Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mikor vegyem el?

Figyelt kérdés
19 F vagyok. Sárospatakra megyek tanulni lelkésznek és a barátnőmmel 2 hónapja vagyunk együtt. Szeretjük egymást és minden rendben van. Azt terveztük,hogy amig én a suliba járok még 6 év remélhetőleg addig albérletben lakunk mert a lány 22 éves és dolgozni fog. Viszont ma tudtam meg h kötelező a kollégium és csak akkor lehetünk együtt ha feleségül veszem. Mikor tegyem meg ezt? Beszéltünk már ilyenekről hiszen sokat vagyunk együtt és a jővőnket egymással tervezzük. Véleményt kérek és normálisat.

2012. márc. 19. 20:36
1 2 3
 11/22 anonim válasza:
patakra fogsz járni? de jó, én is oda járok, csak a gimi részébe :) (bocsi, h nem a kérdésre válaszoltam) :)
2012. márc. 19. 20:53
 12/22 A kérdező kommentje:
semmi gond az még nem biztos hogy oda megyek még fel kéne h vegyenek. De a tervben van :P
2012. márc. 19. 20:55
 13/22 anonim ***** válasza:

"Viszont ma tudtam meg h kötelező a kollégium és csak akkor lehetünk együtt ha feleségül veszem."

Mármint hogy ő is beköltözhet a koliba, ha házasok vagytok?

Minek ez?

Nem is értem, hogyhogy kötelező a koli....:-o

Én más sok iskolát "láttam 2blülről", de ilyenről még nem hallottam!

Ráér még, soká érik meg odáig a kapcsolat, hogy az együttlakást tervezzétek.

2012. márc. 19. 20:59
 14/22 anonim ***** válasza:

Jav.:

Én már sok iskolát "láttam belülről"...

2012. márc. 19. 21:00
 15/22 A kérdező kommentje:
nem akkor albérletben lakhatnék vele mert ő melozni fog és igy 4-5 óra hossza távolságra kerülünk :S
2012. márc. 19. 21:04
 16/22 anonim ***** válasza:
Ezt nem értem. A szüleiddel nem lakhatnál? Rokonnál nem lakhatnál? Egyedül albérletben nem lakhatnál? Miért korlátozza az iskola, hogy hol lakhatsz?:-o
2012. márc. 19. 21:08
 17/22 A kérdező kommentje:
Mert a tanitás az internátusban is van és aki helyi annak is bent kell lakni
2012. márc. 19. 21:11
 18/22 anonim ***** válasza:

És ő nem tudna a közeledben kivenni egy albérletet (akár másik lánnyal összeköltözve?) Akkor gyakrabban láthatnád. 2 hónap után semmiképpen ne házasodj. Ismerek olyat, aki 19 évesen nősült, és remekül működik a dolog, de ők 12 éves koruktól ismerték egymást.

Meg eleve nem túl szép dolog ilyen anyagias dolgok miatt házasodni. Jó, manapság sokan bankkölcsön meg hasonlók miatt törvényesítik a kapcsolatukat, de ha vallásosak vagytok, akkor nektek ez valszeg többet jelent, mint az átlagnak, szóval ne azért kérd meg a kezét, hogy vele lakhass...

2012. márc. 19. 23:00
 19/22 A kérdező kommentje:
Hát nekem nagy mértékben megkönyülne minden hiszen haza sem tudok majd mindig jönni szerintem haza se fogok mert mire haza érek mehetek vissza :( és igy egyedül leszek teljesen majd
2012. márc. 20. 12:41
 20/22 anonim ***** válasza:
Hát én nem tudom, ha valaki lelkésznek tanul akkor nem kellene azt feljebb helyeznie az ilyen dolgoknál, hogy túl messze fog lakni a 2 hónapos barátnőjétől? Ha Isten is úgy akarja, akkor majd együtt maradtok a táv ellenére is... 19 évesen nem kellene belerohanni a dolgokba. A vallás megkívánja az elmélyült reflektálást magunkról és a kapcsolatainkról, meg arról, hogy mi fontos és mi nem.
2012. márc. 20. 15:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!