Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy fordulhatott ekkorát a világ? Csak nekem gáz, ha egy férfi felveszi a felesége vezetéknevét?
28. Like. :)
Egyébként ismert emberek közt is említhetünk ilyen névújítót, Deutsch-Für Tamás személyében. Tompikát meg nem kell bemutatni.
"Régen,ha nem Szabó Sándorné lett volna a nőből,kb megkövezi a család...."
Hát igen, régen ez jóformán kötelező volt. Nem baj, ha a nőnek nagyon szép neve volt, nem baj, hogy a férjéé tucat vagy furán hangzik, ugyanis senkit sem érdekelt, mit akar a nő. Valószínűleg az említett nő nem is lázongott ez ellen, hiszen immár a férjéé, hozzá tartozik, a "tulajdona", ezért saját neve sem lehet.
ma pedig, ha egy férfi lelveszi a SAJÁTJA MELLÉ a felesége vezetéknevét is, már lázongás megy, hogy micsoda dolog, papucs, meg a személyiség elvesztése, behódolás...stb. Tehát visszafelé már nem tetszik a dolog, mi?
Személyes véleményem egyébként, hogy a legegyszerűbb, ha mindenki megtartja a saját nevét. Ha az nem tetszik neki, akkor vegye fel a párjáét (akár férfi, akár nő), vagy oldják meg kötőjellel. A "-nézés"-ről pedig jó lenne leszokni, mert szerintem lealacsonyító. Persze, tudom, hogy sokan csak a szokás miatt veszik fel így, nem pedig az alá-fölérendeltség szimbólumaként, de ez burkoltan akkor is ezt jelzi!
37. válaszoló, te tényleg ennyire ostoba vagy? Az, hogy ki hol eszik, mennyire ugyanaz, mint az, hogy a férj egy befolyásolható punci?
Vagy neked csak két lehetőség van? Vagy elnyomni a nőket, vagy a nő uralja a férfit?
Tudod, a világ nem ettől lesz rossz.
Sok olyan dolog van, amit néhány egyszerűbb ember nehezebben dolgoz fel. A világ attól lesz rossz, hogy az egyszerűbb emberek nem azt csinálják, amit a többség (értsd: nem érdekli őket a dolog, és ha nem tetszik nekik, hát nem alkalmazzák a saját életükben), hanem elkezd gyűlölködni, sárral dobálózni, lenézni... itt kezdődik a világ rosszabbá fordulása.
Én pl. senkit nem nézek le, aki máshogy éli az életét, mint én. Elvégre ki vagyok én, hogy megmondjam, mi a helyes? Csak azt nézem le, aki lenézi a másikat. És nem olyan dolgokért, mint gyilkosság, rablás, erőszak, hanem azokat, akik felveszik a feleségük nevét.
És megint elfelejtik sokan, hogy csak azért, mert régen volt valahogy, az nem jelenti azt, hogy az volt a jó. Régi nem egyenlő a jóval.
37. Sajnálom, hogy ilyen hányatott sorsú nőismerőseid (és ilyen hímsoviniszta férfiismerőseid) vannak.
Mi egy asztalnál vacsorázunk a feleségemmel meg a gyerekekkel, mosogatni majdnem mindig ő szokott, de nem kell féltened, hogy túlzottan elkényelmesedek, általában keresek magamnak való tennivalót a ház körül.
A 25 éves kismama egy beteges, torz, és sajnos nagyon is valós életszemléletre mutatott rá (aminek egyébként szerintem nincs hosszú jövője), ennek csak egy aprócska, tulajdonképpen jelentéktelen eleme a kérdésben szereplő dolog.
Nincs ezzel semmi gond, haladni kell a korral, mert egyre több ilyennel fogsz találkozni.
Az én férjem is felvette a nevemet a sajátja mellé. Én ugyanezt tettem. Van egy lányunk is, és mindhármunknak egyforma a vezetékneve. Ja és ő hozta fel, hogy mi lenne ha ez lenne a neve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!