Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az esküvömet egy hajon szeretném tartani a Dunán és hawai hangulatot szeretnék (pálmafák, kokuszok. ) elöször is ehhez hol találok papot?
Szia!
A papok szerintem nem mennek házhoz, de biztosat a pap tud mondani.
Hivatalosan Magyarországon csak a polgári esküvőt fogadják el, vagyis nem elég az, ha csak a pap ad össze titeket. Általában előbb van a polgári esküvő és utána a templomi.
A polgári esküvőn a területileg illetékes anyakönyvvezető ad össze titeket.
Keress először egy ilyen helyszínt, ott mindent el tudnak mondani.
Igaza van az elöttem szólónak.
Igaz manapság már nem feltétel hogy Isten házában legyen, ezért a papok is jópénzért kimennek.
ès az is változó hogy melyik van elöbb.
Viszont ami biztos, hogy csak is a polgári esküvö elfogadott, az a hivatalos.
A hivatal meg tuti kimegy de sok helyen fizetni kell érte. Pálmafákat lehet bérelni ott ahol a rendezvényekre növényeket bérelnek. de az tuti hogy már simána hajó nem kétfillér. Ja és elég gáza a hawaii hangulat ha remeg a lába a násznépnek a hidegtöl.
Szerintem a papot biztos, hogy ki lehet hívatni. Egyébként pap és pap között is nagy különbségek vannak. Nekünk kétnyelvű esküvőnk volt és meg kellett találni a megfelelő papot hozzá...gondolom, neked is majd meg kell találnod azt, aki kimegy. Ez teljességgel megoldható.
Magyarországon ahogy a többi országban is, csak akkor lesz a házasságod jogilag érvényes, ha polgári esküvőt is köttök, szóval az is nagyon fontos.
szia.
Papot nem lehet kihívni, de szertartásvezetőt igen. Nézz utána sztem a neten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!