Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Melyiket favorizálod és miért?
Figyelt kérdés
XY-né /X né Y Z/ vagy
X-Y-Z
példákkal: Kovács Bertalanné /Kovácsné Mencs Eszter/
Kovács Bertalanné lennék. Megint jönnek majd a beszólások és a lepontozások, hogy ezzel "elveszítem a személyiségem", meg "így a férjem rabszolgája" leszek, de ez hülyeség, nem a névtől leszek rabszolga.
Meg hadd én döntsem már el, hogy milyen nevem legyen!
2012. jún. 19. 13:03
12/26 anonim válasza:
De miért pontozna le bárki is?
Az volt a kérdés, te mit vennél fel, elmondtad, megindokoltad...
Senki nem fog (remélem) ezért lepontozni. Nem vélemény szerint kell ennek mennie.
Te így vennéd fel, szíved joga, tedd.
Én meg nem venném fel, nem is fogom, kész.
Nem kell az embereknek egyformának lenniük. :)
2012. jún. 19. 13:05
13/26 anonim válasza:
Ezek tetszenek:
-Kovácsné Mencs Eszter
-Kovács-Mencs Eszter (csak ha illik egymáshoz ebben a formában a két vezetéknév)
-maradjak Mencs Eszter
2012. jún. 19. 13:12
14/26 anonim válasza:
Kovács-Mencs Eszter, mert nem akarok -né lenni semmilyen formában, számomra az olyan "öreges". Szeretném, ha a saját nevem is megmaradna, én arra hallgatok, egy Kovács Bertalannét ha szólítanának valahol, csak tekergetném a fejem, hogy kinek szóltak, mert engem nem igy hívnak.
2012. jún. 19. 13:30
15/26 anonim válasza:
Nekem néhányan így hordják az ismerőseim közt: Kovács Eszter (a példa szerint élve) Férjük vezetéknevét a saját keresztnevükkel együtt. Pár kérdéssel ezelőtt kifejtettem a véleményemet a -né-s verzióról, de csak mert a Párom vezetékneve e-re végződik, és így bután hangzik (egyébként semmi bajom a -né-vel), így én a kötőjelest fogom választani minden bizonnyal.
2012. jún. 19. 13:34
16/26 anonim válasza:
Xné y z lettem. felvállalom a házasságunkat ily módon is, számomra ez is az összetartozás jele.
2012. jún. 19. 13:43
17/26 anonim válasza:
A kötőjeles verziót választottuk. Mindhármunknak így van a vezetékneve.
2012. jún. 19. 13:47
18/26 anonim válasza:
Én is a kötőjeles verzióval szeretnék majd élni, bár a Kedves nagyon örülne, ha -né lennék. Ráadásul a kötőjeleset is úgy szeretném majd, hogy az én vezetéknevem legyen elől, mivel olyan "szerencsések" vagyunk vezetéknév téren, hogy fordított esetben egy hivatalban pl. halálra röhögnék magukat rajtam :D
2012. jún. 19. 14:52
19/26 anonim válasza:
Egyértelműen a kötőjelest venném fel (azt is fogom). Számomra nagyon öreges a "né-s" változat, egyáltalán nem tetszik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!