Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi alapján döntöd el, hogy kit hívsz meg az esküvődre és kit nem?
Anyagi okokból csak kis létszám fér bele a költségvetésbe.
Nagyon sok barátunkban csalódtunk, ezért a maradék barátokkal csak egy buli lenne esküvő utáni hétvégén.
Szóval "csak" a család marad. Párom részéről nem sok vendég lenne, mert csak a 2 testvére él, azoknál összesen 9 gyerek van. De a 2 sógorommal egyszer sem találkoztam. Soha nem érdeklődnek mi van a párommal, ha pedig a párom hívja őket, egyszerűen nem veszik fel a telefont. A 9 gyerek közül is 2-3 szokott válaszolni az üzeneteire.
Az én családom viszont nagy. De sok rokonnal nem tartom a kapcsolatot. Vannak olyanok, akiket kb 10-15 éve láttam utoljára,de meg KELL hívni őket, különben sértődés lesz.
Túlzás nélkül simán 50-60 ember lenne az én részemről, párom részéről meg 10 sem.
Ezért szelektálni kell/akarok.
Az egyik nagymamámat nem szívesen hívnám meg, mert tojik a fejemre, apuéknak viszont sokat segít (anyagilag).
Nagynénémmel ugyanígy vagyok, meg a 2 fiával. Ha tudtak, apuéknak segítettek, de amúgy soha nem jött 1 email vagy telefonhívás, hogy hogy vagyunk. Páromat csak képről ismerik.
A többi rokonnal ugyanígy vagyok. Oké, akik 100-200 km-re laknak, nem tudnak gyakran meglátogatni. De a fiatalabbak még egy emailt sem küldenek. Már érdeklődtem felőlük, Karácsonykor elküldtem a jókívánságainkat de semmi válasz.
Az elmúlt néhány évben a rokonaim 95%-a tojik a fejemre.
A szüleimen, anyu szülein és a nővéremen kívül mást nem szívesen hívnék meg, hiszen rajtuk kívül más soha nem érdeklődik, hogy élünk-e még.
Lehet, hogy hibáztunk amikor az eljegyzésünket nem kürtöltük világgá, de akkor sem volt pénzünk egy nagyobb bulira. 1 üveg pezsgőt ittunk a szüleimmel meg a testvéremmel és ennyi.
" Az elmúlt néhány évben a rokonaim 95%-a tojik a fejemre."
Na ezeket simán nem hívnám meg.Akkor kik maradnak??
Ha még így is sokan,és ebből is hatalmas vita lenne akkor egyszerűen csak 2 tanús esküvőt csinálnék,és a többi pénzből elmennék nászútra-(mi ezt tettük)
Lám ma senki nem haragszik.
Azon nem gondolkodtatok, hogy esetleg csak ti ketten és két tanú? Akkor senkinek nincs joga megsértődni, hiszen más sem volt meghívva.
Egyébként nálunk úgy volt, hogy közöltük, csak és kizárólag azokat hívjuk meg, akik VELÜNK személy szerint foglalkoznak, akikkel MI aktív kapcsolatban vagyunk. Megmondtuk, hogy mindenki más nyugodtan sértődjön meg és utáljon minket, oly mindegy ha egyszer sosem beszélünk/találkozunk.
A 2 tanús dolog is megfordult a fejünkben. De a szüleimet és a testvéremet nem akarom megbántani. Meg anyu szüleit.
6 fős lagzi meg elég bután nézne ki...vagyis 8 :)
Rokonok: akikkel azért évente párszor találkozunk, mi őket is meghívjuk. Unokatesómnak 3 gyereke van: mi Pesten élünk, ők Miskolcon, a többi rokon meg Pécsen, így csak évente 1x találkozunk nyáron, de akkor több hetet is együtt töltünk (spórolunk az esküvőre, ez a nyaralás nekünk is :-))
Barátok: aki meghívott a sajátjára, ez egyértelmű. A többiek közül pedig akit tényleg kedvelek.
Nekem olyan téren könnyű dolgom van, hogy nemrég szültem, így aki azóta tojik a fejemre, az felejtős :-)))
Hát ez az, hogy nálunk a rokonok is tojnak a fejünkre. Azért havonta 1 levél vagy email nem nagy dolog. Én kerestem őket többször, semmi válasz.
Barátokkal ugyanez.
Ha nem laknak messze,hívd meg őket a ceremóniára,de a vacsira nem.Nálunk így lesz.Ezt úgy szokták megoldani,hogy v. külön meghívó,v. a meghívó 1,de egy kis kártyát tesznek bele,hogy szeretnénk meghívni a ceremónia utáni vacsorára itt és itt...
Az én unokatesómék is tojnak a fejemre és még van 1 pár ilyen.A ceremónián leszünk vagy 50-en akit illik és szeretnénk is,a vacsira meg a szűk család és a nagyon régi barátok(15 éve azok).
Így leszünk 20-an a vacsin +3 gyerkőc.Nekünk így jó,némileg a sértődés is elkerülhető.
Bár én még nem vagyok menyasszony, de én is legondolkoztam már, hogy ha lesz esküvőm, kiket hívnék meg.
Mivel ez tényleg a Ti nagy napotok, csak azokat hívjátok meg, akiket tényleg szerettek és akikkel tényleg tartjátok a kapcsolatot.
Sosem láttam értelmét az olyan esküvőknek, ahol még a nem tudom hanyad ági rokonok is részt vesznek, miközben igazából a pár nem is ismeri őket.
Én a részemről a közeli családot hívnám (szülők, nagyszülők, testvér/ek) és a közeli barátaimat, akiket szeretek.
A többi rokonommal én sem tartom a kapcsolatot, talán ha 2 évente látom őket, de akkor már sokat mondtam, szóval miért is lennének ott, ha amúgy meg szóba sem állunk egymással?
Neked is így kéne szelektálnod.
Viszont ha a rokonok kevesen vannak mindkét részről, akkor vegyétek számításba, hogy a barátaitokat is elhívjátok, akikkel a bulizós hétvégét terveztétek.
Akkor meglesz egy j létszám is és a jó hangulat is garantált :).
L/25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!