Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Te meghívnád őket? Kérlek mondjátok el a véleményeteket. Bővebben lent írok!
Szóval arról lenne szó, hogy az unokatestvérem augusztusban fog férjhez menni. Én akkor már másfél éve leszek együtt a barátommal(vőlegényemmel-de erről az ő családjuk még nem tud, még nem jelentettük be.). Nem igazán tartom valószínűnek, hogy addig találkozunk az ő családjukkal, mert nem sűrűn látogatunk haza ketten, csak én szoktam menni egyedül. A kérdésem az lenne, hogy az unokatestvérem helyében meghívnátok a páromat is az esküvőre vagy nem? Arról természetesen tudnak, hogy van barátom.-facebookról biztosan és az is feltűnhet neki, hogy már "jóideje" ő a párom, és eljegyezve a családi állapotom, meg van fent kép a gyűrűmről is. Szóval csak nem gondolhatják azt, hogy kamu...
Nekem eddig ilyen nagy esemény a ballagásom volt, ahova én meghívtam ennek az unokatesómnak a barátját is, úgy, hogy még sose találkoztam vele előtte és a ballagásomon sem beszéltünk, csak gratulált a többiekkel együtt.
Hasonló helyzetben van a másik unokatesóm is. Az ő menyasszonyát sem ismerik még, az eljegyzést is csak onnan tudhatják, ha megnézték facebookon a családi állapot változást..
Viszont az unokatesóm már 28 éves én meg mégcsak 20 vagyok. Vagy ez ilyenkor nem számít.. Mi van, ha az unokatesóm párját meghívják az enyémet meg nem? Az igazságos lenne?
Köszönöm a normális válaszokat. :)
Vagyunk annyira jó viszonyban, hogy ha esetleg nem lenne egyértelmű mondjuk a meghívó átadásánál, hogy akkor most 4 vagy 5 főre szól-e, akkor rákérdezek.
Én úgy csináltam, amikor ballagásom volt, hogy a meghívó borítékjára ráírtam, hogy kiknek szól. Mondjuk: Szabó Jenő és családja részére, és felsoroltam a családját...
Arra én is kíváncsi lennék, hogy a válaszolók leggyökerebbikének vajon mégis mitől számít a menyasszonyság menyasszonyságnak?
Mert ha nem attól, hogy a párom egy szép hétfő délutánon a parkban ülve azt kérdezte tőlem, hogy "hozzám jössz?" majd felhúzott az ujjamra egy gyűrűt. Hétvégén meg ugyanezt megcsináltuk otthon, hogy hivatalos legyen. Megkért az édesapámtól. Na akkor most mi van? :)
Gondolom azért gyanusítgatsz, mert csak 20 éves vagyok és akkor én még nem lehetek menyasszony szerinted.
Lehet, hogy találkozott már fura dolgokkal. Nekem van olyan ismerősöm, aki most 21 éves, de már háromszor volt menyasszony. 16, 19 és 20 évesen. Az elsőnél megdöbbentem, milyen komoly ez a lány, hogy ilyen döntést meghoz. A másodiknál azt, hogy hülye, mert megint beleugrik egy ilyenbe. A harmadiknál már csak nevettem, nincs jobb dolga, ezzel szórakozik. Most 21 éves, de már felbontották a "jegyességet". Direkt írom idézőjelbe. Tény, hogy a srác megkérte, tény hogy megünnepelték a családdal, de akkor sem tudom igazi jegyességnek felfogni. És sajna ha negyedszer is bejelenti az eljegyzést, azt sem fogom tudni komolyan venni.
Oké, nyilván ez egy elég extrém példa, csak gondoltam leírom, hogy ilyenek is vannak. Elképzelhető olyan eset, ahol az ember megkérdőjelezi a dolog komolyságát.
Ennyi hülye választ már rég olvastam :-)
Először is, az eljegyzés nem esküvő. Egy eljegyzésre nem hívunk meg retye-rutyát, az esküvőre igen. Szóval ez nem lehet szempont, hogy a te eljegyzéseden ki volt ott, ki nem, az csak rátok és a szülőkre tartozik alapból. Persze, lehet ezt bővíteni, de nem szokás. Az unokatesód esküvőjére pedig CSAKIS! a vőlegényeddel menj, hisz összetartoztok. Képzeld el azt a helyzetet, hogy ő nincs ott. Mennyire ki lenne akadva. Mellesleg gondolom, kaptál meghívót, nem? Az úgy szokott kezdődni: Meghívjuk...blabla...családját...bla-bla... és az azt követő vacsorára. Hát menjetek, ez ne legyen kérdés.
Ha normális az unokatesód akkor egyértelmű hogy meghívja a párodat is.
Nekem is augusztusban lesz az esküvőm és párom öccsének az épp aktuális barátnője is meglesz hívva, mert ezt így szokták felnőtt embereknél.
Én el sem mennék nélküle a helyedben.
Meghívót még nem kaptunk, gondolom nemsokára az is meglesz, csak szóbeli meghívás volt eddig. Vagyis hát csak annyi, hogy augusztus xy-ra ne tervezzünk semmit, mert esküvő lesz.
Nem tudom, hogy kapok-e külön meghívót, vagy anyuékkal együtt kapjuk meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!