Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ha az egyik fél fizeti a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha az egyik fél fizeti a lagzit akkor csak őt illeti meg a rokonoktól kapott pénz?

Figyelt kérdés

A lány fizet mindent, mindent ő intéz el a fiúnak csak a ruháját kell megvenni. Ebben az esetben az ajándékba kapott pénzt ki kezelje?!

Figyelembe kell venni azt is, hogy a lány évek alatt spórolta meg erre a pénzt.

Tudom együtt élnek, minden közös nincs olyan, hogy enyém tiéd, de itt azért nem kevés pénzről van szó.

2012. ápr. 29. 18:31
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:

a főnyírós dolog csak példa volt, hogy olyanra költ a fiú ami fölösleges, mert a régi gép is bírt volna még vagy 10 évig

De úgy érzem, hogy csak én gondolom rosszul a dolgokat, mert itt is és az ismerőseim is úgy gondolják, hogy a pénz közös

Nekem olyan egyértelmű volt, hogyha már a lány fizet mindent gyűrűket is akkor a pénz övé legyen és ne autó tuningolására legyen elköltve

2012. ápr. 29. 19:58
 22/35 anonim ***** válasza:
67%
jézus, ha már így álltok neki az esküvőnek, akkor felesleges. az eljegyzési gyűrűt is magadnak vetted? öcsém, az eszem megáll. Azért házasodtok, hogy közös jövőtök legyen, de már a pénzt is számolgatjátok!!!
2012. ápr. 29. 20:05
 23/35 A kérdező kommentje:

22-es nem rólam van szó

engem még el sem jegyeztek

Viszont felmerült bennem egy kérdés, eltekintve most ettől a pártól. Ha a fiúnak van egy kocsija vagy egy háza amibe ugye a lány beköltözik az házasság után sem lesz közös. Akkor a lány által éveken át gyűjtött pénz amit az esküvőre fordít olyan befektetés képen azt miért ne kaphatná vissza az ajándékba kapott pénzből.

2012. ápr. 29. 20:18
 24/35 anonim ***** válasza:
74%
Hát szerintem ez úgy van, hogy a fiú is arra költötte a pénzét amire akarta, és a lány is. Ha a csaj szeretné visszanyerni az esküvő költségeit, akkor férjhez se menjen. Okom van feltételezni, hogy nem a srác vágyálma volt az esküvő, nem az ő szája íze szerint alakulnak a dolgok. A csajszi vásárol magának egy esküvőt a spórolt pénzéből. A srác helyében én ezek után el sem venném. Gyűjtögesse még a kis pénzét egy pár száz évig, üljön rajta ameddig jólesik neki. Amennyiben az én párom azzal jönne, hogy kéri a rokonoktól kapott pénzt, mert ő adott többet az esküvőnkbe, valószínűleg megkérném, hogy vegyen el mást. Csajszika fogadja el, hogy az esküvő pénzbe kerül. Ha nem akar rá áldozni, akkor marad az élettársi kapcsolat. Különben meg el is lehet felezni azt a marha sok pénzt. Amúgy sok boldogságot nekik a pár éves ótvar házasságukhoz, mert ilyen hozzáállással pár éven belül komoly nézeteltérések lesznek köztük. Ebből válás lesz, ha nem tudnak megegyezni. Majd akkor kártérítést is kér az esküvő költségeire?
2012. ápr. 29. 20:29
 25/35 anonim ***** válasza:
74%
22-es vagyok, bocsi, nem szoktam elolvasni a válaszokat, hogy ne befolyásoljanak. utólag olvastam. a véleményemen nem változtat, ha már így indulnak neki a közös életnek, régen rossz.
2012. ápr. 29. 20:39
 26/35 anonim ***** válasza:
62%

Nem olvastam minden választ végig, de: szerintem ez a kapcsolat alapból halálra van ítélve, eszükbe se jusson összeházasodni! Alapvető gondok vannak:7

1. Egy párt alkotnak, de teljesen külön gyűjtögetnek? Jelen esetben a lány az esküvőre? Mert ok, hogy a srác nem jön annyira lázba a témától, na de hogy a csaj elkezdett külön gyűjteni rá, ami KÖZÖS ÉLMÉNY???

