Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha az egyik fél fizeti a lagzit akkor csak őt illeti meg a rokonoktól kapott pénz?
A lány fizet mindent, mindent ő intéz el a fiúnak csak a ruháját kell megvenni. Ebben az esetben az ajándékba kapott pénzt ki kezelje?!
Figyelembe kell venni azt is, hogy a lány évek alatt spórolta meg erre a pénzt.
Tudom együtt élnek, minden közös nincs olyan, hogy enyém tiéd, de itt azért nem kevés pénzről van szó.
Ha egy háztartásban laknak akkor ez olyan hülyén jön ki ez a kérdés.Az autóra kigyűjtött?Tételezzük fel hogy a fiú,mert neki ez kellett.A lánynak esküvő kell,erre ő gyűjtött?
Nálunk nincs ilyen.Nagyobb lakást akarsz?Gyűjtsél és akkor költözünk.Gyereket akarsz?Gyűjtsél rá valót.Minden jó és nem annyira jó velejárója is a tied.
Ha valakit szeretünk önzetlenül szeretjük.
És a lány mire szeretné költeni a visszakapott pénzt???
ha az együtt élés évei alatt gyűjtött, akkor végig kéne gondolni, hogy miért maradt meg a lánynak az a pénz amit félre tudott tenni.. ja, hogy azért, mert tegnap a csávó fizette a számlákat, tegnapelőtt a csávó fizetett a teszkóban... ilyen nincs, ha együtt éltek, akkor az már csak logisztikai kérdés, hogy kinek a folyószámlájáról megy a pénz a megtakarításira...
arról nem is beszélve, hogy közös életet terveznek, mi az már, hogy ők házastársak, de a csajnak külön igénye van a nászajándékpénzre, amiből a szívszerelmét ki akarja szorítani? mit akar abból magának, amiből a drága férjének nem akar adni? normális párok ilyenkor a közösen gondolkodnak: hogy vegyenek együtt házat, hogy tartalékoljanak együtt későbbre, közös gyerekre. az alap felvetést se értem
Mát bocsi, de a nászajándék pénzt a rokonok a PÁRNAK adják ajándékba, nem pedig a lagzi költségeit fizetik ki!!!!!
Ha a lagzit az egyik fél fizette, attól még az ajándék közös, ugyanis KETTEN tartottak aznap esküvőt.
Ha mondjuk szülinapi bulit két testvér tart, de csak egyiknek van pénze pl. kibérelni egy adott helyet, attól még nem kell bezsebelnie a másik tesó ajándékát is...ez ugyanolyan.
Nem tudom melyik fél vagy, de maga a gondolat felmerülése is gáz. Ilyen pár nem értem,miért házasodik össze.......
Utolsó vagyok, bocs most látom hogy egyik sem te vagy.
Akkor is gáz a felfogás, hogy csak egyiké legyen a pénz. Ha mondjuk a másik félnek volt kocsija mikor összejöttek, akkor a lány nem ülhetett bele? Gusztustalan felfogású házasság lesz, az már biztos. És persze nemsoára válás, ha ennyire zsidőskodik a vőlegényével...meg is érdemelné, már ha neki jutott eszébe ez a bunkó gondolkodás, hogy övééééééé a közös ajándék.
nem nem ez nem úgy van, hogy a fiú tartja el, mind ketten dolgoznak
fel van osztva, hogy ki mit fizet és ez minden hónapban így volt így lesz, a megmaradt pénzt meg mindenki oda teszi ahova akarja, a lány nem szórta szét, hanem spórolt a fiú meg mindig vett valamit ami szerinte nagyon fontos dolog pl. már 5 éves a főnyíró és újat kellett venni, mert a szomszéd is újat vett
a fűnyíróval is a közös füvet nyírja, nem?
Szerencsére nálunk minden közös, fel sem merült volna bennem főleg ennyi év együttélés után, hogy külön kassza legyen.
Ha náluk viszont ennyire külön vannak, akkor igen, legyen a csajé a pénz nagy része. Van, ahol ez működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!