Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti fizettetek menüt az együttesnek meg a fotósnak?
Nálunk ez pont ma került szóba, hogy kell nekik is fizetni. Az nálunk 5 ember, 50 ezer forint, ami azért elég nagy kiadás, arról nem is ebszélve, hogy mennyit fizetünk nekik startból...
Ti fizettek nekik menüt?
Én a másik oldal vagyok, a "szolgáltató", igaz nem kifejezetten esküvői fotós.
Nálunk két lehetőség van: ahol ott vagyunk, vagy kapunk enni, vagy nem. Ami biztos: ez előre le van fixálva.
És nálunk a gázsi is eszerint van kiszámolva. Van az ár ha nem kapunk kaját és van ha kapunk kaját.
Egy esküvői vacsora nem tart 8 órát, de maga az esküvő, a polgári, egyházi, a menetelés ha van, a menyasszonykikérő, a fogadás, a vacsora előkészülete, a vacsora, a menyasszonytánc, a köztes poénok stb. bizony simán eltartanak 8-10 órát.
Ha az esküvő 16 órakor kezdődik, a fotós már legalább 1, 1,5 órával előtte ott van, és legalább a menyasszonytánc utánig, azaz hajnali 1-2 óráig ott van. Ez bizony 10 óra.
A zenészek meg mennek este hatra, és hajnali 4-ig húzzák, az is 10 óra.
Mindenképpen szokás. Mi is fizettünk, hiszen ott dolgoznak egész nap, és ahogy írták, mégse vehetik elő a szendvicset a táskából és rágcsálhatják el a sarokban. Amúgy meg a vacsora alatt van is idejük megenni, hiszen a zenekar olyankor nem játszik, hanem valami halk zenét tesznek be, hogy ne zavarják a beszélgetést. A fotósnak meg csak akkor van dolga, amikor a vőfély hozza a fogásokat, egyébként nagyon illetlen dolog lenne, hogy evés közben fényképezze a vendégeket: tátott szájjal, rágás közben stb.
Ha nagyon drága étteremben van a rendezvény, kérni kell számukra egy szolgáltatói menüt, ami jóval kevesebbe kerül, és mellé csak üdítő és kávé korlátlan fogyasztását. A tisztességes szolgáltató ugyanis nem iszik munka közben, legfeljebb sört, ha nagyon meleg van, de a legtöbben ennyit sem kockáztatnak a jó hírük érdekében. Enni sem fognak annyit, mint a vendégek, hiszen teli hassal elnehezülve nem tudnának dolgozni.
Amúgy meg hallottam egy ilyen történetet, elrettentésképp leírom. A szolgáltatók az esküvői vacsorán szembesültek vele, hogy nekik nem terítettek, és mivel eddig sosem volt ilyen, nem hoztak otthonról ételt. Ezért pizzát rendeltek maguknak, mert hát mégse tud egy ember ennyi időt éhesen végigdolgozni. Hát képzeljétek el a násznép fejét, amikor a pizzafutár végigsuhan a 4-5 pizzás dobozzal a teremben és viszi a zenészeknek... Ennél nagyobb égést el se tudok képzelni az ifjú pár részéről...
De a szolgáltatói menünél, meg szolgáltatói italnál, ha külön van nekik, akkor figyelik őket, hogy hé zenész, neked a flekkenből nem jár, meg neked nem hozok ilyen italt, mert nincs kifizetve, vagy mi?
mi a vőfélynek még szállást is fizetünk, mert tök messziről elvállalta, elég keresett, nem lett volna kötelező neki úgyhogy szerintem ez a minimum.
Persze, úgy se a legjobb, hogy neked ez vagy az nem jár, de szerintem megértenék. Most 50 ezret adjak ki erre? Mikor meg se mondom inkább, hogy mennyibe kerülnek ők nekem?
És nem, egyáltalán nem dúskálunk a pénzben, csak évek óta gyüjtünk erre a lagzira, mert azt akartuk, hogy tökéletes legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!