Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hogy fordulhatott ekkorát a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy fordulhatott ekkorát a világ? Csak nekem gáz, ha egy férfi felveszi a felesége vezetéknevét?

Figyelt kérdés
Az egyik ismerősöm felvette a felesége nevét Most ő pl. Nagy-Szabó Sándor. Régen,ha nem Szabó Sándorné lett volna a nőből,kb megkövezi a család....Én sem szeretem túlságosan a konvenciókat,de ez nekem már sok.
2012. aug. 9. 14:41
1 2 3 4 5 6
 51/54 anonim ***** válasza:
28%

Látom, hogy valami véresszájú anti-hímsoviniszta rendesen lepontozza a kérdező szellemiségével egyetértő válaszokat.

Csak arra nem válaszolt senki, hogy:

- Mi köze van ennek a tisztelethez?

- Mi köze van ennek az anyasághoz?

- Mi az "ésszerű" abban, ha valaki így akarja "továbbvinni" a ritka családnevét? (Arról már nem is beszélek, hogy milyen emberek vagytok már, akik azt mondjátok mások nevére, hogy "tucat", meg "furán hangzik"?)

- Hogy jön ide a sárral dobálás, gyilkosság, stb.?

- Ha ez a jele annak, hogy a régi nem egyenlő a jóval, akkor légyszi házasság se legyen, mert az is régies... meg hűség se legyen, mert az is régies!

- Nem is értem ezeket a "meséket", hogy "Az apja egy alkoholista volt..." Mert akkor ha felveszi az asszony nevét, akkor onnantól kezdve apu emléke megszépül a fejében? Vagy az ismerősei onnantól kezdve azt fogják mondani, hogy: "Itt a (volt)Kovács, akinek az apja egy alkoholista volt - tudod, az id. Kovács - és ez is biztos alkoholista lett volna, ha nem veszi fel a felesége nevét... na így lett Berzeviczky és mostmár nagyon jó ember!"

PONTOZZATOK LE 0-RA, DE AKKOR IS FELTŰNŐSKÖDÉS AZ EGÉSZ!!!

2012. szept. 11. 09:13
 52/54 anonim ***** válasza:
66%

Ja és majd 1 generáció múlva jönnek azok a nevek, hogy Nagy-Szabó--Kovács-Székely (nem tudom, hogy mi lesz a majdani helyesírási szabály ezekre, ezért most kitaláltam egyet a dupla-kötőjellel), meg Berzenczey-Hottentotta--Szíjjártó-Kerékművesházy.

A kézírás meg már úgyse lesz addigra kötelező, tanítani se fogják, úgyhogy a gyerek CTRL+C, CTRL-V-vel ugyanúgy be tudja majd vágni bárhova... nem számít.

2012. szept. 11. 09:18
 53/54 anonim ***** válasza:

A spanyolok megoldották. Náluk megkapja mindkét nevet a gyerek.

keresztnév + (2. keresztnév) + apa vezetékneve + anya vezetékneve

Pilar Bardem Munoz és Jose Carlos Encinas Doussinague

Javier nevű fiúk megkapja apa első vezetéknevét, és anya első vezetéknevét. Így lesz Javier Encinas Bardem.

2012. szept. 11. 09:47
 54/54 anonim ***** válasza:

Mindenkinek joga van olyan néven élni, amilyen néven akar. Senki ne mondja meg, mi a helyes, a "normális" és főleg ne ítélkezzen a másik felett.

Ennek ellenére fontosnak tartom, hogy felhívjuk rá a figyelmet, hogy a "-nézés" mit szimbolizál (elég egyértelműen meghatározza az alárendeltségi viszonyt). Mert a név bizony a személyiség része (tudatosan vagy tudat alatt azonosulunk vele), és a társadalom felé is jelentést hordoz. NEM azt mondom, hogy egy Kis Béláné nem lehet komoly, öntudatos, boldog nő. Persze, hogy lehet, de a neve ettől még nem ezt jelzi. Nem tudom, mennyire érthető, amit mondani akarok...

2012. szept. 15. 13:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!