Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy lehet megoldani, hogy mindenkinek jó legyen? Kell
lánykikérés?
Figyelt kérdés
Volt valaki ilyen helyzetben?
A probléma röviden:
Párom családja szerint kell az esküvőre lánykikérés.És a párom is szeretne. Én viszont ezt nem így gondolom. Azért nem akarok, mert azt szeretném, hogy a párom csak a templomban lásson esküvői ruhában,ezért külön is készülődnénk,külön is mennénk a templomba, és csak a szertartáskor találkoznánk,amikor apukám be kísér az oltárhoz, és ő ott vár rám.Talán gyerekes álmodozásnak tűnik én viszont így álmodtam meg.Nem vagyok a lánykikérés ellen, de hogy oldjam meg, hogy a kikérés után öltözzek át, és a családnak se legyen kifogása? Lehet a templomban egy kis szobában öltözni?
Tudom, hogy azt fogjátok mondani, hogy ne engedjem, hogy beleszóljon a család,de ezt a kikérést a párom is szeretné. A polgári előtt nem lehet, mert arra a násznép nincs meghívva.Volt már valaki ilyen helyzetben? Ha igen hogy oldottad meg? Mit tanácsoltok?
2009. jún. 6. 19:45
1/6 anonim válasza:
Ugyan nem tudom mi az a lánykikérés (szörnyű budapestiként) de nem lehet azt sokkal előbb csinálni? hogy utána még legyen időd átöltözni? (Bár én vagy 4 órát öltöztem)
2009. jún. 6. 19:55
2/6 anonim válasza:
A kikérésen egy kis fehér ruciban voltam.Amit csak lehetett felvettem alá(comfix,mider,stb).Aztán amikor vége lett,az ügyes vőfély mondott egy verset,amiben benne volt,hogy a menyasszony most elmegy és felveszi a legszebb ruháját,(ekkor én leéptem:))majd elkezdte sorbaállítani a népet,mondott néhány dolgot,hogy mi hogy lesz az esküvőn,mikor szeretnénk a gratulációkat stb(szóval húzta az időt:))és ők elindultak a templomba.Én ez alatt szobámban gyorsan átöltöztem és a tesóm vitt kocsival.Időben érkeztünk és csak a templomban látott a férjem a szép ruhában:).Egy jó vőfély megtudja oldani,hogy ne unatkozzanak addig az emberek,amíg átöltözöl,és te is odaérsz.
2009. jún. 6. 19:57
3/6 A kérdező kommentje:
A második válaszolónak: Köszi ez jó ötletnek tűnik, megbeszélem a párommal:)
De szívesen fogadom a többiek megoldásait is.
2009. jún. 6. 20:14
4/6 anonim válasza:
Épp most voltam egy lagziban, ahol a lánykikérés nem az esküvő előtt volt, hanem miután összeházasodtak és odaért mindenki a vacsorára (mivel előtte a násznép nem is volt ott). Egyébként nekem is volt lánykikérés és ez nem úgy megy, hogy odamennek a házhoz és kikérnek, hanem lehet esküvő után is, ugyanis ez egy képletes dolog. Szóval úgy nem lehetne, hogy miután kijöttök a templomból, akkor van a kikérés? Ekkor a vőfély mond egy szöveget. Valami olyasmit, hogy kérném násznagy asszonyomat (aki fogja a menyasszony kezét), hogy engedje ki a menyasszonyt vagy ilyesmi, nem emlékszem és mikor harmadszorra kéri ki, akkor indul el a menyasszonnyal a vőlegény felé. Ez is ilyen kikérés féle. Tehát azt mondom, hogy azután is lehet, miután bementek az étterembe vagy bárhová, ahol az esküvő után lesz a mulatság.
2009. jún. 6. 21:43
5/6 anonim válasza:
A templomi szertartás előtt kell legyen különben nincs értelme. A 2. válaszoló szuper ötletet írt, én csak így tudom elképzelni.
2009. jún. 6. 22:33
6/6 anonim válasza:
Szerintem az sem akkor probléma,ha nem lesz. Nálunk sem lesz. A mi családunkból 5-en leszünk, a pároméból 100-an. Nem akartam anyukékat annak kitenni, hogy a házukba rángatok, ennyi idegen embert. Más lenne, ha egy részét ismernénk, de mivel a nagyja vidéki, ezért alig 1-2 embert. Ezért én úgy döntöttem, hogy nem lesz. És eddig még senkinek sem hiányolta. Annyi lesz, hogy a lagzi elején a párommal egy köszönő beszédet mondunk a szülöknek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!