Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Felkért tanúnak, de én képtele...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Felkért tanúnak, de én képtelen vagyok ehhez asszisztálni. Mi legyen?

Figyelt kérdés
A legjobb barátnőmről van szó, viszonyt kezdett egy nős, családos férfival. Végig elleneztem, csak annyit hallgattam meg belőle, amennyit muszáj volt, mert gusztustalannak tartottam. Nos, elhatározása ellenére, hogy nem fog, a férfi egy idő után mégis elvált, szinte rögtön megkérte a barátnőm kezét, aki repes a boldogságtól, már tervezik az esküvőt, engem meg felkért tanúnak. De én képtelen vagyok ehhez az egészhez a beleegyezésemet adni, hogy összeköti az életét egy nálánál bőven idősebb férfivel, aki anno agyba-főbe csalta a nejét több nővel, köztük a barátnőmmel is. Én elhiszem, hogy szerelmesek és most boldogok, és már nincs semmi akadály ennek az útjában, de... Nem érzem helyesnek, amit tesz. A gyomrom felfordul, ha ehhez nekem közöm kellene, hogy legyen. Mit csináljak?
2012. jan. 2. 11:43
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
37%

Figyelj, lehet, hogy ellenedre van, de gondold végig:

-a barátnőt úgy szereted, ahogy van, a hülyeségeivel együtt. Az is ő, ő is ember, hibázik

- jelen helyzetet tekintve most boldog, reméljük az is marad, ennek örülnöd kellene

-téged kért fel tanúnak, ami azt jelenti, hogy fontos vagy neki, ennél jobban nem tudja kifejezni, hogy mennyire.

Te menet közben elmondtad a véleményedet, ennél többet nem tehetsz. Egy barátot nem csak akkor kell szeretni, amikor "jó", hanem amikor olyat tesz, ami nem tetszik nekünk, végülis ha neki ez a jó, akkor ki milyen jogon szólna bele, hogy: nekem nem tetszik, hagyd ott a srácot????

Vagy elfogadod, hogy ő boldog, férjhez megy, örülsz vele (boldognak kellene lenned, mert ő is az), vagy hagyd ott, és mondd meg neki, hogy felejtsétek el egymást, nem vagy igazi barátja.

2012. jan. 2. 11:50
 2/16 anonim ***** válasza:
66%

Mond meg neki, amit nekünk. Aztán keres majd másik tanút.

Szabad emberek vagytok!

2012. jan. 2. 11:51
 3/16 anonim válasza:
88%

Szerintem egyszerűen mondd meg neki, hogy ne haragudjon, de ezt a te értékrended és lelkiismereted nem engedi elvállalni. Neki sok boldogságot kívánsz, de keressen másik tanút, mert te ezt nem szeretnéd elvállalni. Esetleg tedd hozzá, hogy nem személyesen vele van a bajod, de a kapcsolatuk olyan módon jött létre, hogy te ehhez jelképesen sem szeretnéd a nevedet adni.

Vagy megérti, vagy nem, de itt szerintem az a fontosabb, hogy neked ne kelljen olyasmit csinálnod, ami ellen a lelkiismereted tiltakozik. Ha meg is sértődik, úgyis kerít helyetted valaki mást, és ha kellően értelmes ember a barátnőd, és te is valahogy finoman közlöd vele amit gondolsz, akkor idővel majd csak megérti.

2012. jan. 2. 11:51
 4/16 anonim ***** válasza:
5%
Vállald el a tanúskodást! Nem sértheted meg...
2012. jan. 2. 11:53
 5/16 anonim ***** válasza:
31%

Nézd. Nyilvánvaló, hogy nem a legkedvesebb dolog egy kapcsolatot tönkretenni, attól függetlenül, hogy tényleg a barátnőd 'mászott' bele a párja előző házasságába vagy alapból halálra volt ítélve az egész.

Te elméletileg azért van a barátnőd mellett évek óta, mert jóban - rosszban kitartotok.

Egy legjobb baráti kapcsolat nem arról szól, hogy együtt eltopogtok vásárolgatni meg dumcsizgattok 1-2 koktél mellett a sarki boltban, hanem arról, hogy akiben megbízol, minden titkot és dolgot megbeszéltek, amellett lehetőleg örökké mellette maradj.

Azaz ő élete, nekem megvan a sajátod. Ő szeretné, hogy részese legyél a boldogságának. Te meg neki és ne tedd tönkre élete legszebb napját (elméletileg) azzal, hogy nem leszel ott.

Ha pedig nem lennél ott, akkor el kéne gondolkodnod/gondolkodnotok, hogy valóban legjobb barátnők vagytok vagy nem!? Az a dolgod, hogy támogasd MINDENBEN!

2012. jan. 2. 11:53
 6/16 anonim ***** válasza:
44%
Szerintem ehhez a pasinak semmi köze. Ez a barátnődről szól, és nem róla. Ha a barátnőjének tartod magad, akkor jó pofit vágsz, és tanúskodsz.
2012. jan. 2. 11:56
 7/16 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem mondd el neki az igazi véleményed és ne vállald a tanúskodást, így legalább tiszta marad a lelkiismereted.Most nem fog hinni neked, ami a párját illeti, de majd pár év múlva rájön, hogy igazad volt...
2012. jan. 2. 11:57
 8/16 anonim ***** válasza:
36%
11.53-al egyetértek.Barátok jóban rosszban akkor is ha nem értesz egyet vele.Ez az Ő napja lesz és neki nagyon fontos h ott legyél.Ellenkező esetben hogy esne Neked?
2012. jan. 2. 12:01
 9/16 anonim ***** válasza:
39%

szerintem vállald el. mondjuk pont én beszélek, az anyám felkért tanúnak az esküvőjén, de én kijelentettem hogy még csak el sem megyek rá. egy olyan emberrel házasodott össze, aki engem megvert és folyton megalázott.

a barátnőd meg a pasija, ha neked nem ártott semmivel, akkor szerintem vállald a tanúskodást. lehet, hogy ő a barátnőd életének szerelme, és boldogok lesznek majd.

2012. jan. 2. 12:02
 10/16 anonim ***** válasza:
50%
Helyesen érzel, és ne vállald el. Amit tett, az másnak tragédia, ennyire önző és szívtelen,lelkiismeretlen barátnőt én nem is akarnék, szerintem nekem már barátnő sem lenne tovább... Éljen emberként. Nem vállalnám, de a véleményemet is megmondanám.
2012. jan. 2. 12:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!