Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Miért van mostanában minden...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van mostanában minden nő ellene annak, hogy felvegye házasság után a férje nevét?

Figyelt kérdés

Nem kötőjeles és nem a -né végződésű alakra gondolok, hanem a sima férj vezetéknév+feleség keresztnévre.

Itt minden egyes ezzel kapcsolatos kérdésnél azt látom, hogy le van szólva az, aki erre változtatja a nevét.

Lehet régimódi vagyok, de nekem annyira természetes, hogy felveszem majd a párom nevét.

2012. szept. 29. 15:33
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
71%

"Mert akkor akár a testvérem is lehet, nem derül ki bemutatkozásnál, hogy feleség vagyok."

De ez baromság. Ha ott van veled a férjed, akkor bemutatod, hogy: Nagy Kriszta vagyok, ő a férjem, Nagy Béla.

Ha nincs ott a férjed, senkit nem érdekel, hogy neked a Nagy a férjezett vagy a leánykori neved.

Aki meg ismer titeket, az tudja, mi van.

2012. szept. 29. 17:42
 22/34 anonim ***** válasza:
100%

Ha így kérdezel, akkor ez a válaszom: miért akarod a saját magad értékrendszerét másokra rékényszeríteni, és miért félsz attól, hogy mások másként gondolkodnak? Miért félesz attól, hogy mások másként MERNEK gondolkodni és cselekedni, mint te?

Te úgy veszed fel a nevet, a másik másként. Mind KÜLÖNBÖZŐEK vagyunk. Hol itt a gond? :)

2012. szept. 29. 18:39
 23/34 anonim ***** válasza:
100%
A sógornőm nem vette fel a bátyám nevét. Az ok: 18 éves volt, mikor a vezetéknevét az apjáéról az anyjáéra változtatta. Az apja alkoholista volt, verte az édesanyját, sikerült elköltözniük onnan, de kisemmizte őket a "kedves" apuci, az anyukája a semmiről kezdte újra és nevelte fel őt és az öccsét. Számára nagyon fontos, hogy az édesanyja vezetéknevét viseli. A bátyám mindig is szerette volna, ha majd a leendő felesége az ő vezetéknevét viseli, de persze megértette ezt az okot és egyből elfogadta.
2012. szept. 29. 18:44
 24/34 anonim ***** válasza:
76%
Miért jönnek sokan azzal, hogy pl. a Kovács Máriából nem világos, férjezett-e az illető. Miért kéne egy idegennek rögtön tudni a családi állapotomat? A vércsoportot, kedvenc ételt, politikai nézetet se zsúfoljam még bele a nevembe, hogy mindenki számára nyilvánvaló legyen? A férfiaknál lehet tudni elsőre, nős vagy sem? Nem, ha akarják, megkérdezik. Akkor meg miről beszélünk? Bármilyen érvet elfogadok, csak ezzel a baromsággal ne jönne annyi ember...
2012. szept. 29. 19:04
 25/34 anonim ***** válasza:
100%

24: (22 voltam:) Milyen igazad van! :)

A válasz: azért, mert rengeteg nő van, akinek a léte értelme az, hogy ő férjezett. Ezzel határozza meg az énjét, önmagát: "férjes asszony".

Én sem a férjem nevét nem vettem fel, sem a gyűrűmet nem hordom, és soha nem írom ki sehova, hogy a családi állapotom micsoda. Elég, ha én tudom. :)

2012. szept. 29. 19:19
 26/34 anonim ***** válasza:
100%
25: Valóban, nekem is ez jutott eszembe: nem érvényesül eléggé a társadalmi státuszuk, ha rögtön, jóformán már ránézésre nem világos, hogy ők már bizony férjnél vannak.
2012. szept. 29. 19:25
 27/34 anonim ***** válasza:
100%
Nem olvastam végig minden kommentet, de én pont azt tapasztalom, hogy egyre többen ilyen "amerikásan" veszik fel a nevüket és a nálunk hagyományos (pl. xy-né vagy x-né y z) megy ki a divatból.
2012. szept. 29. 21:02
 28/34 anonim ***** válasza:
16%
Nekem ez olyan nevetségesnek tűnik, naponta szexelnek, mos, főz-takarít rá a férjére, de a nevét azt már neem, milyen megalázó, ő aztán nem a tulajdona senkinek...tényleg nevetséges.
2012. szept. 29. 21:15
 29/34 anonim ***** válasza:
5%

Ahol a nő hordja a nadrágot, vagy egyenlőek a felek, ott valószínűleg nem érzi megalázónak a nő, hogy -né is.

Ha azonban a férfi a domináns, nem is minden klappol, nem egy ideális férfit választott a nő, ott érthető, ha nem akar saját maga előtt "büszkélkedni", hogy kinek is lett a felesége...

2012. szept. 29. 21:18
 30/34 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egyrész mostanában már többet beszélünk róla azért tűnik olyan gyakorinak, de nekem pl. egy csomó ismerősöm, mind fiatalok, házasodtak és mind -nék lettek.

De régen pl. nem is volt ilyen kérdés, hogy miért máshogy is lehet? Meg akiknek jobban tetszett volna mégis, azok is jobban adtak rá, hogy hát ilyet nem illik stb. Manapság ez már nem tart vissza senkit.

Nekem a legfőbb okom az, hogy a "Nagyné" olyan snassz. Jó nekem az, ahogy vagyok, most miért legyek a 15 ezredik nagyné? :D Meg egyébként nem vagyok a kedves családjának nagy rajongója sem, nem akarok beállni a Nagyok közé. Lehet, hogy másnak ez hülyeség, de én a leánykori nevem megtartásával is ugyanúgy fogom szeretni a férjemet, megszoktam, jó így nekem, minek változtatnék rajta amúgy is, meg se nem tetszik, se nem akarom, hogy Nagy legyen belőlem.

2012. szept. 29. 21:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!