2. A lány azon agyal, hogy hajtsa vissza az ő pénzét? Itt miről beszélünk? Ez kapcsolat?? Mert elhiszem, hogy a srác sem semmi, de akkor mit akarnak ezek együtt? Írod, hogy a csaj félne, hogy nem arra menne a pénz, ami mindkettejüknek jó. Akkor minek akar házasodni? Borítékolható, hogy ezek úgyis hamar elválnának...

2012. ápr. 29. 21:13
 27/35 anonim ***** válasza:

az utolsó kommentedben van a kutya elásva, kérdező!

szólal a lagzi az egy befektetés? szerinted a vendégek nem a klasszikus értelemben vett "ajándékot" adnak, hanem így fizetik ki az evés ivás költségét? hát ez nagyon durva...

2012. ápr. 29. 21:31
 28/35 wiWell ***** válasza:

És ha eltekintunk attól, hogy a lány spórolta ossze a pénzt, akkor az normális, hogy a kozos rokonoktól, -barátoktól kapott pénzt a pasi csakis a saját hobbijára koltse (pl. autotuning)?

Nem mondom hogy ne legyen kozos ez a pénz, de kolthetnék kozos élményre, nyaralásra, lakásfelújításra, babára... a lánynak miért ne származzon orome belole? A pasi eddig is herdálta a pénzt felesleges dolgokra, akkor ez is ugyanúgy follyon ki a keze kozul? Aztán hogy lesz, amit a feleség megspórol azt a férj eltapsolja?

Legyen kozos, de azért figyeljen mindkét fél arra, hogy a másiknak is legyen jó.

2012. ápr. 29. 22:19
 29/35 anonim ***** válasza:

Szerintem a fiú nem is akarta elvenni a lányt, pont ezek miatt, mert valószínűleg nem akarta, hogy valakivel közösködjön... Ezért nem is gyüjtött ő lagzira, inkább elherdálta másra.

Egyébként én, ha elmegyek a lagziba és viszek 50ezer forintot, akkor azt a párnak adom, és leszarom ki rendezte az esküvői bulit. Nekem onnantól valaki egy és ugyanaz, ha már összeházasodtak. Nem a lányt illeti, közös pénz. És itt valaki írta, hogy onnantól fele-fele, hogy aláírták az anyakönyvvezetőnél a papírokat.

2012. ápr. 30. 08:18
 30/35 anonim ***** válasza:

Nem olvastam el az összes választ, mert rohannom kell, de úgy felhúzott a dolog, h muszáj gyorsan írnom és nem érdekel, ha kegyetlenül le leszek pontozva. Ha a lány volt ennyire előrelátó, h kettejükre gyűjtött nem kevés pénzt, és utána a lagzin bejön egy nagyobb összeg, oké, h az közös. De ha van a fiúban önérzet meg becsület, akkor nem ő fogja összeharácsolni, hanem minimum a csaj igényeit fogja nézni, h ő mire szeretné költeni. Tehát a pénz nyilván közös lesz, de az elköltésénél a lány igényei élvezzenek prioritást szerintem.

Az ilyen fűnyírós dolgok miatt meg egyébként is ki vagyok akadva, mindegy, h miért...de soha nem fogom megérteni, h minek kell egy kisebb vagyont költeni újra, ha az előző sem túl régi.

Egyébként meg anyagiak terén is kellenek kompromisszumok egy kapcsolatban, anélkül nem megy.

Ha majd a KÖZÖS, lagziból befolyt pénzt el akarja herdálni a fiú, valami számára fontos dologra, a leányzó ne hunyászkodjon meg. Ha veszekedés árán is, de közös döntést hozzanak. Ha az egyiknek már itt az elején ekkorát kell nyelnie, utána nehéz lesz rossz szájízzel boldogan élni.

Mi válaszolók nem látunk bele teljesen a helyzetbe, részinformációkra kell támaszkodnunk, ennek ellenére némi empátiával kellene kezelnünk a kérdést, nem egyből a csajt lefikázni, a fiút meg isteníteni. Nyilván két értékes emberről van szó, akik szeretnék összekötni az életük, és nem hiszem, h a vázolt kérdés olyan kardinális problémát jelentene, ami miatt itt sokan megkérdőjelezik a házasságuk létjogosultságát.

2012. ápr. 30. 09:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!