Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Szerintetek "gáz" ha valaki...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek "gáz" ha valaki "né"-ként veszi fel párja nevét?

Figyelt kérdés

Számomra ez evidens, de az ismerőseim közül jóformán MINDENKI kötőjelesen vette fel.

Én tudom, hogy ez nagy divat, de aki így vette fel miért?

Mert más is?

2012. szept. 27. 07:45
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
29%

:)

Én is né vagyok,,pedig nem akartam, a párom ragaszkodott hozzá. És Én belementem.

Senkinek semmi köze hozzá, a ti dolgotok.

Zsömle/lány

2012. szept. 27. 08:11
 12/39 anonim ***** válasza:
63%
Még egy Kisné Nagy Éva jelen. :) Szerintem sem gáz. Álláskeresésnél állítólag hátrány, mert arra számítanak, hogy vagy van már gyereked, vagy akarsz a közeljövőben, de interjún úgyis rákérdeznek akkor is, ha nem vagy férjnél (holott ugye nem tehetnék, de ez már messzire vezet).
2012. szept. 27. 08:18
 13/39 anonim ***** válasza:
90%

Nem gáz, csak az ismerőseidnek nem tetszik, a kötőjeles verzió jobban tetszik nekik.

Gondolom, azért vették fel így, mert mindkét családnév benne van és mert jól hangzik a kötőjeles verzió.

Sok múlik azon, hogy a nevükhöz melyik változat illik a legjobban.

Nekem három tagú nevem van, melynek minden tagja legalább két szótagú, így kizárt lenne a kötőjeles írásforma és az X-né Y.Z. forma is, mert hosszú lenne, négy tagú.

Az XY-né variációnál meg eltűnne a nevem. Egyáltalán nem tartom praktikusnak. Akárkit ismerek, aki ilyenformán írja a nevét, a bemutatkozásnál, megszólításnál folyton a "férj családneve+feleség keresztneve" forma szokott menni. Ha választani kell, akkor már inkább ez az írásmód, vagy az, amikor marad a születési név.

Sok mindenen múlik, miért lesz az a neve valakinek, ami lesz. Nem csak divat, hanem praktikum és hangzás kérdése is lehet.

2012. szept. 27. 08:19
 14/39 Antimod ***** válasza:
86%
Keresztnévvel együtt már érdekes lehet külföldön. Anyukámat például következetesen Miklósnénak szólították, mert azt hitték, az a keresztneve. ;)
2012. szept. 27. 08:28
 15/39 anonim ***** válasza:
78%

1x olvastam ,hogy "kovács Jánosné az azt jelenti hogy te a kovács János-é vagy ez egy bélyeg....Amúgy ano én is né voltam...de válás után vissza vettem a lánykori nevem.Ha még 1x férjhez megyek akkor max Kovácsné Szép Klára lennék(nevek nem igaziak)

de nem gáz......a né se.

2012. szept. 27. 08:31
 16/39 anonim ***** válasza:
90%
Én nem értem kik "támadnak" emiatt bárkit is? Ez mindenki magánügye. Én kötőjelesen vettem fel a nevem, de nem a divat miatt. A "né" változaton is gondolkodtam, de mégis a kötőjel mellett döntöttem. A férjem Vajdaságból származik. Ott pl. nem is ismerik a "né" változatot. Ott csak a férj vezetéknevét veszik fel. A lánykori név megszűnik létezni, de Erdélyben is így van ez.
2012. szept. 27. 08:36
 17/39 anonim ***** válasza:
62%

Szerintem nem gáz.

Valahogy jelezni szeretném, hogy kihez tartozok, és ha a vezetéknevünk nem passzol majd össze, nem fogom kötőjellel írni csak mert divat. (Egyébként nem sok esélyt látok rá, hogy ehhez bármi is passzolni fog, vagy legalább is elfogadható :D )

2012. szept. 27. 08:49
 18/39 anonim ***** válasza:
Nem gáz a -né forma, ha neked az tetszik úgy vedd fel. Én azért nem akartam -né lenni, hogy ne legyek "anyósom 2." Maradt a kötőjeles. Hogy hosszú az nem zavar.
2012. szept. 27. 08:56
 19/39 anonim ***** válasza:
100%
Az x-né xy semmivel sem rövidebb, mint a kötőjeles verzió. :) Valóban kevésbé divat most, mint a kötőjeles, de azért szép számmal veszik fel ma is így a nevüket a 30 alattiak is. Nem ciki egyáltalán.
2012. szept. 27. 09:00
 20/39 anonim ***** válasza:
100%

Nem gáz hogy "né" leszel. Úgy vedd fel a neved, ahogy neked tetszik, nem szabad másokra hallgatni, főleg nem bosszankodni azt miatt hogy nem értetek egyet.

Nekem személy szerint nem tetszik a "né"-s verzió, meg mondom miért. Engem Kovács Nórának hívnak. (Nem, de most tegyük fel.) Szóval Kovács Nórának hívnak mióta az eszemet tudom, 23 éve... Nem tudnám elképzelni hogy Kovács Nóra "ne legyen többé". Nem akarom elveszíteni a (kereszt)nevem, mert ez én vagyok. Ez is hozzám tartozik. A vezetéknevem valóban Kovács. És bár nem szép vezetéknév, az egyik leggyakoribb, mégis szeretem és ragaszkodom hozzá, mert apukám Kovács. És én egy Kovács lánya vagyok. Az övé. Azután is hogy férjez megyek.

Lehet hogy ez butaság, de én se a vezetéknevemtől se a keresztnevemtől nem válok meg soha!

Szóval ha egyszer elvesznek, megtartom a nevem és felveszem a férjem vezetéknevét. Így: Némethné Kovács Nóra. Ezzel tisztelem édesapám (a családom, a gyökereimet), tisztelem a férjem és nem utolsó sorban tisztelem saját magamat is.

"Mi is a név? Mit rózsának hívunk mi,

Bárhogy nevezzük, éppoly illatos."

(Romeo és Júlia)

Júliának igaza van, nem a név tesz azzá valakit/valamit ami. Ne aggódj! :)

2012. szept. 27. 09:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!