Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek "gáz" ha valaki "né"-ként veszi fel párja
nevét?
Figyelt kérdés
Számomra ez evidens, de az ismerőseim közül jóformán MINDENKI kötőjelesen vette fel.
Én tudom, hogy ez nagy divat, de aki így vette fel miért?
Szerintem nem gáz, én is így szeretném esküvő után használni a nevemet. Édesanyám is -né, nekem ez természetes, és tetszik is. Lehet, régimódinak fognak tartani, de nem érdekel. Van, amiben szerintem jobb a hagyományosnál maradni.
2012. szept. 27. 07:48
2/39 ava87 válasza:
Nem "gáz", csak van, akinek nem tetszik. Pl. nekem sem tetszett így, de ez nem jelenti azt, hogy bármi problémám lenne azzal, ha valaki mondjuk Kovácsné.
2012. szept. 27. 07:50
3/39 anonim válasza:
Azzal nem érdemes foglalkozni, hogy másnak hogy tetszik, meg mi a divat - ugyanis pár évenként változik, hogy akkor mi az aktuális forma.
A kötöjeles alakhoz meg: a legtöbb hivatalos iraton alig van hely a névnek, a kötöjeles forma nem fér oda, hivatalos helyeken mindig a teljes alakot ki kell irni, ami sokszor fárasztó, szóval nem érdemes túlbonyolitani.
Nekem ez az egyik legkevésbé teszö forma.
2012. szept. 27. 07:52
4/39 anonim válasza:
Én "né"ként vettem fel, szerintem nem gáz. Nővérem kötüjelesen, de sztem csak azért, mert a férjének olyan neve van, amivel nem hangzik jól, hogy -né. Egyik ismerősünk is kötőjeles, ő meg azt mondta azért, mert a gyerek így megkaphatta mindkét nevet. (és akkor így az anya neve is továbbment) Szerintem az utóbbiba csak az a gáz, hogy ő majd ha férjhez megy, akkor nem tudja -néként felvenni a férje nevét, csak megtartani, vagy lecserélni...
2012. szept. 27. 07:53
5/39 anonim válasza:
Én is "né"-ként szeretném felvenni. Sokan támadnak érte,hogy milyen régi módi. A legjobban az tetszik, amikor valaki azzal jön, hogy eztán a tulajdona leszek és én megszűnök létezni.
Nekem a két "né"-s változatból a pl.:Kisné Nagy Éva változat tetszik. Párom édesanyja is így vette fel anno a nevét. Na azt is megkaptam már, hogy 2. leszek.
2012. szept. 27. 07:58
6/39 wartburg353s válasza:
Úgy vedd fel a nevet, ahogy neked tetszik, mert a te neved lesz életed hátralévő részében. Én mindenkit kiakasztottam, mert a férjem teljes nevéhez biggyesztettem hozzá azt, hogy -né. (pl. Kovács Istvánné) Tudom, hogy divatjamúlt, de épp ezért tetszik, mert nekem is tucatnevem van, meg a férjemnek is, akárhogy variáltam volna, nagy eséllyel rajtam kívül még legalább 50 ilyen nevű ember lett volna az országban. Így meg legalább csak a 65 év feletti korosztályban. Most élvezem, hogy a nevem alapján sokkal idősebb nőt képzelnek el az emberek, és mindig rácsodálkoznak, milyen fiatal vagyok. :)
2012. szept. 27. 08:01
7/39 anonim válasza:
Ez a te döntésed. Ha neked úgy tetszik, akkor vedd fel úgy :-)
2012. szept. 27. 08:02
8/39 anonim válasza:
Nem gáz,miért lenne az?Mindenki úgy viseli a nevét ahogy szeretné.Amúgy nekem nem tetszik.Én megtartottam a saját nevem amikor összeházasodtunk.
2012. szept. 27. 08:04
9/39 anonim válasza:
Nem gáz, csak azért tartom butaságnak, mert senkinek sem XYné a keresztneve... Én sem fogom felvenni.
2012. szept. 27. 08:06
10/39 anonim válasza:
Szerintem az a "gáz", ha felmerül az, hogy gáz-e van sem. Csak rád, meg a férjedre tartozik. Az, hogy most mi a divat az teljesen mindegy, remélhetőleg egy házasság tovább tart, mint bármilyen divat!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!