Feleségem örökölt, ám nem köti az orromra, hogy mennyit. Ti mit tennétek?
Napokban intézik öccsével az örökségük átvételét. Az ingatlan részével magam is tisztában vagyok, ám a pénzügyit nem tudatja velem feleségem. Nem kis összegről van szó, telik belőle a megörökölt lakás felújítására is. Mivel jelenleg mindketten munkanélküliek vagyunk nem voltunk mostanában fényes helyzetben. Előtte jómagam 8 éven keresztül jól fizető állásban voltam. Eltartottam családomat. Jelenleg arról sem beszél, hogy kifizetné a fennálló tartozásunkat, melyet együtt éltünk fel és pl. az én folyószámlahitelemből adódik. Ám a bankom már másodszor szólít fel a rendezésére.
Mitévő legyek? Szeretem a családomat, vitát nem szeretnék, ám azt sem, hogy velem szemben szankcionáljon a bank, míg neki méretes bankszámlája van.
Ja és kedves 1. szerinted az milyen házasság?
A kiadások közösek, a bevétel meg nem? Jogilag persze igazad van, de emberileg...
Hú de gyorsak voltatok, épp csak feltettem a kérdést! Köszi!
kedves. 1.-es
Igen, a jogi részével magam is tisztában vagyok. De mivel házasságban nem csak a megszerzett vagyon, hanem a tartozás is közös, így nem kéne segítenie annak rendezésében?
Tudni kell, hogy múlt nyáron ő csinált egy nagyobb tartozást, amit úgy tudtunk rendezni, hogy eladtuk, majd fele értékűre cseréltük az autónkat. Ha akkor figyelembe vette, hogy a tartozás közös, akkor most miért nem? :-o Megoldásnak én a jelenlegi autónk eladását gondoltam ki. Jelenleg várom, hogy képes lesz e addig elmenni, hogy megtegyük és itt maradjunk autó nélkül.
Nem a jogi része aggaszt, hanem a morális. Úgy érzem, ha így áll hozzá kapcsolatunkhoz, akkor én le is léphetek, elboldogul ő egyedül a két gyerekkel. :-((
Kedves 2-es és 3-as!
Magam is így gondolom.
Kedves Palm!
Beszélgetünk, ám jelenleg esze ágában nincs kifizetni a tartozást. (konkrétan nem mondja ki, csak körbeírja) A bankszámlán havi minimális pénzforgalomnak meg léte esetén nem szünteti meg a bank a folyószámlahitelt és nem kérik a hitel azonnali kiegyenlítését. Nejem annyit ajánlott fel, hogy átutalja ezt a minimál összeget. Minden hónapba vegyem ki, adjam vissza, köv. hónapban majd újra átutalja. Ezek szerint nejem úgy gondolja, hogy majd ha ismét dolgozok, majd én kifizetem a tartozást :-((
Huh, ez durva... A nejed mintha keverne két rendszert, a külön és a közös kasszát. Mindkettő működhet, mindkettőnek lehet létjogosultsága, de nem ilyen kombinációban... :-/
Lehet, mégiscsak le kéne nyelni a békát, és kitálalni a feleségednek, mert így csak továbbra is ül majd a pénzén, és nézi, ahogy Téged felőrölnek a hitelek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!