Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Már nem vagyok biztos a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Már nem vagyok biztos a dolgomban?

Figyelt kérdés

4 hónap sincs és esküvő. A páromat szeretem, de van egy hibája, amit nehezen viselek el. NAGYON!

Alapjába véve egy kis bárány, kenyérre lehet kenni, kedves mindent megtesz másokért, értem is, és nagyon szeret ez a jó oldala.

Van egy rossz. Ha kirohan magából. Nagyon erőszakosan beszél másokkal. Pl. most parkolt be autóval és szolt neki egy ismeretlen fazon (rendesen) hogy picit huzodjon arréb legyen kedves hogy még 1 auto beférjen. Ő meg ráripakodott, hogy ne mondja meg mit csináljon. Én ezt annyira nehezen viselem h ismeretlen, ismerősemberekkel igy beszél, ha épp valaki "kritizálja".

Esküszöm semmi más tulajdonsága nincs ami zavar de ez nagyon nagyon nagyon. augusztusban esküvönk lesz de ha egy ilyen megtörténik, azért 1-2 hetente akkor kegyetlenül mélyen vagyok lelkileg és totál kiürül minden bennem. Úgy érzem van-e értelme ennek, így h én ott állok és úgy érzem elsüllyedek szégyenemben. Nem tudom.

Valaki van hasonló helyzetben? Vagy mit utáltok a párotokban? Mit tegyek? van így értelme összekötni az életünket?

2012. máj. 20. 11:59
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
83%

Általánosságban beszélve egy adott ember hibái két részre oszthatóak:

- jellembeli/személyiségből fakadó

- szokás.

A második jelenti a szanaszét hagyott bögrét, nyilvános büfizést, ablak nyitva felejtését vihar előtt, stb. Ezeken valóban lehet a másik kedvéért változtatni, mert ahogy a rossz szokást fel tudja venni az ember, úgy jóra is le tudja cserélni.

Viszont temperamentummal, személyiséggel összefüggő dolgot nem lehet "légyszi a kedvemért" alapon megváltoztatni. Ezeket mérlegelni kell, hogy elfogadhatóak-e. Ha nem, akkor csodában kár reménykedni, ezek változni nem igazán fognak. Illetve én még a függőségeket is ide sorolnám, hiába mondják pl. a dohányzást "rossz szokásnak". Dohányzom, nem szokás kérdése :)

Esküvő előtt engem egy dolog idegesített a férjemben: a borotvámat mindig arrébb pakolta és "arccal lefelé" tette le. Mivel intim részekhez használom, egy idő után világosság vált, hogy fertőzést is felviszek így bizonyos helyekre. Ez részéről egy rossz szokás volt, a "kedvemért" odafigyelt rá és nem nyúlt hozzá. Ha erőszakos lett volna, akkor exem lenne és nem a férjem.

2012. máj. 20. 12:38
 12/17 A kérdező kommentje:

Senkit sem bántalmaz, egy újjal sem érne hozzá senkihez. 2 éve vagyunk együtt. Szégyenként élem meg. Gyermekekhez vagy a hozzám való viszonya más. Igazából sosem lehet tudni mikor hogy reagál, 5 alkalomból 3szor reagál így.

Aki írta a védelmezést!------> Mikor valaki elkezd engem szidni szapulni vagy csúnyán beszél velem akkor is így viselkedik, védelmezően. Nem tudom mi lesz :(

Meghívókat kiküldtük, nem tudom :(

2012. máj. 20. 13:07
 13/17 anonim ***** válasza:
95%

Pedig számíthatsz rá,hogy x idő elteltével Veled is ugyanígy fog viselkedni konfliktushelyzetekben.Az én exem is végtelenül kedves és odaadó volt-eleinte...Aztán kibújt a szög a zsákból.Megfigyeltem,hogy a legkisebb konfliktushelyzetben mérhetetlen agresszió és düh halmozódik fel Benne,és vulkánszerűen kitör belőle,egyik percről a másikra.Azt is megfigyeltem,hogy az érzéseit elfojtja,és a külvilág felé csendes,nyugodt,de mikor kettesben vagyunk,kifordul magából.Ha nem egyezik a véleményünk,ha kritika éri részemről,akkor üvölt,tárgyakat tör össze,a falat ököllel üti,stb.Rögtön felháborodik,ezer a vérnyomása,ha bárki megkéri,hogy ezt vagy azt másképpen csinálja.

Mondanom sem kell sem kell,nem véletlenül az exem.Idegileg labilis,szinte olyan,mint egy kettős személyiség.Nekem erre valahogy nem volt szükségem.

2012. máj. 20. 13:16
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Én ezt nem tudnám elviselni. A párom legyen EMBERSÉGES másokkal és ne utálja a fél világ mert paraszt...

