Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hol lehetne spórolni?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hol lehetne spórolni?

Figyelt kérdés

Tehát megterveztük az esküvőnket, egy hónap múlva lesz. Templomi-polgári, szép ruhák, étterem.

De hirtelen közbe jött egy 100-150 ezer forintos kiadás, így egy hónappal az esküvő előtt. A meghívók rég ki vannak küldve, nem is akarok és már nem is tudok helyszínt változtatni, ami nem is biztos, hogy olcsóbb lenne, mert oda sok dekoráció kellene.

24-en leszünk. Nem lesz fotós és videós sem, sem szülő köszöntő, sem pezsgőzés. A ruhám már félig kész, páromnak az öltönyéért a héten el kell menni, ezen már nem tudok spórolni. Úgy gondoltam a süteményeket és a csokrot magam készítem, sőt a kitűzőket és a csuklódíszeket is a vendégeknek.

De vajon lehet-e még valahol spórolni?

2012. aug. 21. 09:55
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha leírod a teljes költségvetést számokkal, mit, mire, mennyit, mi nincs még megvéve, akár privátban, talán tudok segíteni. Nekem egy füzetem volt erre, minden egyes fillérről, mondjuk nekünk nem volt sok pénzünk az esküvőre, így minden garas számított.

Pl. mi nem vettük meg a gyűrűket akkor, csak 1 hónapja, mert akkor nem lett volna rá keret. Így az tudtam adni neki, amit szeretett volna. Lehet ezért leszólni, de még ma is boldogan élünk együtt. :)

2012. aug. 21. 10:00
 2/20 anonim ***** válasza:
szerintem csak az éttermi menün tudtok még változtatni
2012. aug. 21. 10:10
 3/20 A kérdező kommentje:

Mi a gyűrűket már az eljegyzésre megvettük, így azon már nem tudok spórolni.

Semmi nincs még fizetve, ugyanis mi egy kis faluban élünk, ahol mindenki ismer mindenkit és konkrétan leb*sztak azért, mert én már szerettem volna kiválasztani a tortát és a csokrot, azt mondták, hogy bőven elég egy héttel az esküvő előtt. Az öltöny csak előlegezve volt, a ruhám még előlegezve sem, apukám nővére csinálja, így tudja, hogy nem fogok elállni tőle.

Öltöny: 60 ezer

Ruha: 40 ezer

Polgári szertartás: ingyenes

Templomi szertartás: 25 ezer + 10 a kántornak

Étterem: ingyenes a terembérlés, csak a kaját kell fizetni, de itt a nagy bibi nem tudom mennyi ételt rendeljek 24 főre.

Kozmetikus: 22 ezer forint (ezen kellene spórolni, de nem tudok, nagyon zsíros problémás az arcom, a szemöldököm és pilláim szőkék, láthatatlanok, ebben a 22-ben benne van a 3 órás nagy tisztítás, a szemöldök szedés és festés, szempilla festés, és a 2 alkalmi smink)

Fodrász: ingyenes (barátnőm nászajándékba megcsinálja)

Menyasszonyi torta, sütemények: ennek az árát nem tudom.

Csokor: szintén nem tudom

Autódísz csak kellene

Busz: 20 ezer.

2012. aug. 21. 10:11
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
Pedig én mindenképpen a kozmetikuson próbálnék meg spórolni. Még problémás bőr esetén is soknak tartom a 22 ezret. Ha sétálható a távolság, akkor a buszon és az autó díszen is tudsz.
2012. aug. 21. 10:18
 5/20 anonim ***** válasza:
84%
miért nem sütöd te a sütit? vagy miért nem kéred meg a rokonokat hogy hozzanak egy-egy tálcával? (errefelé ez nem ritka)
2012. aug. 21. 10:19
 6/20 anonim ***** válasza:

Csokor, vőlegénynek kis virág kitűző, autóra dísz együtt min. 10 ezer. Az autódísz akár 100 ezer is lehet.

Nekünk szerencsénk volt, mert volt fodrász, és sminkes ismerős, aki ingyen megcsinált mindent a feleségemnek.

24 főre? (ha ti is benne vagytok) 24 elő,fő étel + desszert, esetleg főételnek tálakat asztalonként. Ha a piát is ti álljátok, akkor az lesz a nagy tétel. Mi megmondtuk, aki hulla részegre akarja magát inni, az ne itt tegye. Üdítőt fizettük, meg a pezsgőt, de mást nem. (mondjuk nekünk kerti parti volt) Senki nem szólt érte. Az a baj, hogy faluban megszólnak érte. A buszt meglehetne spórolni, ha autókkal is megoldható, nálunk komoly logisztikai problémát vetett fel, de megoldottuk. :)

Családból nem tud valaki besegíteni? Nálunk nem tudott, ezért voltam kicsit agresszív pénzügyekben.

