Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van mostanában minden nő ellene annak, hogy felvegye házasság után a férje nevét?
Figyelt kérdés
Nem kötőjeles és nem a -né végződésű alakra gondolok, hanem a sima férj vezetéknév+feleség keresztnévre.
Itt minden egyes ezzel kapcsolatos kérdésnél azt látom, hogy le van szólva az, aki erre változtatja a nevét.
Lehet régimódi vagyok, de nekem annyira természetes, hogy felveszem majd a párom nevét.
2012. szept. 29. 15:33
1/34 anonim válasza:
Akkor mi a kérdés? Ne törődj velük.
2/34 anonim válasza:
Én pl pont így venném fel, ha egyszer eljutok odáig. A sajátom sose tetszett annyira, hogy ragaszkodjak hozzá. A -né megoldás meg egyszerűen nem szimpatikus. Ahogy a kötőjeles sem.
3/34 anonim válasza:
Én csak azért nem venném fel így, mert szeretném megtartani a saját nevemet is, és azért szerintem a szüleimnek se esne jól (bár ezt csak gondolom), hogy eltünne a leánykori nevem.
4/34 anonim válasza:
Csak. Mert nekik úgy jó. És végre lehetőség van rá, hogy ne 823ezredik nagy istvánné legyen.
5/34 anonim válasza:
Mert ma azt hiszik, hogy akkor elvész ( a nem is létező) egyéniségük!
Még egyetlen szülőt sem hallottam panaszkodni, mert a lányuk nem tartotta meg a születési vezeték nevét. Igaz, nem is ismerek arisztokraták leszármazottját.
6/34 anonim válasza:
Én biztos fel fogom venni, nekem semmilyen formában nem tetszik a -né verzió.
7/34 anonim válasza:
Elég sok féle módon fel lehet venni a házassági nevet,mindenki eltudja dönteni, hogy neki melyik verzió tetszik. Vannak nevek amik nem illenek össze, vagy lehetetlen őket kimondani. Engem pl Zitának hívnak, lehet kitörne a nyelvem, ha a férjem Takács lenne, és én utána Takács Zita. Attól, hogy valakinek természetes, hogy felvegye a férje a nevét még vannak olyanok akiknek ez nem természetes.
8/34 anonim válasza:
Vagy egyszerűen praktikus okai vannak, egyik ismerősöm pl. a szakmában elért eredményei miatt, a leánykori nevén publikált, stb.
9/34 anonim válasza:
mert olyan egyenértékűség nélkülinek tünik így egy kapcsolat
10/34 anonim válasza:
Nem tudom, nekem az összes ismerősöm változtatott nevet. Itt ezen az oldalon is csak olyan esettel találkoztam, hogy azért van leszólva konkrétan konkrétan csak ez a forma, mert ez Magyarországon még új, itt a férj teljes neve+né végződés a hagyományos. Ezzel szemben a világ összes többi országában a férj vezetékneve+feleség keresztneve formát használják, szóval nem tudom, miért kell leszólni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!