Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az nagyon gáz ha nem veszem fel a férjem nevét, hanem maradok a lánykori nevemen? Hülyén néz ki?
Nem gáz. Ha az lenne, akkor nem lehetne ilyet is választani. Nagyon sok olyan nő van, aki nem akarja megváltoztatni a nevét.
Én felvettem ugyan a férjem nevét, de nem lettem né, hanem az ő vezetéknevét használom az én keresztnevemmel. Két okból tettem. Egyrészt nagyon büszke voltam rá, hogy mostmár a férjem és ezzel is ki akartam fejezni a tiszteletemet iránta. Másrészt külföldön élünk és itt egyértelnű, hogy a házaspároknak egyforma a nevük.
De egyáltalán nem ciki. Úgy használod a neved, ahogy akarod. Ez a ti döntésetek és senki nem szóllhat ebbe bele.
Az anyakönyvezető meg fogja kérdezni tőled és azt is el kell mondja hogy ez az első alkalommal ingyenes,
A kérdésre válaszolva: Szerintem ha nem akarod felvenni ne tedd,mindeggy ki mit mond.
05.22. 13:02
A házasságkötésnél nálunk is úgy volt, hogy illetékmentes volt az igazolvány csere. (Persze az esküvő pénzbe került :) ) Aztán a válásnál is van egy bizonyos időtartam, amin belül ha cseréltetsz, nem kell fizetni érte. Lehet, hogy nálatok másképp van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!