2012. aug. 21. 10:20
 7/20 anonim ***** válasza:
56%
lődd ki a kozmetikust... barátnő is tud csinálni szép sminket, az nem lehet akadály hogy zsros a bőröd
2012. aug. 21. 10:22
 8/20 anonim ***** válasza:
84%
Irreálisan sok a 22e ft kozmetikusra. Nekem is problémás a bőröm, esküvő előtt volt arctisztítás, műszempilla, szemöldök szedés- és festés, próbasmink meg felesleges, így volt 11e ft.
2012. aug. 21. 10:22
 9/20 anonim ***** válasza:

"Semmi nincs még fizetve, ugyanis mi egy kis faluban élünk, ahol mindenki ismer mindenkit "

Most akkor vedd sorra, mi az, amit ebből a kis faluból rendeltél meg, illetve ismerőstől. Tudod miért? Mert lehet, belemennek részletfizetésbe, ha elmeséled, mi történt.

Az öltöny csak előlegezve volt, a ruhám még előlegezve sem, apukám nővére csinálja, így tudja, hogy nem fogok elállni tőle.

"Öltöny: 60 ezer

Ruha: 40 ezer "

Azt írtad, ismerős csinálja tiéd, részletfizetés, vagy később? Azért írom a részletet, mert úgy minden szolgáltatónak tudnál fizetni havonta valamennyit, teljessel meg valaki mindig várna teljesen.

"Templomi szertartás: 25 ezer + 10 a kántornak " Beszéld meg pappal, nem tudom, mennyire rugalmas, de ezt próbálnám kiperkálni legelőször, vagy halasztás nélkül.

"Étterem: ingyenes a terembérlés, csak a kaját kell fizetni, de itt a nagy bibi nem tudom mennyi ételt rendeljek 24 főre. "

Attól függ, honnan rendelsz, és mit. Ha 24-en lesztek, akkor gondolom nem hajnalig tartó mulatság lesz, hanem éjjel véget ér. 5-10/fő közt mozog, menütől függően, és hogy italt viszel-e te vagy rendelsz ( vittel jobban jársz, ha van, főleg, hogy megteheted, mert nem étteremben lesz. )

Kozmetikus: 22 ezer forint - ok, ez is marad.

"Menyasszonyi torta, sütemények: ennek az árát nem tudom. "

Torta, hmm ennyi főre..legyen 10 től, és ugye elég egy.

Sütik: cukrászatban 70-80 FT/db tól van, így hogy többet rendelsz, de akár meg is kérheted a nagynéniket, családtagokat, hogy süssetek házilag, akkor csak alapanyag ára. Volt már nálunk ebéd, délutan sütikkel, ballagásomon, és ott 15-20 an voltunk, a szűk család, és így volt min. 30 ezer, de ez csak a kaja és sütik.

Csokor: szintén nem tudom - nincs ismerős? Attól függ, pár ezertől akár 10 ig. Sok helyen, ha meghallják, hogy esküvői csokor, emelnek az áron.

Autódísz csak kellene - ez lehet szimpla lufi, meg pár kreppszalag is. Vagy ez is van jó pár ezres.

Busz: 20 ezer. - hát az annyi

2012. aug. 21. 10:25
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk 2 hete volt.

Én nagyon soknak tartom az öltönyért a 60 ezret. A férjem öltönye 18 ezer volt plusz 2 ing 6 ezer, cipő 4 ezer.

Szerintem nem lesz olyan szép ha te csinálod a csokrodat, hacsak nem vagy virágkötő. Nálunk úgy volt hogy egy ismerősöm csinálta volna a "virágos részt" de horror összeget mondott. 60 ezret kért volna. Ere beidegesedtem és bementem egy virágboltba és kértem a menyasszonyi csokromat 5 ezerért( fehér rózsából, +valami kis lila virággal és lila színnel), kértem 2 ezerért egy koszorúslány csokrot, 3 kitűzőt( 2 a tanúk+ 1 a vőlegény), és az asztalokra 5 szál sárga gerberát, illetve 6 szál rózsát lila dekorral a szülőköszöntéshez. Ez volt 11 ezer . Nem kell sok kitűző csak 3, nem kellenek csuklódíszek sem. Felesleges. Ja és ha fotóshoz sem mentek autódísz is tök felesleges.Nekünk sem volt pedig voltunk fotósnál is , rátettük a csokrot 1-2 képhez a kocsira. Arra a fél vagy egy órára, elég a szalagok. Asztaldíszünk sem volt külön, ott volt a csokrom. Határozd meg mennyid van virágra és menj be a virágboltba és mond meg ennyiért kérsz ilyen virágból. Mi nekünk gyönyörű lett a csokrunk.

Menyasszonyi tortán talán spórolhatsz, nem a legdrágábbat kéred, nem kell 24 embernek 3 emelet.Nem rendelsz cukrászdából a menyasszonyi tortán kívül mást, hanem otthon süttök sütit.

Ennyi jutott eszembe.

2012. aug. 21. 10:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!