Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan oldjam meg az esküvőmet gazdaságosan?
Ezt érdemes elolvasni.:-)
Nekünk is ki fog jönni max.350-ből mindennel együtt.
Hasonló lesz mint a linken,azzal a különbséggel,hogy varratom a ruhát(70e),max.25-en leszünk az étteremben és menüs lesz a kaja.
Szia!
Mi tavaly a következőképpen csináltunk egy tök hangulatos, igen olcsó esküvőt 50 fővel kb:
Helyszín a mi házunk kertje volt. (De ha nincs kertetek vagy nem alkalmas, akkor nyilván ez nem játszik, esetleg más rokon kertje, ha felajánlja.)
A rokonok segítettek, mert mi ezt kértük nászajándékba, hogy ne adjanak semmit, csak segítsenek a szervezésben, vendéglátásban. Szóval hozták az asztalokat, az üdítőket, az alkoholos italokat, az ételeket, sátrakat. Ki mit vállalt. Zenét mi biztosítottunk két óriási hangfal és egy laptop segítségével.
A ruhámat varrattam. Egyszerű ruha volt, selyemből, 25 000-ből kijött, de azt is megkaptam "nászajándékba".
Egyedül a férjem öltönyét vettük jutányosan 30 000-ért, meg cipőket. Én mondjuk azt is a kínain vettem szégyen nem szégyen, a feladatát tökéletesen ellátta. Amúgy lapostalpú balerina cipő, magassági "poblémák" végett. :-)
Azért sminkest fogadtam, az volt még 15 000, meg vettem egy fülbevalót és egy nyakláncot, kb 4000 forintért.
Szóval az anyakönyvvezetővel (10 000), öltönnyel, előtte kozmetikussal, fodrásszal, cipővel stb-vel együtt szerintem nem költöttünk 70 000 forintot, de nem számoltam soha össze. A rokonok pedig tündériek voltak, olyan lelkesedéssel hoztak mindent és segítettek az előkészületekben. Nagyon jó élmény volt.
Mondanom sem kell, hogy kaptunk még pénzt is, mert hiába mondtuk, hogy a nászajándékot letudtuk. :-) Édesek!
Hát valahogy így, persze elismerem, hogy nem mindenkinek ez az elképzelése, de így is lehet csinálni. Remélem segítettem.
19-es vagyok!
Elfelejtettem írni, hogy nálunk csak polgári esküvő volt és koszorúslányok sem voltak.
Mi az egyszerűség hívei vagyunk, utáljuk a sallangot, de ez csak az én véleményem, ezért úsztuk meg a hatalmas kiadásokat.
Az viszont elszomorít, hogy mekkora üzletet csinálnak ebből az esküvő iparból. Ruhabérlés 120 000-ért? Fényképész 50 000-ért meg hasonlók? Agyrém. Kihasználják, hogy ilyenkor sokan minden pénzt képesek megadni. Nekem sógorom (meg tulajdonképpen mindenki) kattogtatott. Tök jó, életszagú, vidám képek készültek, beállított műképek nem voltak.
Minden csak az igényektől függ.
Sok boldogságot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!