Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha valaki bejelentkezik az anyakönyvezetőhöz milyen fél órás beszédet tart nem az van, hogy megkérdezi az időpontot és ennyi. Mit akar elmagyarázni?
Nálunk nem volt beszéd. Ki kellett tölteni papírokat (személyi adatok, nyilatkozat, hogy nem vagy házas, milyen nevet akarsz felvenni stb.), aztán elmondta, hogy miért mennyit kell fizetni, mikorra kell odaérni, hogy zajlik a szertartás. Ennyi.
Ha a sírig tartó hűségre és boldogságra gondoltál, ilyeneket nem fog mondani.
Nálunk megkérdezte, h első házasság-e, elmondta milyen iratokat kell vinni, előkerítette a naptárat (ez volt 5 perc), megmutatta a termet, elmondta mi mennyibe kerül, kitöltötte az időpontfoglaló lapot, én átnéztem, lefénymásolta, egy nekem, és alá szolgálja.
Kb. fél óra volt.
Elöször is fogalmazd meg rendesen a kérdésedet, mert igy vesszök nélkül elég megérteni, hogy mit akarsz kérdezni.
Az anyakönyvvezetönek meg nem az a dolga, hogy megkérdezze, hogy te mikor akarod az esküvöt!
Neki fel kell vennie a házasulandók adatait, mindenféle szükséges igazolást bekérni, a tanuk nevét, a házassággal kialakuló jogi helyzetet ismertetni, stb megkérdezni, az általad kért szolgáltatásokat felirni, megnézni, hogy mikor van üres idöpont, stb.
Az meg, hogy közben mit mond, mit akar elmagyarázni, azt a legjobb, ha meghallgatod, mert NEKED fontos tudni azokat, amiket elmond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!