Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Te meghívnád őket? Kérlek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Te meghívnád őket? Kérlek mondjátok el a véleményeteket. Bővebben lent írok!

Figyelt kérdés

Szóval arról lenne szó, hogy az unokatestvérem augusztusban fog férjhez menni. Én akkor már másfél éve leszek együtt a barátommal(vőlegényemmel-de erről az ő családjuk még nem tud, még nem jelentettük be.). Nem igazán tartom valószínűnek, hogy addig találkozunk az ő családjukkal, mert nem sűrűn látogatunk haza ketten, csak én szoktam menni egyedül. A kérdésem az lenne, hogy az unokatestvérem helyében meghívnátok a páromat is az esküvőre vagy nem? Arról természetesen tudnak, hogy van barátom.-facebookról biztosan és az is feltűnhet neki, hogy már "jóideje" ő a párom, és eljegyezve a családi állapotom, meg van fent kép a gyűrűmről is. Szóval csak nem gondolhatják azt, hogy kamu...

Nekem eddig ilyen nagy esemény a ballagásom volt, ahova én meghívtam ennek az unokatesómnak a barátját is, úgy, hogy még sose találkoztam vele előtte és a ballagásomon sem beszéltünk, csak gratulált a többiekkel együtt.

Hasonló helyzetben van a másik unokatesóm is. Az ő menyasszonyát sem ismerik még, az eljegyzést is csak onnan tudhatják, ha megnézték facebookon a családi állapot változást..

Viszont az unokatesóm már 28 éves én meg mégcsak 20 vagyok. Vagy ez ilyenkor nem számít.. Mi van, ha az unokatesóm párját meghívják az enyémet meg nem? Az igazságos lenne?

2012. jan. 22. 20:56
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem egyértelműm,hogy a párodnak is ott a helye,kortól függetlenül! Kell ennél jobb alkalom a bemutatásra?
2012. jan. 22. 21:02
 2/26 anonim ***** válasza:
86%
Én meghívtam az unokatesóm (18) pasiját, mert hosszabb ideje voltak már együtt. De 8és ezért le fognak pontozni), ha nem tudnám, hogy van pasija, akkor nem hívnám meg.
2012. jan. 22. 21:04
 3/26 anonim ***** válasza:
59%

Attól függ, mekkora esküvőt tervez. Én ha csak kisebb, szűk körű esküvőt tartanék, akkor valószínűleg nem hívnám meg, azon egyszerű oknál fogva, hogy nem ismerem. Az esküvőmre pedig azokat hívom meg, akiket ismerek és szeretek, és aki tudom, hogy örül az örömömnek. Tehát egy idegent nem.

Ha nagy, rongyrázós esküvőt csinál, akkor viszont nyilván meg fogja hívni.

Igazság szerint itt nincs olyan, hogy igazságos vagy nem igazságos, az ő döntésük, hogy szeretnének-e két idegent vendégül látni, etetni-itatni. Az biztos, hogy mivel nem is ismerik őket, nem kötelesek meghívni.

2012. jan. 22. 21:06
 4/26 A kérdező kommentje:

Igen.. Nekem se lett volna kötelességem meghívni a barátját a ballagásomra. De valahogy úgy gondoltam, mivel együtt vannak jóideje, akkor legyen ott ő is. Hiába nem ismerem. És a szüleim szó nélkül fizették az ő kajáját is.

Lehet csak én gondolom így, de ezt viszonozhatná azzal, hogy meghívja a páromat.

Annyit tudok, hogy nem szűkkörű esküvő lesz. Ott lesz minden unokatesó, rokon mindkét részről.

2012. jan. 22. 21:10
 5/26 anonim ***** válasza:
4%

Az eljegyzéseden ott voltak,vagy küldtetek róla értesítést nekik? Vagy csak a párod ujjadra húzott egy köves gyűrűt,és ezért menyasszonynak hiszed magad?

Ha a vőlegényed,akkor természetes,hogy illik meghívniuk. De ha csak a barátod,akkor nem feltétlenül.

2012. jan. 22. 21:15
 6/26 anonim ***** válasza:
40%
Most ebből ugye nem azt akarod kihozni, hogy azért, mert ti meghívtátok a vőlegényét, most ő is köteles meghívni a tiéd? Nem valami szép hozzáállás.. ha annyira fontos neked, akkor vidd haza a vőlegényed bemutatni, akkor nyilván meg fogják hívni.
2012. jan. 22. 21:22
 7/26 anonim ***** válasza:
29%
De most őszintén, Te meghívnál valakit az esküvődre, akivel még soha nem találkoztál?
2012. jan. 22. 21:43
 8/26 A kérdező kommentje:

Nem a tág családi kör előtt volt eljegyzésünk. Anyu-apu, tesóm és mi. Úgyhogy menyasszony vagyok. Ezen nincs mit vitatkozni.

Na mindegy.

2012. jan. 22. 21:56
 9/26 anonim ***** válasza:
92%

szia! az én párom meghívták, pedig akkor még csak 3 hónapja voltunk együtt. A pár (anyu unokatesói, de közeli kapcsolat van) már januárban mondta, hogy természetesen a barátomra is értik a meghívást. Pedig akkor még nem is ő volt. Lényeg, hogy jött az esküvőre, legalább mindenki megismerte. És most már a mi esküvőnkre készülnek :)

Szerintem, ha látta, hogy van párod, el fogja hívni. De ha vagytok olyan viszonyban (mert miért ne lennétek) én rákérdeznék, akár egy facebook üzenetben, hogy

' a kellemetlenségek/félreértések miatt szeretném kérdezni, hogy a meghívás a vőlegényemre is vonatkozik, vagy csak ránk apuékkal? '

de ők is gondoltak rá, szerintem. Én minden, 18 év körüli és annál idősebb rokonhoz/baráthoz odaírom a tervezésnél, hogy +1fő, így bárki mondhatja, hogy van párja, számoltunk vele. Amúgy ez ennyi idős korban már sanszos, szóval én megkérdezem majd mindenkitől, hogy hozna-e valakit.

A másik ötlet, hogy valahogy hozd fel a témát anyudnak vagy a mamádnak, és fél óra múlva már tuti infód lesz :) legalábbis nálunk, ha meg akarok tudni valamit, csak el kell ejtenem pár célzást :)

21L

2012. jan. 23. 00:24
 10/26 anonim ***** válasza:
89%

mi az, hogy "menyasszonynak hiszi magát" ???

na, ezen dobtam egy hátast...

ha valakitől megkérdi a párja, hogy hozzámegy-e feleségül, akkor az mi, ha nem menyasszonyság???? Vagy ha nem, akkor neked hol kezdődik a menyasszonyság?

Mondjuk, ha nincsenek rokonai, akkor ő nem is lehet menyasszony, mert nincs kinek bejelenteni???

teszem hozzá, itt a bejelentés is megvolt...

szóval kérdés+gyűrű+bejelentés nálad nem egyenlő a jegyességgel?

akkor kérek már egy kis felvilágosítást, hogy mit jelent a jegyesség, menyasszonyság!!

Nem (csak) attól menyasszony valaki, hogy menyasszonyi ruhában van... -.-"

utolsó válaszoló

2012. jan. 23. 00:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!