Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Elfogadjuk a szüleim nászajánd...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elfogadjuk a szüleim nászajándékát?

Figyelt kérdés
Esküvőre készülünk, és meg tudtuk, hogy a szüleim nászajándékként 800 ezer forintot fognak adni. (Testvérem kotyogta el.) Ez rengeteg pénz. Tudom, hogy sok embernek nem, de nekünk igen. Az esküvő költségeit mi fizetjük a vőlegényemmel, szóval ez tényleg nászajándék. De nem tudom, hogy mit tegyek. A szüleimnek megvan végülis mindene, ami kell tehermentes ház, autó, egy kisebb megtakarítás bankban, biztosítások. Nekem viszont lelkiismeretfurdalásom lenne, ha elfogadnánk ezt az összeget. Jobb lenne, ha elmennének belőle kettesben nyaralni, mert már 30 éve nem voltak sehol kettesben. Tudom, hogy kemény munkával rakták össze ezt a pénzt, nem hullott az ölükbe, és igazságtalannak érezném, ha mi használnánk fel. Megsérteni sem szeretnénk őket természetesen azzal, hogy visszautasítjuk. Vagy csak én kombinálom túl a dolgokat? Vőlegényem azt mondta, hogy döntsek én ez ügyben, nem szól bele. Ti mit tennétek?
2012. jún. 11. 09:48
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Ők a szüleid. Úgy döntöttek, ezt a pénzt nektek adják. Valószínűleg azért döntöttek így, mert ez látják helyesnek, ŐK ettől érzik magukat jól. TE gondolhatod ezt másképpen, a saját gyerekeiddel majd csinálhatod is másképpen, ehhez minden jogod megvan / -lesz. Itt és most, ha nem fogadod el az Ő döntésüket, megbánthatod vele Őket. Sőt, egy kis tiszteletlenség is benne van ebben, hiszen ha nem fogadod el, akkor azzal kb. azt üzened nekik: "Rosszul döntöttetek, én okosabb vagyok nálatok, máshogy döntöttem volna!"

Természetesen felnőttként nem vagy köteles már szót fogadni a szüleidnek, nem kell elfogadnod minden döntésüket. Csak a lehetséges következményekre és értelmezésekre hívom fel a figyelmedet. Az elfogadást épen úgy tanuljuk, mint a nagylelkűséget. Tapasztalatból, saját bőrömön tanultam és is. Ezért biztos vagyok benne, hogy ez tanulható. Az lehet, hogy egyik embernek nehezebb, másiknak könnyebb. Nekem igen nehéz volt, ezért megértelek.

A mai fejemmel elfogadnám.

44/F

2012. jún. 11. 10:55
 12/23 anonim ***** válasza:
Az a legjobb megoldás amit itt többen le is írtak már. Fogadd el a pénzt és aztán fizesd be őket egy utazásra. :-) De természetesen valamilyen alkalomra, nehogy átlátszó legyen.
2012. jún. 11. 11:12
 13/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Azt hiszem, hogy elfogadjuk, és tényleg a 35. házassági évfordulójukra befizetjük őket valahova. Nagyon megérdemlik. Az az igazság, hogy tudom, hogy olyan munkával gyűjtötték össze a pénzt, ami édesapám izületeit nagyon tönkre tette, és ezért is van lelkiismeretfurdalásom, mert tudom, hogy attól fájnak folyamatosan a kezei és lábai, hogy nekünk, a gyerekeinek legyen meg mindene. Édesanyám meg állandóan plusz órákat vállal, csak kapjon túlóra pénzt, és ő sem tudja magát kipihenni. De talán most, hogy a legkisebb gyereküket is útjára engedik, most talán egy kicsit kevesebbet dolgoznak majd. Félre ne értsetek, én nagyon hálás vagyok nekik, és tudom, hogy jobb szülőket kívánni sem tudtam volna magamnak, csak félek attól, nehogy teljesen tönkre tegyék magukat értünk. Annyit nem ér az egész. És ezért is gondoltam arra, hogy visszaadnám nekik a pénzt, csak ne dolgozzanak többet mint amit feltétlen muszáj. De belátom, hogy ezzel tényleg vérig sérteném őket, főleg édesapámat, aki nagyon konzervatív, és úgy gondolja, hogy az ő dolga, hogy mindent biztosítson nekünk, még akkor is, ha ebbe belerokkan.

