért van mostanában minden...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van mostanában minden nő ellene annak, hogy felvegye házasság után a férje nevét?

Figyelt kérdés

Nem kötőjeles és nem a -né végződésű alakra gondolok, hanem a sima férj vezetéknév+feleség keresztnévre.

Itt minden egyes ezzel kapcsolatos kérdésnél azt látom, hogy le van szólva az, aki erre változtatja a nevét.

Lehet régimódi vagyok, de nekem annyira természetes, hogy felveszem majd a párom nevét.

2012. szept. 29. 15:33
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
100%
29 ez nagy baromság, nálunk én hordom a nadrágot, ezt a párom is elismeri és nem veszem fel a nevét. Honnan vetted ezt a hülyeséget?
2012. szept. 29. 21:58
 32/34 anonim ***** válasza:
74%

Mindenkinek meg van a sajat magyarazata ra, hogy mit miert szeretne ugy.

En Biztosan azt a valtozatot valasztom majd, hogy a Ferjem vezetekneve + az En keresztnevem.

A magyarazatom pedig... Hatranyosnak tartom a vezetek nevem. Nem is igazan szeretem.

A -ne variacio minden fele mondon taszit. Elkepzelni sem tudnam.

Kotojeles megoldast sem szeretnenk. Alig varom, hogy rovidebb legyen a nevem. (2 keresztnevem van. Imadom mind 2ot de amikor ala kell irni megorit.

2012. szept. 30. 06:11
 33/34 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy válaszoltatok!

Egy kicsit meglepődtem a válaszokon, mert én ezen az oldalon tényleg azt tapasztaltam, amit leírtam. Ha én azt írtam egy kéréshez, hogy fel fogom venni a párom vezetéknevét, akkor rendszerint le lettem pontozva, a más véleményen levő pedig fel. De ezek szerint csak én fogtam ki rossz kérdéseket:)

A véleményemet pedig nem akarom ráerőltetni senkire, ne értsetek félre.

2012. szept. 30. 17:05
 34/34 anonim ***** válasza:
48%

Azért, mert az identitásomhoz hozzátartozik a nevem is, legalábbis nekem. Kaptam már meg GYIK-en kollektíven, hogy hülye emancipált p.csa vagyok, de ez van, nem érdekel. Ráadásul ha ott van az a fene nagy összetartozás, akkor a férj nevében is jelen kellene lennie a feleségének, én úgy gondolom. Tudom, hogy nem így van, de nekem:

-a -nés verzióban olyan érzésem van, mintha tulajdon lennék

-a sima férj vezetéknév+ én keresztnevem verziónál meg mintha a testvére

-a kötőjeles az, amivel még kiegyeznék, ha muszáj lenne.

2012. okt. 2. 11:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!