Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Felkért tanúnak, de én képtele...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Felkért tanúnak, de én képtelen vagyok ehhez asszisztálni. Mi legyen?

Figyelt kérdés
A legjobb barátnőmről van szó, viszonyt kezdett egy nős, családos férfival. Végig elleneztem, csak annyit hallgattam meg belőle, amennyit muszáj volt, mert gusztustalannak tartottam. Nos, elhatározása ellenére, hogy nem fog, a férfi egy idő után mégis elvált, szinte rögtön megkérte a barátnőm kezét, aki repes a boldogságtól, már tervezik az esküvőt, engem meg felkért tanúnak. De én képtelen vagyok ehhez az egészhez a beleegyezésemet adni, hogy összeköti az életét egy nálánál bőven idősebb férfivel, aki anno agyba-főbe csalta a nejét több nővel, köztük a barátnőmmel is. Én elhiszem, hogy szerelmesek és most boldogok, és már nincs semmi akadály ennek az útjában, de... Nem érzem helyesnek, amit tesz. A gyomrom felfordul, ha ehhez nekem közöm kellene, hogy legyen. Mit csináljak?
2012. jan. 2. 11:43
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
11%
A barátnőd választása, az ő döntése. Elmondhatod a véleményedet, vagy meghallgat, vagy nem, de nem ítélkezhetsz felette. Ha majd őt is agyba főbe csalja, vigasztalhatod. Ez a barát dolga szerintem, és nem az, hogy megpróbálod a saját erkölcsi mércédet rákényszeríteni. Bár ha neked ennyire ellenszenves a magatartása, meg hogy képes ilyen emberrel összekötni az életét, akkor nem is értem, miért a barátnőd. ha meg ennek ellenére jó embernek tartod, akkor elfogadod a választását.. Elvégre ki vagy te, hogy megmondd neki, hogy kivel és hogyan...(más kérdés, hogy nekem biztos nem kellene olyan, aki családos ember létére ahelyett, hogy elválna, és úgy kezdene új életet, helyette inkább agyba-főbe csalja a feleségét)
2012. jan. 2. 12:59
 12/16 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem meg ne vállald el, ha ennyire az értékrended ellen van ez az egész. Nem tudnád őszintén, jól csinálni, sőt lehet inkább tudat alatt az esküvő ellen hangolnád, próbálnál rossz érzést kelteni benne. Erre viszont nagyon nincs szükség.

Én is nagyon szigorú vagyok az erkölcsök terén, és az én barátnőm is épp egy elég rossz dologba készül, elmondtam a véleményemet róla, nem érdekli, ez van. Mindenki a saját életét éli, viszont támogatni senkit nem kell olyan dologban, amit te a szíved mélyén nem tartasz jónak.

2012. jan. 2. 13:14
 13/16 anonim ***** válasza:
77%
u.előttihez:Hát ennek ellenére nem lehet jó ember!:D Persze,hogy ne vállald el. Majd egyszer felnőhet még olyan szintre, hogy megértse, mit tett.Pár kisgyerek meg sír a lagzi alatt, hogy hol van már apu, a feleség élete romokban, ugyan már, hát de ő boldog?! Előtte nem lehetett hatni rá? Hát már mindegy, megtette amit tett,de hogy odaálljak tapsolni hozzá...
2012. jan. 2. 13:20
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Lehet jót tett volna mondjuk Hitlernek is, ha vki a kezdetekkor észheztéríteni próbálja, nem együtt örül vele.
2012. jan. 2. 13:23
 15/16 anonim ***** válasza:
85%

Ha valaki csak addig barátod, amíg mindenben igazat adsz neki, akkor az nem lehet őszinte barátság. Szóval ne hallgass azokra, akik szerint a barátság érdekében vállalnod kell.

Elmondtad a véleményed, és járt a maga útján, ezzel semmit sem tehetsz, és nem is a te felelősséged. Hiszen nagy lány már, és szabad ember.

De nem vagy köteles asszisztálni is az ő erkölcstelen útjához.

Hogy ez nem SZERETET? Vagy inkább csak nem nyálas humanizmus. Ez szeretet, mert életre nevel, és a másik javát szolgálja. Támogatni valakit egy erkölcstelen úton mióta minősül igaz barátságnak, és szeretetnek?

Ha majd a szakadékba készül ugrani, akkor is szurkolsz hozzá, nehogy megbántsd?

Bocsának, hogy ilyen sarkos, "faragatlan bunkó" vagyok, de megkérdezted már tőle:

Ha ez a férfi elhagyta a családját miattad, mi a biztosítékod, hogy téged nem hagy majd el egy másik lányért? Nem lehet, hogy akkor majd te leszel az elhagyott asszony helyében? De hát, ki mint vet,...

Szóval tényleg fontos neked a lány? Akkor bizony el kell mondanod, hogy helytelen, amit tesz, és nem támogathatod benne.

Amíg magad félted, nem gondolsz a másikra. Vagy ki miatt akarod elkerülni a konfliktust? Kinek az érdekét szolgálja, ha nem szólsz? Őt félted, vagy magadat?

Én legalábbis ilyen kérdéseket kérdeznék meg magamtól:)

2012. jan. 2. 13:24
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, látom sok mindenkinek más és mást jelent egy igaz barátság. Azon már túl vagyunk, hogy őszintén elmondtam neki (ahogy az elején is, úgy most is), hogy nem igazán tartom helyesnek a dolgot, és hogy vigyázzon, de süket fülekre találtam, valamit hadovált nekem a sorsról és hogy ennek így kell lennie, ám legyen. Ha már az a döntése, én vele fogok örülni, ott leszek mellette, de a tanúságba nem megyek bele, azt hiszem. Még egyszer köszönöm.
2012. jan. 2. 15:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!