Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvő előtt szerintetek tekintettel kell lenni az örömszülők anyagi helyzetére?
Mondjuk anya-apa most rosszul állnak anyagilag, a lányuk bejelenti, hogy férjhez akar menni nyáron. Az édesanya kiakad, hiszen most még ennyi pénze sincs, hogy új ruhát vegyen magának az esküvőre, vagy egyáltalán kiutazzon (külföld)az esküvőre, nem hogy adjon is valamit a gyerekeknek.
Szerintetek illene ezt figyelembe venni?
ki mondta, hogy hitelt kell felvenni????
ellentétben az elterjedt hiedelemmel, az esküvő, és a lakodalom nem szinonim fogalmak.... 0 forintból is össze lehet házasodni, de egész vagyonokat el lehet rá költeni. és szerintem akinek az a fontos, hogy a társát férjének/feleségének mondhassa, az baromira nem fogja halogatni az esküvőjét csak azért, hogy a széles rokonság dajdajozhasson! főleg, ha ráadásul nem is az ő vágyuk lenne a hetedhétországra szóló lagzi, hanem a szüleiké!!
Úgy látom itt az ifjú pár részéről csak igények vannak,anyagi fedezet semmi. A külföldi esküvőt biztosan nem a lány szülei erőltetik,hiszen nem telik utiköltségre sem.Ha a menyasszonynak vannak ilyen jellegű álmai és nem éri fel ésszel,hogy a szüleinek még új ruhára sem telik,az sajnálatos nagyon.
A lakodalom nélküli csak polgári szertartás itthon az anyakönyvezető előtt gondolom nem alternatíva,különben nem született volna meg a kérdés. A menyasszonynak nincs keresete,ez elmond mindent arról,hogy mi az,amit ő követelhet.Semmit!
Az anya reakcióját is megértem.Gondolom sok szülő elképzeli,hogy milyen lesz a nap,amikor a gyereke férjhez megy.Ezek az elképzelések eltérőek lehetnek és a menyasszony vőlegény is változtathat ezen,de abban biztos vagyok,hogy senki nem úgy képzeli el,hogy annyi pénze sem lesz,hogy csinosan felöltözzön,ajándékot vegyen vagy épp állja az esküvőt.
kérdező!
pontosíts légy szíves, mert úgy látom ahányan vagyunk, annyiféleképp egészítjük ki a hiányos sztorit! miért lenne külföldön az esküvő? ott élnek a nővéredék, vagy csak ott akarnak esküdni? a tesód akar nagy esküvőt, és szeretné, hogy mindezt a szüleid fizetnék, vagy pedig nem akar nagy banzájt, csak anyukádnak fontos, hogy adhasson ajándékot, és vehessen új ruhát meg ilyenek?
Mi gyűjtöttünk az esküvőnkre pénzt és mikor úgy gondoltuk, hogy egy kisebb (főbb rokonok+barátok), de szolidabb esküvőt tudunk fizetni, akkor jelentettük be a nagy napot.
Ezután az történt, hogy kaptunk összesen 1 milliót a két szülőtábortól a költségekre. Nem kérdeztük, hogy segítenének-e, ők nem mondtak semmit. Hátunk mögött megbeszélték és odaadták.
Kicsit rosszul esett, de neki rosszabb lett volna, ha visszautasítjuk a segítséget.
Utolsó nem értelek!
Az esett rosszul hogy a titokban összedobtak nektek 1 millát? Jól értettem? Mert elég gáz a részedről ha ez rosszul esett.
27/27
Igen, rosszul esett, mert nem akartuk az ő nyakukba zúdítani az esküvő költségeit. Ezért gyűjtöttünk össze annyi pénzt, amiből mi fedezni tudjuk az erre vonatkozó kiadásainkat.
Mivel sajnálatos módon a párom nagynénje orvosi kezelésre szorul, ami nem két forint és a legrosszabb, hogy magatehetetlen, így a párom szülei támogatják .. nos, tisztában voltam/voltunk azzal, hogy ebben az esetben fél milliós kiadás teljesen felesleges úgy, hogy 1) senki sem kérte; 2) jobb dologra (életben maradásra) is eltudják költeni.
Lehet, hogy egy hü*ye vagyok, de legalább van szívem, érzelmem és becsületes életem.
Szerintem hülyeség az hogy rosszul esett, szóval továbbra is ezt mondom.
Én úgy gondoltam hogyha összetudtak adni ennyi pénzt akkor van rá, nyilván így hogy beteg van a családban csak köszönni lehetett a gesztust ( nem rosszul esni) és a legjobb dolgot tettétek hogy lemondtatok róla.
Szóval én csak azért nem értettem a dolgot, mert sok embert ismerek akik nem ilyen jó fejek hogy nincs és mégis össze szedem, hanem inkább panaszkodnak, sírnak stb..még akkor is ha van.
Szóval így már értem amit írtál , de ezek a háttér infók nélkül fura volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!