Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Szerintetek "gáz" ha valaki...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek "gáz" ha valaki "né"-ként veszi fel párja nevét?

Figyelt kérdés

Számomra ez evidens, de az ismerőseim közül jóformán MINDENKI kötőjelesen vette fel.

Én tudom, hogy ez nagy divat, de aki így vette fel miért?

Mert más is?

2012. szept. 27. 07:45
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
6%

Egyáltalán nem gáz.

Én szeretném -néként felvenni a férjem nevét, de a Kovácsné Szabó Maris módon, mert mindenképpen meg akarom őrizni a saját nevemet (én viszem tovább a család nevét + munka miatt). Viszont ezt a párom nem szeretné :)

2012. szept. 27. 11:54
 32/39 anonim ***** válasza:
100%

De érdekes, senki nem írta eddig, hogy a férje vezetéknevét vette csak fel, pl Tóth János felesége Tóth Vera :) Pedig én úgy csináltam, ez azért is jó, mert nem tudják hogy férjnél vagyok (szerintem ez nem tartozik senkire egy állásinterjún például), nem hangzik öregesnek, de mégis jelzi, hogy összetartozunk, ha valaki ismeri a férjem nevét is.

Ettől függetlenül nem ítélnék el senkit, aki -né lesz, ha ő jól érzi úgy magát, akkor csak az a fontos! Neki kell együttélni egész életében azzal a névvel, úgyhogy jobb, ha NEKI tetszik, nem az ismerősöknek :)

2012. szept. 27. 13:23
 33/39 anonim ***** válasza:
Én 20 éves vagyok, és így fogom felvenni a nevét. Az egész nevét fel szerettem volna venni, és egyúttal a sajátom megtartani, de mind a kettőnknek 2 keresztneve van, így elég hosszú lett volna... Kovács Béla Györgyné Takács Erzsébet Melinda lettem volna így... (a szótagok száma miatt választottam ezeket a neveket példának) Végül most maradok a Kovácsné Takács Erzsébet Melindánál... Áprilisban esküszünk. Az ismerősi körömben 3 házaspár van, ott az egyik feleség felvette a férje vezetéknevét (sajátját nem tartotta meg), az egyik kötőjeles, a harmadik meg a férje teljes nevét felvette (a saját neve megtartása nálkül).
2012. szept. 27. 13:52
 34/39 ava87 ***** válasza:
32-es, én nem írtam ugyan, de így vettem fel én is :)
2012. szept. 27. 14:23
 35/39 anonim ***** válasza:
Már máshol is leírtam, szerintem továbbra sem gáz. Én is így szeretném felvenni, nekem a kötőjeles nem tetszik, a legtöbb nagyon bugyután hangzik.
2012. szept. 27. 14:25
 36/39 anonim ***** válasza:
22%
Számomra pedig a kötőjeles az evidens :) Nem akarnék né lenni, mert öregesnek tartanám, és a párom orvos, így idegesítene, ha az én nevem előtt ott lenne az ő érdeme... A saját vezetéknevemet meg akarom tartani, de az övét is fel akarom venni, így marad a kötőjel :) Ez szerintem pont ugyanolyan hosszú, mint a né-s verzió...
2012. szept. 27. 15:40
 37/39 anonim ***** válasza:
48%

nekem valahogy nagyon nem fűlne a fogam hozzá, hogy egyik napról a másikra egy teljesen más névvel éljek...

ha össze is házasodnánk, megtartanám a leánykori nevemet. az identitásom része, 25 éve ezzel a névvel élek.

az ismerőseim többsége vagy kötőjellel, vagy csak szimplán a férje vezetéknevét vette fel a a keresztneve elé.

2012. szept. 27. 18:21
 38/39 A kérdező kommentje:

Kedves 21. válaszoló!

Nem, szerintem nem gáz, ezért voltam arra kíváncsi vajon mások hogy vélekednek...

ÉS ha ennyire fáraszt a kérdés, nem tudom minek kattintasz rá egyáltalán, és fáradsz kommenteket irogatni....

A többieknek pedig köszönöm a véleményt!

2012. szept. 27. 21:07
 39/39 anonim válasza:
Én is "né" vagyok. Miért lenne gáz? Akkor meggondolandó, ha nem tetszene a férjem keresztneve. Csak ebben az esetben nem venném fel a "né"-t.
2012. szept. 29. 11:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!