2012. jún. 11. 11:30
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Felnőtt emberek, és így döntöttek. Nem kell egyet értened velük, de bűntudatot is felesleges érezned, mert elfogadod a döntésüket, és mindazt az áldozatot, amit értetek eddig hoztak. Próbálj meg nem ítélkezni felettük! Ők ezt és így tudták nektek adni. A gyerek dolga az elfogadás, és a természet rendje, hogy Te majd a Te gyerekeidnek add tovább, amit tőlük kaptál. Ha szerinted ezt kicsit másképp kell, és Te tudod ezt jobban is csinálni, akkor csináld majd jobban, de akkor se mondd a szüleidnek, akik szerinted is remek emberek, hogy rosszul tették, amit tettek. Minek bántanád meg ezzel őket? :)
2012. jún. 11. 11:55
 15/23 anonim ***** válasza:
53%

Minket is sokat segítenek a szülők, nagyszülő. Mindig azt mondja a mamám mikor mondom hogy nem kellene mert rengeteget adott, hogy örülök hogy adhatok,és ha nem lenne nem adnék.

A szüleid jó fejek, és biztos átgondolták a dolgot és van annyi nekik (akár tudsz róla akár nem) hogy a tesódnak is megadják majd ugyanezt. Szóval elkell fogadni és nem agyalni hanem örülni neki. Az meg hogy ők 30 éve nem voltak sehol nem biztos hogy mennének is. Szóval befizetni őket egy útra necces, vagy akarnak menni vagy nem, vagy tetszik a Kanári szigetek vagy nem.Szóval felesleges pénz kidobás. Ha annyira utaznának már rég elmentek volna valahova.

Az is kérdéses hogy nekik is ennyire nagy pénz ez a 800 ezer mint neked vagy nem.Szóval bízd rájuk a dolgot biztos ha nem lenne nem adnának.

2012. jún. 11. 12:25
 16/23 anonim ***** válasza:
jól írták, kell majd elég sok pénz a babára ha lesz. Lekötöd a bankban , kamatozik aztán ha a szükség úgy hozza hozzá tudsz nyúlni. Legalább lesz egy fajta biztonsági érzeted.
2012. jún. 11. 12:28
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

szegény nagyikám is mindig azt mondogatta: hát kinek adjak, ha nem a gyerekeimnek?

a szüleid biztosan nagyon szeretnek téged, és jó látni, hogy így becsülöd őket.

fogadd el a pénzt, és ahogy sokan mondták, fizesd be őket valami fincsi hosszú hétvégére valahová, ahova ők is szívesen mennének. :)

a pénzt pedig tedd félre biztonsági tartaléknak.

2012. jún. 11. 13:00
 18/23 anonim ***** válasza:
69%
15#! Egy szülő önzetlen és nem megy nyaralni, ha van egy célja (pl ez az ajándék) szerintem nem azért nem mentek nyaralni soha mert nem szeretik a pihenést hanem voltak terveik ezzel a pénzzel, ha idősek akkor én inkább belföldre utaztatnám őket (nyelv miatt ha nem beszélnek) szerintem az is tetszene nekik :)
2012. jún. 11. 13:30
 19/23 anonim ***** válasza:

18 nak én is ezt írtam majdnem amit te az utazással kapcsolatban. Szerintem te másnak szántad.

15 voltam

2012. jún. 11. 13:50
 20/23 anonim ***** válasza:
Elfogadnám. Egy szülőnek nagy öröm ha segíthet a gyerekén. Ők így segítenek nektek boldogulni. Az én anyám is mindig ad pénzt, sokkal többet mint amit szerintem nélkülözni tud, de tudja hogy nekünk most nagy szükségünk van rá, és örül hogy adhat. Lehet hogy a te szüleid is ilyenek, örülj neki. Nem adnák azt a pénzt ha nem lenne nekik, illetve ha nem tudnák nélkülözni. Ne variálj túl, hanem majd te is próbálj meg ilyen jó fej lenni a gyerekeddel.
2012. jún. 11. 17:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!