Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Fontos dolog a házasság vagy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fontos dolog a házasság vagy csak egy felesleges, jelentéktelen papír?

Figyelt kérdés
Arra keresem a választ, hogy miért csökkent le az utóbbi időben ennyire a házasságkötések száma. Írjátok meg a véleményeteket a témakörről! :)
2011. dec. 7. 20:29
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
65%
vajon miért 60%? Mert jól hangzik?
2011. dec. 8. 00:04
 22/29 anonim ***** válasza:
70%
Régebben fontosabb volt, mert a nők nem dolgoztak, így nem tudták magukat (és az esetleges zabigyerekeiket) ellátni, nem ismerték el a kapcsolatot, ha nem volt rajta áldás, és a társadalmi megbecsültsége is nagyobb volt. Ma már spermabankból is lehet bárkinek gyereke és nem akad ki senki, ha egyedül neveli fel. A jelentősége csökkent az elmúlt 100 évhez képest, de jelentéktelennek nem mondanám. Ez egy intézmény, ami főként a nőket és a gyerekeket védi, és én, mint nő, szívesebben szülök annak, aki elvesz, mert így komolynak gondolom a szándékát, és még ha akarna se egy könnyen tudna elhagyni. Nekem ez a véleményem.
2011. dec. 8. 01:33
 23/29 anonim ***** válasza:
78%
Mi sok év együttélés után házasodtunk össze. Addigra már megtapasztaltuk a jó (fiacskánk születése) és a rossz dolgokat (építkezés, betegség, munkanélküliség) is. Úgy voltunk vele, hogy ha már ezt átéltük együtt, akkor nem lehet gond a házassággal sem. Az élettársi kapcsolat elején írtunk egy szerződést, az esküvő után ez maradt érvényben mint házassági szerződés. Az esküvő igazából egyikőnknek sem volt fontos, csak a család hozta fel a témát állandóan. Elmentünk, aláírtunk, a két tanút az utcáról hívtuk be. Gyűrűnk nincs (nem is lesz), a férjem nevét nem vettem fel (nem is fogom), a házasság pontos dátumára egyikőnk sem emlékszik, csak a megismerkedésünk napját tartjuk számon mint évfordulót. Mi boldogok voltunk az esküvő előtt is és utána sem változott semmi. De a család ezek után legalább már azzal szekálhat minket, hogy így mi értelme volt az esküvőnek...
2011. dec. 8. 06:25
 24/29 anonim ***** válasza:
11%

Én sosem akartam férjhez menni. Úgy voltam vele, hogy egy papír nélkül is ugyanúgy szeretem a párom és remélhetőleg ő is viszont.

4 éve vagyunk együtt, 3 éve élünk együtt és 5 hónapos a kislányunk. Megkérte a kezem 1 éves évfordulónkon, ahol igent mondtam. Tehát jelenleg 'jegyben járunk'.

Viszont a szülők (mind két részről) ezt 'ellenzik' és szeretnék, ha összeházasodnánk. Mi meg közöltük, hogy ha lenne felesleges pénzünk, akkor inkább a lányunkra költenénk, mint egy esküvőre.

2 hónappal ezelőtt jött egy átutalás a számlámra egy nagyobb összegről. Úgy gondolták a szülők, hogy akkor kifizetik az esküvőt.

Összegezve: nekik ez fontos, nekünk nem. Mi így is boldogok vagyunk (bejegyzett élettársi kapcsolatban), sőt!!! mióta a lányunk megszületett, azóta a legboldogabbak.

2011. dec. 8. 14:53
 25/29 anonim ***** válasza:
10%
Utolsó! Azért remélem, a szülők által az eskvőtökre szánt pénzt nem brengózzátok el. Nagy illetlenség volna, hiszen célzott dologra adták.
2011. dec. 8. 20:59
 26/29 anonim ***** válasza:

Nem költjük el másra. Mindent lefoglaltunk és kifizettünk már.

Azért, mert nekünk nem életbevágóan fontos egy esküvő és a szülőknek igen - ezáltal ők ki fizették -, attól még tiszteletben tartjuk.

2011. dec. 8. 21:57
 27/29 anonim ***** válasza:
53%

Egyetértek azzal aki azt írja, hogy akinek csak egy papír, az ne házasodjon, vagy gondolja meg.

Mi a férjemmel...:) még furcsa leírni, december 10.én házasodtunk össze. szóval friss a dolog.

mindkettönknek fontos volt a házasság. nekünk nem csak egy papír. annak a szándéka, hogy együtt akarjuk leélni az életünket, felvállaljuk egymást törvényesen.

plusz nem nagyon szerettem volna esküvőn kívüli babát.

szeretem az új nevemet is, amit kötőjeles verzióban vettem fel, mert nem szeretem a né végződést, és a saját nevemet sem szerettem volna elhagyni.

nem volt nagyzolás, pici esküvő volt , de annál hangulatosabb kb 17 vendéggel.

meg is ríkattunk pár emberkét:) és más érzés mintha csak a barátnője lennék... jobb érzés:) ennyi.

25/N

2011. dec. 11. 18:03
 28/29 anonim ***** válasza:
Jelképesen megerősítheti az összetartozást. De a jelentősége más. A nőnek mást jelent már. Mondja a férfi: van házam, kocsim, pénzem, diplomám. Mire a nő: na és? Nekem is. Régen ez nem így volt. De van jó oldala, a szerelmi házasságok száma nőtt.
2012. jún. 20. 09:38
 29/29 anonim ***** válasza:
"Ez egy intézmény, ami főként a nőket és a gyerekeket védi, és én, mint nő, szívesebben szülök annak, aki elvesz, mert így komolynak gondolom a szándékát, és még ha akarna se egy könnyen tudna elhagyni. Nekem ez a véleményem." Részvétem, ha te másNAK szülsz, és azért házasodsz, hogy ha AKARNAK se tudjanak elhagyni. :)
2012. jún. 21. 11:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!