Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Normális dolog hogy nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Normális dolog hogy nem hívott meg az esküvőjére? Mármint nem adott meghívót.

Figyelt kérdés
Az unokatestvérem esküvőjéről van szó. Áprilisban lesz az esküvő, de nem ad meghívót. Telefonban elmondta hogy hányadikán lesz, és ennyi. Mondta hogy már nov. óta megvannak a meghívók, és már szét is osztották őket. Oké hogy nem jönnek el személyesen (pedig én úgy tudom úgy szokás) de hogy postán sem ad...Vagy ez normális így?
2012. jan. 13. 16:58
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
22%
úgy. hogy meghívta telefonon.
2012. jan. 13. 19:36
 12/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Nem hiszem hogy elfogyott volna a pénz, illetve hogy rám már nem jutott pénz, mert 2 millió ft-ba kerül a lagzi. A szüleim nem élnek, így csak nekem "járt" volna a meghívó meg a nagyszüleimnek, de ők sem kaptak, mondjuk ők már idősek el sem tudnának menni. De amúgy már odaadtuk az ajándékot (közösen a nagyiékkal) 100 ezer ft-ot adtunk, annyiból egy meghívóra való meglett volna...

Na mindegy, de azért érdekes dolog. Pl amikor a nővérem esküvője volt még ő is adott meghívót, pedig neki mégközelebbi rokon vagyok. Hát ez van.

2012. jan. 13. 20:51
 13/15 anonim ***** válasza:
47%

És ilyen piti ügyből lesz a családi botrány, az életre szóló összeveszés.

Ahelyett, hogy felspannolnád magad azon, hogy ez mekkora bunkóság vagy sem, inkább hívd fel (mert ezek szerint telefonja van a kedves arának) és kérdezz rá egyenesen (nem megsértődve, inkább viccesen), hogy ugyan nem kaptál (bár emlékbe eltetted volna) meghívót, de ugye te is (és a kísérőd, párod stb. is) meg van hívva az esküvőre.

Ha lehet, akkor (ha elfogytak a meghívók), küldjön neked e-mailben egy emlékeztetőt, hogy pontosan mikor is lesz, mikor hova menjél /templomi, polgári, vacsora helyszíne, iőpontja/, hogy semmiképpen se felejts el, mert ez számodra nagyon fontos, hisz ő a kedvenc rokonod. :-)))

Ha nemleges a válasz akkor, megjegyezheted neki, hogy érdekes módon mégis örült a 100 ezer forintos ajándéknak :-).

De szerintem csak valami szervezési baki lehet.

A személyes átadás is sokszor problémás tud lenni (pl. mert külföldön vagy messze lakik).

Ezek a tipikus mondvacsinált problémák, amikkel olyan jól össze lehet veszni. Minden családban (nálunk is) vannak ilyen vagy ehhez hasonló fontosságú történetek.

2012. jan. 13. 22:08
 14/15 anonim ***** válasza:
80%

Én ezt most nem értem.

Ha te nem emlékszer semmijen írott/szóbeli meghívásra akkor nem hívott meg. Mondta, hogy lessz esküvője s nem titkolgatta de attól még nem hívott meg. kész

A másik meg amit nem értek.

Az ajándékot ott szokás átadni. Minek adtatok ekkora ajándékot? Miért elötte s nem akkor? Most akkor az ajándék miatt vagy felháborodva mert ellenszolgáltatást vársz. (mondjuk igen, egy ekkora összegű ajándékért mindenki azt várna, én is s úgy illene ha már ennyit rászántatok). Hisz kétmillió s egy százezer elégsok, hogy sok legyen az ember ott s egy elsőunokatestvér akivel van az ember olyan jóban, hogy ekkora ajándék legyen már igencsak ezt mondatja velem is.)

Hívd fel, persze szépen, hogy mikor kapták meg a meghívót mások mert neked még nem ért oda. igazából ciki meghívatni magad de neki kéne kényelmetlenül éreznie magát most.

2012. jan. 13. 23:19
 15/15 anonim ***** válasza:

Azért, mert arról tudsz, hogy lesz esküvője az unokatestvérednek még nem kötelező meghívnia. Az is lehet, hogy elfelejtette, ahogy már írták egy páran. Sértődés nélkül, normál hangnemben hívd fel és kérdezz rá egyenesen, hogy számítanak-e a megjelenésedre vagy nem.

Gondolom a nászajándékot úgy adtátok oda nekik, hogy akkor tettek célzást arra, hogy ott lenne a helyetek, persze, ha eltudtok menni (itt inkább az idősebb rokonaidra gondolok). Az is lehet, hogy úgy gondolták nélkülük nem mész el.

Egyébként - bár ez nem tartozik ide -, de hasonló a szitu nálunk is. Párom unokatestvérét és a párját egyáltalán nem hívtuk meg, mert a párom közölte, hogy az unokatestvérének a hapsijára egyáltalán nem kíváncsi, mert egy semmirekellő. Egyébként a család sem kíváncsi a srácra. Ráadásul az unokatestvérem szülei is csak az esketésre kaptak meghívót, hiába keresztszülők .. egyszerű az indok: Szeretnek inni .. nekünk pedig részegekre nincs egyáltalán szükségünk.

Az ok, hogy a lakodalmon szoktak inni, de elvárható - főleg a 9 hónapos lányunk jelenlétében -, hogy ne a sárgaföldig igyák le az emberek magukat.

Mi azt szeretnénk, ha mindenki jól érezné magát. Emiatt pont lesznek jó kis "programok" a násznépnek.

2012. jan. 14. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!