Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg igaz az, amit a mostani 23:00 órás Aktívban hallottam Esztergályos Cecíliától, hogy 1 embernek nem lehet 2 templomi esküvője?
Katolikusoknál nem lehet, és tényleg a lelkész vagy pap mondja meg, hogy összeadja e másodjára is vagy sem.
Ismerek esetet, amikor a lelkész összeadta templomban ugyanazt a férfit az új házasságkötése alkalmával, mert egyszer már elvált. Több ilyen esetet ismerek. Pl a bátyámmal is ez volt.
Katolikusoknál (csak ezt tudom) a templomi esküvő egész életre összeköt. VÁLÁS NINCS.
Akkor lehet több templomi esküvőd, ha:
-- meghal a házastársad
-- kiderül, hogy érvénytelen volt az esküvőd (ez egy hosszas procedúra az érseki bíróságon, de ez NEM válóper)
NEM a pap dönti el!
(Tanultam kat. egyházjogot, elhiheted...)
Ez vallástól függ. Katolikus katolikussal csak egyszer házasodhat, püspöki engedéllyel viszont lehet többször.
Ha katolikus első házassága protestánssal köttetett, protestáns szertartás szerint, akkor az a katolikus egyház szemében érvénytelen, tehát a katolikus fél házasodhat (újra) katolikus szertartás szerint.
Viszont van a családjogi törvényben valami olyan, hogy egy pár maximum hányszor házasodhat (anyakönyvvezető előtt, mert az a hivatalosan érvényes), de most nem találom.
Én vagyok az egyik lepontozott.
Köszi, hogy lepontoztál először is.
A másik pedig, hogy amint említettem is első mondatomban, a katolikusoknál nem lehet.
A következő mondatomban kifejtettem, hogy amúgy pedig a lelkész vagy pap mondja meg, hogy összeadja-e vagy sem.
Te egyházjogot tanultál, az én szüleim meg lelkészek. Na erre varrjál gombot. Úgyhogy fenntartom, hogy a lelkész mondja meg, hogy összeadja-e. Az én apám összeadja pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!