Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvő vagy utazás?
Igazából az esküvőből a lagzi rész az normális esetben nullszaldós, mert a több vendégből több pénz is folyik be.
általában egy vendég költsége piával együtt is megáll 5-10ezer között, annyit pedig átlagban kap az ember.
Persze átlag létszám (max 120-150fő) és átlagos lagzira értve.
Sose értettem azokat akik azért hagyták ki a lakodalmat, mert hogy spórolnak.
Az esküvői ruha pedig kell a szűkkörű verziónál is.
Igen, én is ezt akartam írni, hogy az etetés-itatás ált. nem veszteséges, azért mindenki odaadja borítékban nászajándékképp amibe került.
Igaz, ki kell fizetni a zenekart, vőfélyt, terembérletet, fotóst, + az extrákat, de megéri szerintem. Az esküvőt nem lehet megismételni.
"...minthogy a kevésbé kedvelt rokonaim egyék meg igyák meg 1 nap alatt...."
De mint írtuk ez megtérül szóval nem pocsékolod el a pénzt.
Dilemma megoldva.
Nincs valami aranyközépút?
Szóval meghívjátok mindketten a közelebbi rokonságot, akikkel rendszeresen találkoztok (testvér, szülő, unokatestvér, ha él még nagyszülő, ilyesmi), illetve a legfontosabb barátokat, ez mondjuk így felső hangon 50 fő, így csináltok egy esküvőt, majd elutaztok valami kevésbé költséges utazásra (pl.: Horvátország vagy hasonló)
Én mindenképp az utazást választanám. Sosem álmodtam habos-babos ruháról, hatalmas násznépről, templomi esküvőről végképp nem, és lakodalmat sem akartam sosem. Nem is lesz, lesz egy polgári esküvő, és egy szűk körű vacsora azokkal, akik valóban fontosak számunkra, nem lesz ott olyan, akit jóformán nem is ismerünk, csak hát rokon... Az árát egy lagzi valóban behozza nagyjából, de mivel egyikünk sem szereti az ilyen összeröffenéseket, lakodalmakat, ezért feleslegesnek tartjuk. Időt, energiát, és pénzt is megspórolunk ezzel, plusz jól sem éreznénk magunkat ott teljesen. Nálunk ezért egyértelmű a válasz. Utazás, akár csak országon belül, de hosszabb időre, vagy külföldre. Én Franciaországba szeretnék elmenni, voltam már Párizsban, meg a Loire-menti kastélyokban többször is, de akadnak dolgok, amelyeket még mindenképp szeretnék megnézni :) Párom nem volt még Franciaországban, és ő is szívesen elmenne, ezért valószínűleg ott lesz a nászutunk.
Sok boldogságot előre is!
Voltam én nem is egy olyan lagziban ahol több százan voltak,és mégsem jött vissza a pénz..Szóval nem szabad arra számítani,hogy "nyereséges" lesz a lagzi..
Én az utazást választanám..Olyan helyre mennék ahová tudom,hogy soha a büdös életbe nem tudnám összegyűjteni a pénzt rá.Pl: Brazília,Dél-Amerikai országok egyike, Oroszország stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!