Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hogy fordulhatott ekkorát a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy fordulhatott ekkorát a világ? Csak nekem gáz, ha egy férfi felveszi a felesége vezetéknevét?

Figyelt kérdés
Az egyik ismerősöm felvette a felesége nevét Most ő pl. Nagy-Szabó Sándor. Régen,ha nem Szabó Sándorné lett volna a nőből,kb megkövezi a család....Én sem szeretem túlságosan a konvenciókat,de ez nekem már sok.
2012. aug. 9. 14:41
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
85%
Az ellen is sokan hadakoztak, hogy a föld nem lapos, pedig előtte az volt az elfogadott vélemény.
2012. aug. 9. 15:46
 42/54 anonim ***** válasza:
97%
Kérdeznék valamit. Ha a férfiak részéről gáznak, nyápic.ságnak, behódolásnak vagy mit tudom én minek érzed a másik nevének felvételét, akkor milyen jogon várod el ezt a nőktől?
2012. aug. 9. 17:20
 43/54 anonim ***** válasza:
52%

Én ilyenről nem is hallottam :D

Nálam az a normális,ha csak a csaj veszi fel,na mindegy :)

Egyébként ha nekik jólesik,hát akkor csak nyugodtan azért,mert ők azt csinálták nem kell mindenkinek ezt csinálnia.

2012. aug. 9. 17:40
 44/54 anonim ***** válasza:
85%
Miközben itt fölösleges dolgokkal foglalkozol és másokat szólsz le, amiért megmerik mondani a véleményüket és az nem egyezik a tiéddel, addig megnyertük a 8. aranyat is az olimpián, jobban járt volna mindenki, ha inkább azzal foglalkoznál. Egyébként pedig engettessék már meg a nőknek is, hogy éljenek azzal a lehetőséggel, ha már 9 hónapig a szívük alatt hordják a gyereküket, ha jobb esetben hónapokig szoptatnak, végigmennek egyéb hormonális, egészségügyi megpróbáltatáson, akkor miért is sajnálod tőlük azt a lehetőséget, hogy felvegye a férjük a nevüket? Én szép gesztusnak tartom, valaki egyszerűen nem jött ki a szüleivel és meg akar szabadulni tőle, engem nem izgat. Fogadd el, hogy változik a világ, változnak a szokások, de, hogy mi a normális és mi nem azt nem te fogod eldönteni. Próbálj meg színesben szemlélődni, ne csak fekete-fehérben, nyiss a világ felé, ne ragadj le egy kerítésnél, nézd meg mi van mögötte.
2012. aug. 9. 17:56
 45/54 anonim ***** válasza:
55%

Nem tudom hogy csak neked gáz-e, de nekem nem, sőt, tök mindegy. Annyiból nem túl előnyös hogy a gyerekük ha akarná se tudná felvenni majd a férje (/felesége) nevét, gondolom senki nem akar Nagy-Kis-Kovács-Takács-Horváth lenni.

Nekem van olyan ismerősöm aki átvette a felesége nevét (pl Kovács volt eddig most meg Takács, semmi kötőjel), azért mert átlagos neve volt, ráadásul utálta (jogosan) az apját.

2012. aug. 9. 18:19
 46/54 anonim ***** válasza:
100%

Magyarországon kéttagú lehet a név, így ha két Tóth-Szabó nevű ember házasodik, akkor névfelvételnél leteszik valamelyiket és a helyére felveszik a házastársét.

Tóth-Szabó lehet utána Nagy-Szabó vagy Tóth-Nagy.

Egy ismerősöm azért vette fel kötőjelesen a felesége nevét, mert nem volt fiútestvér és az apósának akart kedveskedni, a saját neve meg eleve rövid volt.

Nálunk is felmerült, a férjemnek erkölcsi kifogása nem lett volna, de mondta, hogy nincs az az isten, hogy hat szótagos neve legyen és iratokat kelljen cserélgetnie, úgyhogy bocs, nem. Maradtunk saját néven, a gyerekünk meg kötőjeles lesz.

Ha rövidebb lenne a vezetéknevem, szó nélkül felvette volna a férjem.

2012. aug. 9. 18:42
 47/54 anonim ***** válasza:
15%

Mindenkitől elnézést kérek, akit megbántanék a véleményemmel, de ez egy tipikusan olyan eset, ami szántszándékkal megy a konvenciókkal szembe. Azt mondják, hogy mindegy miért, csak beszéljenek az emberről... na ez pont azért van, hogy beszéljenek róla. Tisztelet? Mit tisztel azzal a férfi a feleségében, hogy felveszi a nevét? Vagy ha esetleg így van, akkor a nő miért nem tiszteli a férfit? Mondják, hogy nem szabad csökönyösen ragaszkodni a hagyományokhoz. Oké, legyen így.

És hogy a kérdésedre válaszoljak: Nem, nem csak neked gáz... nekem is az.

Ezt most még furcsán nézik esetleg egy páran, 20 év múlva már kevesebben, aztán 50 év múlva már fel sem merül a kérdés - csak közben ezzel együtt más "szép" szokások is elmúlnak (amik persze a patriarchális kultúra nyomait hordozzák).

2012. aug. 9. 19:42
 48/54 anonim ***** válasza:
9%
Hova jutunk, lassan az lesz a normális, ha a nő kéri meg a pasi kezét és visz neki virágot...szerintem is nagyon gáz.
2012. aug. 9. 21:35
 49/54 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg semmi rossz nincsen ebben. Ők igy döntöttek, a házaspárt nem zavarja és kész... Sok férfi például azért veszi fel a felesége nevét, mert rossz a kapcsolat a családjával és akkor ezáltal is szakítani kíván velük. Én azt se értem minek egy nőnek a férj nevét felvenni, csak azért mert hozzá megy valakihez... A nő nem a férfi tuladona, nem egy tartozék, hogy XY- né legyen... Én biztosan maradok a leánykori nevemen.... volt már olyan konzervatívabb párom, aki ezt nem tudta megérteni, de ehhez akkor is ragaszkodni fogok.
2012. aug. 10. 08:27
 50/54 anonim ***** válasza:

az egyik régebbi tanárom akadt ki ezen aki jogot tanított. bár rajta nem kell csodálkozni , elég gusztustalan egy stílusa volt... utáltuk.

nekem nem nagyon tetszett volna ha a férjem is fel akarja venni a nevem. és én sem teljes neve +né vagyok mert a hideg futkos a hátamon a né végződésre... megnevezésre.

én kötőjelesen vettem fel Sz-K É. szerencsém volt mert nekem rövid nevem van, és a vezetékneveink meg összeillenek= nem hangzik hülyén...

a férjem sem akarta felvenni a nevem szerencsére. azt pedig hogy én hogy veszem fel, rám bízta, mondván én élek vele életem végéig. de azt nem titkolta hogy jól esett neki hogy felvettem a vezetéknevét:)

a gyerekek pedig az ő vezetéknevét + 2 keresztnevet kapnak majd.

összegezve nekem nem tetszik ez a dolog de aki úgy érzi csinálja, az ő neve lesz.

26/N

2012. szept. 2. 20:36
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!