Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Melyiket favorizálod és miért?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Melyiket favorizálod és miért?

Figyelt kérdés

XY-né /X né Y Z/ vagy

X-Y-Z

példákkal: Kovács Bertalanné /Kovácsné Mencs Eszter/

vagy Kovács-Mencs Eszter

2012. jún. 19. 12:42
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
68%

Én a Kovácsné Mencs Esztert választottam.

Miért? Mert így tetszik. A kötőjeles verzió nem jön be, a saját vezetéknevemet pedig mindenképpen meg szerettem volna tartani.

2012. jún. 19. 15:20
 22/26 anonim ***** válasza:

Nekem is kötőjeles lesz a nevem.

18-as kérlek írd már le a neved. :)Mi az amin annyira nevetnének :)

2012. jún. 19. 15:49
 23/26 anonim ***** válasza:
Jaj nagyon aranyos, hogy ilyen kíváncsi vagy, de nem merem leírni :) mert nehogy véletlenül ránk ismerjen valaki. Kicsit paranoiás vagyok.
2012. jún. 19. 21:13
 24/26 anonim ***** válasza:

Én megtartanám a sajátom, de ha a felsoroltakból kell, akkor így növekvő sorrendben (tehát legkevésbé a Kovács Bertalanné, utána a Kovácsné Mencs Eszter, és legjobban a Kovács-Mencs Eszter tetszik, úgy ráadásul legalább a férfi is felveheti).

(ez a Mencs Eszter most esett le, nagyon jó xD)

2012. jún. 19. 23:14
 25/26 anonim ***** válasza:

a sima XY-né az tényleg nagyon öreges, nem derül ki belőle, hogy mi a nő keresztneve, és tényleg olyan mintha a férje tulajdona lenne.

sok ügyfél nevével találkozom, kicsit fura, mikor 80as években született emberek veszik fel a férjük teljes nevét. bár vidéken, kis falvakban még biztos divat.

a családunkban utoljára a nagyim vette fel a papa nevét, mert 57ben még csak így lehetett.

anyukám felvette apám vezetéknevét a saját keresztnevével.

én nem megyek férjhez, de ha választanom kéne, akkor kötőjellel, de azt is inkább úgy, hogy a párom is felveszi az én vezetéknevemet ugyanúgy :)

a vicces párosítást akár privátban szívesen olvasnám, nyugi, nem élek vissza vele, egy halom ember nevét kezelem :)

ismertem egyszer egy Maros és egy Vásárhelyi nevű illetőt, ha ők netán összeházasodtak volna, akkor akár a Maros-Vásárhelyi kombináció milyen viccesen hangzana :)

2012. jún. 19. 23:54
 26/26 anonim ***** válasza:

A példákkal élve:

A Kovács Bertalanné számomra kizárt, nem akarom, hogy a keresztnevem Eszterről Bertalannéra változzon. Feláll tőle a szőr a hátamon.

A Kovácsné Mencs Eszterrel semmi bajom, szintúgy a Kovács-Mencs Eszterrel, de én valószínűleg Kovács Eszter lennék, hacsak a párom neve nem pl Bugyi Bertalan, mert akkor tuti nem venném fel, még kötőjelesen sem, és a gyerek is az én nevemet kapná. :D

2012. jún. 20. 00:17
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!