Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Elfogadjuk a szüleim nászajánd...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elfogadjuk a szüleim nászajándékát?

Figyelt kérdés
Esküvőre készülünk, és meg tudtuk, hogy a szüleim nászajándékként 800 ezer forintot fognak adni. (Testvérem kotyogta el.) Ez rengeteg pénz. Tudom, hogy sok embernek nem, de nekünk igen. Az esküvő költségeit mi fizetjük a vőlegényemmel, szóval ez tényleg nászajándék. De nem tudom, hogy mit tegyek. A szüleimnek megvan végülis mindene, ami kell tehermentes ház, autó, egy kisebb megtakarítás bankban, biztosítások. Nekem viszont lelkiismeretfurdalásom lenne, ha elfogadnánk ezt az összeget. Jobb lenne, ha elmennének belőle kettesben nyaralni, mert már 30 éve nem voltak sehol kettesben. Tudom, hogy kemény munkával rakták össze ezt a pénzt, nem hullott az ölükbe, és igazságtalannak érezném, ha mi használnánk fel. Megsérteni sem szeretnénk őket természetesen azzal, hogy visszautasítjuk. Vagy csak én kombinálom túl a dolgokat? Vőlegényem azt mondta, hogy döntsek én ez ügyben, nem szól bele. Ti mit tennétek?
2012. jún. 11. 09:48
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
83%
Olyanon agyalsz, ami még meg sem történt. Eszembe nem jutna visszautasítani bárkinek az ajándékát, legyen az bármi, ezzel őt is megsérthetem.
2012. jún. 11. 09:53
 2/23 anonim ***** válasza:
100%

HA, majd megkapod akkor fogadd el, köszönd meg, hiszen őket bántod meg ha nem fogadod el.

És utána fél évvel (vagy házassági évfordulóra, szülinapra, karácsonyra...) fizesd be őket egy 2 hetes utazásra.

2012. jún. 11. 09:58
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
Helyedben örömmel elfogadnám és a következő szülinap-névnapra,vagy házassági évfordulóra befizetném őket egy külföldi utazásra.Ezzel fejezném ki a hálámat és elmehetnének nyaralni is,ahogy mondtad.És nem mellesleg maradna még bőven pénzetek is,amit saját magatokra költhettek,vagy eltehetitek nehezebb időkre.Sok boldogságot kívánok!
2012. jún. 11. 09:59
 4/23 anonim ***** válasza:
100%
Ezen tényleg kár aggódni, ha odaadják akkor nagyon készültek erre a napra, és ha ennyire bánt, hogy rátok megy el ez a pénz, akkor ebből befizethetsz nekik egy hét nyaralást, hogy megnyugodj.
 5/23 anonim ***** válasza:
100%
Egy szülőnek az a dolga, hogy segítse a gyerekét, hozzájáruljon a boldog életéhez. Az lenne a furcsa, ha ők jól élnek, de a gyereküket nem segítik. Nem rendszeres pénzelésre gondolok, hanem pont ilyen alkalmakra, mint az esküvő/nászajándék. És 800ezer forint tényleg nem nagy összeg sajnos, ezt majd meg fogod tapasztalni...
 6/23 anonim ***** válasza:
100%

Elfogadnám.

Nyilván nem azért adják, mert akkor éhezni fognak, hanem segíteni akarnak nektek ezzel. Tiszteletlenség és illetlenség lenne visszautasítani szerintem.

2012. jún. 11. 10:06
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
Ők a szüleid, nem idegenek. És ha nem engedhetnék meg maguknak, nem adnának ekkora összeget nektek. Gratulálok az esküvődhöz is, meg a szüleidhez is. Bizonyára nem ez lesz az utolsó eset, hogy kaptok tőlük valamit, vagy segítenek nektek. Szerencsés vagy. Kicsit irigykedem is, de nem a pénz miatt. Hanem a szüleid miatt. Számíthatsz rájuk ezek szerint, és ez nagyon sokat jelent.
2012. jún. 11. 10:12
 8/23 anonim ***** válasza:
100%
Igen fogadjátok el!Sok pénz ugyan de nem egy akkora összeg hogy ezen agyalni kelljen.A gyerekemnek én is meg fogok adni amit csak tudok.nem tenne boldogabbá ha ebből a pénzből nyaralni mennék.biztos régóta gyűjtögetik és direkt erre szánják.Ez a szülők feladata.
2012. jún. 11. 10:15
 9/23 anonim ***** válasza:
17%

800 e forint?

a baba kelengyére éppen elég lesz!

:-D

2012. jún. 11. 10:16
 10/23 anonim ***** válasza:
100%
Amikor átadják, akkor beszéld meg velük az aggályaidat, aztán fogadd el. Te pedig fizesd be őket a köv. házassági évfordulójukra valahova, neten vannak tök jó akciók, szüleim most 20e-ft.ért mennek 2éjszaka, teljes ellátással.
2012. jún. 11. 10:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!