Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvő előtt szerintetek tekintettel kell lenni az örömszülők anyagi helyzetére?
Mondjuk anya-apa most rosszul állnak anyagilag, a lányuk bejelenti, hogy férjhez akar menni nyáron. Az édesanya kiakad, hiszen most még ennyi pénze sincs, hogy új ruhát vegyen magának az esküvőre, vagy egyáltalán kiutazzon (külföld)az esküvőre, nem hogy adjon is valamit a gyerekeknek.
Szerintetek illene ezt figyelembe venni?
Ezt az anya-apa meg a lánya kellene, hogy megbeszéljé egymással.
De egyrészt az esküvönek nem kell feltétlen nagy felhajtásal járnia (két tanu meg a szülök böven elég), másrészt senkinek nem kell új ruhát venni egy lakodalomra, egy régebbei ugyanúgy megfelel, ha normálisan néz ki.
A névéremről van szó.
Tavaly mindenki nagy meglepetésére csaptak egy eljegyzést a párjával 1 év távkapcsolat után. A szüleimmel megbeszélték, hogy egyszer elvégzik az egyetemet, aztán utána összeházasodnak.
Tegnap előjött a tesóm a nagy ötlettel, hogy összeházasodnak augusztusban (a megállapodás sem ez volt).
Időközben apukám betegnyugdíjas lett, egyik hónapról a másikra élnek, de szó szerint, mivel apukám egy ideig még nem kap pénzt.
Anyukám sírva fakadt mikor meghallotta, tehetetlenségében csak kiabálni tudott, teljesen kiakadt és leordította a tesómékat.
Persze nem ez volt a helyes viselkedés, de én megértem őt, mivel az ember a lánya esküvőjére azért szeretne adni ezt-azt. És igen, szeretne csinos lenni, új ruhát felvenni, nem baj ez, szerintem.
A tesómékat onnan értem meg, hogy nem várhatják míg "meggazdagodnak" a szüleim, de azért mégsem ez volt a helyes lépés szerintem.
Én még nem szóltam bele, a dolgokba, csak nekem nagyon fura, hogy a nővérem ennyire "vak"...
Hát attól függ, hogy akartok-e tőlük pénzt kérni? Mert, ha igen, akkor nagyon is illik figyelembe venni, nem lehet az ember olyan önző, hogy "de, márpedig ide nekem a több százezer forintot a nagy lagzira!".
Ugyanakkor, ha magatok finanszírozzátok, és az örömszülőnek (bármelyiknek) annyi a kifogása, hogy nem tud magának új ruhát venni, akkor nyilván ettől meg nehogy már ne lehessen összeházasodni. Szóval mindig helyzettől függ...
Elsősorban ugyebár a kommunikációnak kell működnie, és megbeszélni a dolgot.
Összekeversz két dolgot.
1. a nővéredés a párja össze akarnak házasodni. Ehhez az örömszülőknek semmi közük, nagykorúak, azt csinálnak amit akarnak.
2. anyád nagy lagzit akar, demost nem lehet. ez van. Akkor nem lesz nagy.Meddig várjanak? amíg a szülőknek van elég pénze?
Ez az ő dolguk, ha anyád bánatos mert nem tud nagy lagzit csinálni,az meg az ő dolga.
Nem, a nővéremnek nincs saját keresete, még most is anyumék küldözgetnek neki pár ezret, amikor van...
Szerintem akkor is van annyi "beleszólásuk" hogy tartsák magukat a megállapodáshoz, főleg ha anyuméktól függ még mindig bizonyos szinten.
És szerintem igen, olyan szinten is lehetne tekintettel, hogy "új ruha". Szerintem nem lehet könnyű a szüleimnek most és én megértem őket, úgy tűnik a tesóm nem...
Végül is az ők dolguk, csak nekem fura volt.
Ha akkor házasodtunk volna, mire anyámék összegyűjtenek egy lagzira valót, sose lett volna esküvő. Így nem volt se lagzi, se vendégsereg, csak szülők, tesók és ebéd. Ennyi. Varrattam egy ruhát, blézeres egyberuhát és kész.
Később adtak a lakásba pénzt apránként, mert tök üres volt, kb. csak asztal meg ágy volt, meg pár tányér, evőeszköz.
Ha a szüleid nem tudnak segíteni se mostanában, se a közeljövőben, kár rájuk várni, házasodjanak, amikor akarnak, de ne várjanak mástól pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!