Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy fordulhatott ekkorát a világ? Csak nekem gáz, ha egy férfi felveszi a felesége vezetéknevét?
Látom, hogy valami véresszájú anti-hímsoviniszta rendesen lepontozza a kérdező szellemiségével egyetértő válaszokat.
Csak arra nem válaszolt senki, hogy:
- Mi köze van ennek a tisztelethez?
- Mi köze van ennek az anyasághoz?
- Mi az "ésszerű" abban, ha valaki így akarja "továbbvinni" a ritka családnevét? (Arról már nem is beszélek, hogy milyen emberek vagytok már, akik azt mondjátok mások nevére, hogy "tucat", meg "furán hangzik"?)
- Hogy jön ide a sárral dobálás, gyilkosság, stb.?
- Ha ez a jele annak, hogy a régi nem egyenlő a jóval, akkor légyszi házasság se legyen, mert az is régies... meg hűség se legyen, mert az is régies!
- Nem is értem ezeket a "meséket", hogy "Az apja egy alkoholista volt..." Mert akkor ha felveszi az asszony nevét, akkor onnantól kezdve apu emléke megszépül a fejében? Vagy az ismerősei onnantól kezdve azt fogják mondani, hogy: "Itt a (volt)Kovács, akinek az apja egy alkoholista volt - tudod, az id. Kovács - és ez is biztos alkoholista lett volna, ha nem veszi fel a felesége nevét... na így lett Berzeviczky és mostmár nagyon jó ember!"
PONTOZZATOK LE 0-RA, DE AKKOR IS FELTŰNŐSKÖDÉS AZ EGÉSZ!!!
Ja és majd 1 generáció múlva jönnek azok a nevek, hogy Nagy-Szabó--Kovács-Székely (nem tudom, hogy mi lesz a majdani helyesírási szabály ezekre, ezért most kitaláltam egyet a dupla-kötőjellel), meg Berzenczey-Hottentotta--Szíjjártó-Kerékművesházy.
A kézírás meg már úgyse lesz addigra kötelező, tanítani se fogják, úgyhogy a gyerek CTRL+C, CTRL-V-vel ugyanúgy be tudja majd vágni bárhova... nem számít.
A spanyolok megoldották. Náluk megkapja mindkét nevet a gyerek.
keresztnév + (2. keresztnév) + apa vezetékneve + anya vezetékneve
Pilar Bardem Munoz és Jose Carlos Encinas Doussinague
Javier nevű fiúk megkapja apa első vezetéknevét, és anya első vezetéknevét. Így lesz Javier Encinas Bardem.
Mindenkinek joga van olyan néven élni, amilyen néven akar. Senki ne mondja meg, mi a helyes, a "normális" és főleg ne ítélkezzen a másik felett.
Ennek ellenére fontosnak tartom, hogy felhívjuk rá a figyelmet, hogy a "-nézés" mit szimbolizál (elég egyértelműen meghatározza az alárendeltségi viszonyt). Mert a név bizony a személyiség része (tudatosan vagy tudat alatt azonosulunk vele), és a társadalom felé is jelentést hordoz. NEM azt mondom, hogy egy Kis Béláné nem lehet komoly, öntudatos, boldog nő. Persze, hogy lehet, de a neve ettől még nem ezt jelzi. Nem tudom, mennyire érthető, amit mondani akarok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!