Az ELSŐ válaszadó minden szavával tökéletesen egyetértek.

2012. máj. 20. 15:07
 15/17 anonim ***** válasza:

Hát nehéz ez...Nekem volt egy párom, aki ha robbant, akkor nem kicsit robbant, ugyanakkor mások előtt mindig felvállalt. Nem nagyon kellett megvédenie, de azt gondolom, 100 emberrel szemben is megvédett volna. Csakhogy 2-szer robbant akkorát, hogy majdnem életveszélybe kerültem miatta. Egyszer az üveges ajtóra vágott akkorát, hogy kirepült az üveg és csak azért nem a pofámba, mert fél méterrel arrébb álltam. Ekkor meg is lökött. Máskor a mobilját csapkodta földhöz és üvöltött velem. Aztán a visszapillantót verte le vezetés közben - akkor is halálfélelmem volt.

Lecseréltem egy végtelenül nyugodt, higgadt pasira. 4 éve vagyunk együtt, és imádom, hogy soha egy percre sem kell attól tartanom, hogy a hátamban landol a konyhakés ha véletlen rátapintok egy gyenge pontjára. Tud ő is dühös lenni, de még soha egy percre sem voltam miatta veszélyben. Az a fajta ember, aki államvizsgára is úgy ment, hogy miért izgulna, nem akasztásra viszik.

Ugyanakkor egyik első csalódásom közt van, hogy amikor a szomszéd srácok nagyon csúnyán beszéltek az édesanyjával, akkor először nem csinált semmit, majd az erkélyről szólt ki nekik, biztos távolból, valami nagyon gyenge szöveget. Közben édesanyja az éjszaka kellős közepén kénytelen volt átmenni a srácokhoz, hogy ne üvöltessék a zenét és ne bőgessék a motort. Akkor úgy éreztem, ez férfidolog lett volna, és nem az édesanyjának kellett volna intézkedni.

Előző párom mindenkivel összerúgta a port a munkahelyén, mostani mindenkivel jól kijön.

Csakhogy amikor én kerültem összetűzésbe közös osztálytársainkkal, és nem voltam túl népszerű emiatt, ő akkoris csak hallgatott. És egy idő után megértettem, hogy ő konfliktuskerülő ember, aki mindenkivel jóban akar lenni, és ha 10-en vannak ellenem, akkor a 10 mellé áll, de legalábbis mellém biztosan nem áll.

Elég rossz érzés, de rájöttem, hogy ezt kaptam a végtelen nyugodtság mellé. Ez a 2 véglet, és az előző rettegések után nekem egy ilyen nyugodt emberre volt szükségem. Amúgy mindenben ilyen. Nincsenek túl nagy érzései, nem is volt soha lángolóan szerelmes szerintem nem csak belém, másba se. Míg előző párom szerelmes versekkel bombázott, stb...

Ha mérlegre kell tennem, akkor is a mostanit választanám, mert a konyhakés nem túl jó érzés lehet az ember hátában.

Persze jó lenne valaki a kettő között.

2012. máj. 20. 21:02
 16/17 anonim ***** válasza:
Szerintem, ha már most ilyen kételyek merültek fel, halasszátok el az esküvőt. Találjatok ki valamit, neki pedig mondd meg, hogy még szeretnél gondolkodni és időre van szükséged. Mindenki meg fogja érteni. Egyébként a viselkedése nem fog változni, hiszen az alaptermészete később még erősebben fog kijönni az idő múlásával. Egy ember mindig a konfliktushelyzetben mutatja meg az igazi arcát, és ha már most zavar a viselkedése később sem lesz jobb, hidd el. Szerintem inkább most lépj, mint két gyerek meg egy tönkrement házasság után, ahonnan már sokkal nehezebb elindulni egy új életbe.
2012. máj. 21. 07:33
 17/17 anonim ***** válasza:
Az én exem is ilyen volt, de ő még apró semmiségek miatt falat rugdosta, vödröt, széttörte a kedvenc hobbijához szükséges eszközeit, aztán 5 perc múlva "siratta". Szóval én 4 honappal az esküvő előtt szakítottam vele, 6 és fél éves kapcsolat volt. Én nem tudtam elviselni ezeket a tulajdonságait. Tudom, azt mondtad, a te völegényed nem agressziv. Csak idő kérdése minden, sajnos! Bár ne lenne igazam. Én átgondolnám, vagy halasztanám az esküvőt, amig meg nem fogalmazódik bennem, hogy el tudom-e fogadni őt ilyennek, amilyen. Ha nem a válasz, akkor nincs közös jövőtök.
2012. máj. 21. 11:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!