Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az nagyon gáz ha nem veszem fel a férjem nevét, hanem maradok a lánykori nevemen? Hülyén néz ki?
Dehogyis gaz! Inkabb jo szerintem, nekem legalabbis tetszik amikor valaki megtartja a leanykori nevet.
Az anyakonyvvezeto nem fog rad sehogy sem nezni, ne aggodj! Csak egy kerdes lesz tole, hogyan fogod viselni a nevedet a hazassagkotes utan? Megmondod a mostani nevedet, es kesz.
Sok boldogsagot!:)
Szia!
Egyrészt elsősorban a te, de inkább a ti döntésetek, ebbe senkinek nincs joga beleszólni.
Másrészt a személyi, lakcímkártya, tb és adókártya cseréje ilyenkor ingyenes. (A jogsit nem tudom, nekem nincs.) A személyit az összes okmányiroda és kihelyezett fiókjaiban el lehet intézni, keresni kell a neten egy kicsi okmányirodát, nekem kb. a "Jó napot!"-tól a "Viszont látásra!"-ig 20 perc volt. A tb. és adókártyát pedig lehet postán keresztül intézni.
Persze sem rá, sem le nem szeretnélek lebeszélni, csak leírtam, hogy ez nem kerül pénzbe csak egy minimális időbe.
Én felvettem már több hónapja, de még semmit nem írattam át. :)
Azért döntöttem így, mert olyan nevem van, hogy minden osztályban van ilyen, munkahelyemen én voltam ugyanezzel a névvel a 4. a mail rendszerben...
állandóan összekevertek mindenhol másokkal, így gondoltam, leszek kicsit egyedibb :)
így lett úgy, hogy vezetéknév-vezetéknév keresztnév
De pld Hakaros Lajosné sose lennék....mert hol van ebben a nő egyénisége?? ez annyit tesz,mint Hakaros Lajosnak a valamilye, valakije, egy általánosságban...tiszta gáz...teljes eltiprás, eltüntetése a nőnek,lefokozása...sztem
Hakarosné Nagyos Tamara...hát...ez is hasonlít a fentiekre, csak kiscsit hummánusabb....viszont benne van a a né...nekem ez újra azt jelenti, hogy valakihez tartozó,nem önálló....
Körülöttem van pár fiú is, aki felvette a lányzó nevét is...de persze Nagyos TamaraÚr senki nem lett...
Ne törődj senkivel, csak magaddal...egyszer már kaptál nevet anélkül, hogy Te döntöttél róla...most Te választhatsz...:)))
Nem hinném, hogy furcsán nézne az anyakönyvezető. Szerintem látott ő már mindent. Nálunk simán elfogadták, hogy a saját nevemen akarok maradni, így születtem, most miért kéne, hogy másként hívjanak? Már gyerekként sem vágtam, hogy miért kéne megváltoztatni a nevem.
Amúgy nekem is csak itt külföldön zavaros az ügy, valahogy ez a mr és mrs nem nagyon vág össze. :) De azért megoldom.
Nem gáz, jogod van hozzá, hiszen szabály van rá, hogy ez is egy lehetőség. Ha furcsán néznek, akkor se hurroghatnak le, mert a jog megengedi. Egyébként meg aki pl. doktori címmel végez, nekik meg is kell tartani a lánykorit. :-) Én nem leszek xy-né, viszont a lánykori vezetéknevemet se akarom megtartani (mivel rossz családi emlékek fűznek hozzá), így az lesz, hogy felveszem a párom vezetéknevét a keresztnevem mellé.
Tedd úgy, ahogy jólesik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!