Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Esküvő előtt szerintetek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Esküvő előtt szerintetek tekintettel kell lenni az örömszülők anyagi helyzetére?

Figyelt kérdés

Mondjuk anya-apa most rosszul állnak anyagilag, a lányuk bejelenti, hogy férjhez akar menni nyáron. Az édesanya kiakad, hiszen most még ennyi pénze sincs, hogy új ruhát vegyen magának az esküvőre, vagy egyáltalán kiutazzon (külföld)az esküvőre, nem hogy adjon is valamit a gyerekeknek.

Szerintetek illene ezt figyelembe venni?

2012. febr. 20. 13:39
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
19%
Az új ruha vétel még akkor is rongyrázás ha lenne rá pénz!Senki ne egy alkalomra vegyen ruhát!
2012. febr. 20. 14:15
 12/31 A kérdező kommentje:

Mert azt a ruhát nem tudná máskor felvenni? dehogy nem, majd az én esküvőmön pl.

Azért venne új ruhát, mert nincs olyan ami most alkalomhoz illő lenne. Látom megértetted a lényeget Te is.

Mindegy.

2012. febr. 20. 14:18
 13/31 anonim ***** válasza:
88%

Hát igen elég necces a dolog.

Én megértem mind a két felet. Anyukádat is hisz más volt megbeszélve és teljesen természetes hogy új ruhát akar a lánya esküvőjére. Cipő, táska , smink stb... Szerintem ez nem rongyrázás.

A nővéredéket is megértem ha már nem akarnak várni. De ha ők felelősségteljes emberek és házasodni akarnak akkor ne a szülőktől várjon segítséget. Elég fura hogy még anyudék segítik és akkor anyud ne szóljon bele. Nyilván nem baj ha a szülő ha tudja akkor fizeti az esküvőt de ez nem kötelessége, csak megköszönni lehet neki . És mivel külföldi esküvőről van szó gondolom nem nagy létszámú lenne, de ott vagytok 3 an ti akiknek ki kell jutni, szállás kell, ellátás, ruha stb.. Meg gondolom nem csak ezek a költségek vannak.

Én azt mondom ha a nővéred mindenképp házasodni akar akkor megteheti itthon is szűk körben pár ezerért. Ha külföldit akar és megtudja fizetni akkor csinálja. De ha nincs pénze és már farkával akarja verni a csalánt az gáz. Szóval szép dolog a külföldi esküvő de teremtse meg a rávalót. Ja és külföldi esküvőnél ahol kiutazási költségek vannak ott előre 1 évvel minimum szólnak.

Szóval én jobban megértem anyukádat, mint a nővéred igényit. Ha neki csak a házasság a párja a lényeg akkor le tud mondani dolgokról vagy tud még várni 1 évet.

2012. febr. 20. 14:26
 14/31 anonim ***** válasza:
50%

És nem rongyrázás ha a szülő vesz egy új ruhát a lánya esküvőjére. Nyilván később hordhatja máshová is, de mifelénk divat ez a felfogás.Ja és nem vagyunk kőgazdagok.

És a másik lánya ha pár évvel később házasodik illik kicsípni az örömanyának.

2012. febr. 20. 14:29
 15/31 anonim ***** válasza:
93%
Menjen férjhez, de saját anyagi forrásból, ha ez most a legfontosabb dolog az életében. A nyár meg még messze van, addig csak kap apukád is pénzt, fel tudtok öltözni rendesen. Arra azonban nem várnék, hogy majd ha jobb lesz a helyzet, mert ha apud már betegnyugdíjas, akkor az nyilván nem fog már pozitív irányba változni, így nagy fellendülés nem várható az anyagi helyzetetekben. Mellesleg a házasságkötésnek nem feltétlen kell pénzszórással járnia. Ha a nővéred mindenképpen most akar férjhez menni, mert annyira sürgős neki, akkor majd olyan esküvőt rendez, amilyet a párjával ki bírnak fizetni.
2012. febr. 20. 14:42
 16/31 anonim ***** válasza:
97%
Már meg ne haragudj, de ha nincs saját keresetük egyáltalán mi a francra akarnak házasodni???
2012. febr. 20. 15:11
 17/31 A kérdező kommentje:

:)) a srácnak van némi keresete.

Egyébként nem tudom. Én is azt mondtam a nővéremnek, egyszer miért nem keres munkát magának...:-?

2012. febr. 20. 15:13
 18/31 anonim ***** válasza:
6%

nem, nem, nem és nem!!!

nem számít egyáltalán, hogy a szülők hogy állnak. nem nekik kell kifizetni, nem kell puccba vágni magukat, és nem kell ajándékot vinni. nem azért házasodnak össze, hogy ajándékot kapjanak, hanem azért, mert hivatalosan is össze akarják kötni az életüket. nehogy már évekig húzzák halasszák, csak mert a menyasszony szülei (?!) nincsenek mostanság eleresztve anyagilag. az eszem megáll, hogy lehet ezen kiakadni. nem kicsit önzőség anyud részéről, hogy fontosabb neki, hogy új ruciba legyen, meg rázhassa a rongyot a lagziba (hát hadd lássa a szomszéd Maris milyen jó megy), mint hogy a lánya megtehesse amit meg szeretne tenni, akkor amikor akarja.

azt is elő fogják írni, hogy mikor szülhet?

2012. febr. 20. 16:24
 19/31 A kérdező kommentje:
itt nincs szó rongy rázásról. Arról van szó, hogy jelenleg még a kiutazásra sem lenne pénzük, látom nem értitek a lényeget. Mindegy, felejtsétek el a kérdésemet:)
2012. febr. 20. 16:30
 20/31 anonim ***** válasza:
95%

Én teljesen megértem a szüleidet. A nővéred nem független anyagilag és esküvőt akar...felelőtlenségnek tartom. Esküdjön akkor, ha anyagilag független, ami nem azt jelenti, hogy a szülők nem segíthetnek, de ne hozza őket ilyen kellemetlen szituációba :(

23N

2012. febr. 20. 17:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!