Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az egyházjog szerint köteleő megkeresztelkedni a páromnak esküvő előtt?
A párommal idén szeptember elején szeretnénk Katolikus temploman összeházasodni, de sajnos ő nincsen megkeresztelkedve-csak én (elsőáldozás+bérmálkozva is).
Lehetséges, hogy ennek ellenére tudjunk templomban is esküdni, vagy muszáj neki megkeresztelkedni?
3 hónap alatt ezt el lehet intézni? Valahol azt olvastam, hogy lehetséges, hogy csak az egyik fél legyen megkeresztelkedve úgy is összeadják a párokat templomban? (de lehet ez hülyeség)....
katoliskunt házasodhatsz mohamedánnal is,zsidóval is buddhistával is. És azoknak sincs keresztlevelük.
Az egyik félnek kell csak.
Elég az egyik félnek. A másiknak a megkeresztelt fél jogán "jár" az esküvő.
*aki nem katolikus, és egyáltalán nem érdekli a vallás, az miért akar oltár előtt esküt tenni?!
Igazad van akkor, ha az ateistának bekattan, hogy "olyan szép" az esküvő, ő is akar. Nincs igazad akkor (és jelen esetben ez a helyzet), amikor a templomi esküvőt a vallásos fél szeretné, a másik csak "beleegyezik". A vallásos felet megfosztani az áldástól csak azért, mert egy "hitetlent" szeret, elég korlátolt gondolkodásra vall. Hiszen Isten maga a szeretet. És Isten nem tesz különbséget... Akkor te hogy jössz ehhez?
Azt kihagytam, hogy nálunk is csak én vagyok megkeresztelve, de lehetett templomi esküvőnk, mert NEKEM fontos volt, a párom pedig megtette értem.
Viszont: ha kötelező lett volna megkeresztelkedni, inkább én is lemondtam volna az esküvőről, mert soha nem kényszerítettem volna a páromat olyanra, amihez nincs kedve. Számomra ez sokkal inkább jelenti a "felebarátom tiszteletét"...
Én is így gondolom utolsó :))
Köszönöm szépen a segítségeteket! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!