Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ilyen meghívó mennyire "gáz"?
IDÉZÉS !
Az összeesküvés alapos gyanúja miatt x és y ügyében
a címzettet a (hely) (ekkor meg akkor) kitűzött vallomásra
tanúként megidézem.
Figyelmeztetjük, hogy ha az idézés ellenére nem jelenik meg
és ezt alapos okkal előzetesen nem menti ki,
vagy engedély nélkül eltávozik,
illetve önhibájából olyan állapotban jelenik meg,
hogy nem tud mélyen hallgatni,
annak a család elővezetését rendelheti el.
Ha a határnapot hibáján kívül mulasztotta el,
a határnaptól számított 8 napon belül részvét,
rajongó, vagy kárörvendő levél postázására kötelezzük.
Ha az idézett éhen marad, elviszi az összeesküvők szerencséjét.
Ezt a kockázatot mi nem vállalván... utasítjuk (idő, hely)
feltálalt étkek maradéktalan elfogyasztására !
Tisztelt Vendégünk!
Szemtanúként ezúton megidézünk
X.Y (Fiú) Z:K(Lány)
Első rendű elsőbb rendű
gyanúsítottakat
(Dátum) …. órakor a …-i Polgármesteri Hivatal Házasságkötő termében tartandó összebilincselésre, valamint az azt követő lakomára. Ezen személyek alaposan gyanúsíthatók azzal, hogy a fenti cselekményt előre megfontolt szándékkal családalapítás reményében kívánják elkövetni. Amennyiben egyetért a gyanúsítottak megbilincselésével az Ön által felajánlott óvadékkal ezt tudomásukra, hozhatja.
Nekünk majdnem ez lett a szövegünk, de aztán meggondoltuk magunkat, mert ez túl hosszú.
Valami ilyesmi lett végül: ...értesítünk..., mivel a maradék eszünket is elveszítettük, megbilincseljük egymást ekkor és ekkor. Szeretnénk, ha velünk lennétek ezen a napon, stb stb.
Ha nektek tetszik, akkor hajrá, ne foglalkozzatok mások véleményével!
Van két barátunk, egy jogász házaspár, egyikük a tanúm, volt. Nekik az első a szöveget küldtük, a megfelelő betűtípussal, sima a4-es lapon. Nagyon bejött, értékelték. :-)
Mindenki másnak hagyományos szöveget küldtünk, amit mi magunk találtunk ki, ezért tökéletesen illett hozzánk. Egyáltalán nem illett volna sem hozzánk, sem a vendégeinkhez az idézés-szöveg. Anyámék már azon is hüledeztek, hogy annak a házaspárnak ilyet küldtünk.
Gondolkodtam, ha ti joggal foglalkozó emberek vagytok, netán politikusi, politológiai alappal, vagy rendőri esetleg katonai emberek, akkor ez a szöveg tökéletesen illik hozzátok bármelyik. :-)
Egyéb esetben azért meggondolnám. Nálam pl. egy ilyent nem értenének, főleg, mert a zene az életem része (a munkám és a tanulmányaim mellett), életem mozgatórugója, és furcsa lenne. :-) Attól függetlenül, hogy az alapötlet, hogy rendkívüli legyen, nem rossz, én is az egyediség híve vagyok (ezért fog az én temetésemen kizárólag gospel zene szólni, ezt írásba fogom foglalni), csak az a rendkívüli olyan legyen, amiből minden vendég rátok ismer.
NA akkor:
egy: egy esküvőszervező meghívóba idézetei között találtam ezeket, írtam: EZEKET MÁR VALAKI KIPRÓBÁLTA!
nem saját kútfőből kezdtem el zagyvázni.
kettő: három és fél évesek vagyunk, tehát éppen ovisok!
három: hirtelen mikor a kérdést kiírtam a "gáz" "kifejezés" jutott eszembe, én egyáltalán nem tartom annak egyiket sem, sőt!
négy: a csöpögős sablonos szövegek egyáltalán nem tetszenek, de ezek sem a véglegesek, csak holmi bohókás támpontok, ebbe az irányba kellene keresgélnünk idézet után, ha akarunk.
öt: minden nyelvész, egyik válaszoló szerint "komolyak, mint a tüdőgyulladás" válaszát is elolvastam, mert tényleg nem az a kérdés, hogy mindenkinek tetszik??:)ugye! és nem pontoztam senkit, nem szokásom.
hat: majd még folytatom....
amúgy köszi mindenkinek
Maradjunk annyiban, hogy az egész fantasztikus,
DE
- NE az én esküvőmön
- NE a gyermekeim esküvőjén
és
- NE azon az esüvőn, ahova engem hívnak meg, még egyszerű bámészkodónak sem, nemhogy vacsoravendégnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!